Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση γραφείου Γιώργου Α. Παπανδρέου για δημοσίευμα εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"


Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ", από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, δημοσιεύει σήμερα δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες περί συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στα τέλη του 2009, με στελέχη της Goldman Sachs, όπως και περί συναντήσεων με τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Αφού σημειωθεί ότι, δεν πρόκειται περί νέων πληροφοριών, όπως σκοπίμως αναφέρεται στο δημοσίευμα προκειμένου να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις περί αποκαλύψεων, και αυτό, γιατί και η συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε σε δημόσιο χώρο έχει δημοσιοποιηθεί και γιατί ο ίδιος ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει δηλώσει κατ´ επανάληψη σε συνεντεύξεις του ότι συζητούσε τότε με πολλούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, εξηγώντας αναλυτικά τι ακριβώς αναζητούσε, τονίζεται ότι:

Πρώτον, τέτοιες συναντήσεις ήταν πολλές και συχνές. Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε μαραθώνιο συναντήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, σε στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεύτερον, κανείς δεν μοιράζει χρήματα, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους. Και πολύ περισσότερο, ούτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δις ευρώ στην Ελλάδα!

Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως.

Τρίτον, τον μύθο αυτό, περί πολλών χρημάτων που, δήθεν, μας έδιναν από τη Ρωσία, την Κίνα και τον Αραβικό κόσμο, και εμείς δεν τα παίρναμε(!), έχουν πλάσει και αναπαράγουν κατά διαστήματα, κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Μόνο που την ίδια ώρα σκοπίμως αποσιωπούν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι, την ίδια περίοδο, η ηγεσία της Ρωσίας μας συμβούλευε όχι μόνο σε συναντήσεις άλλα και με δημόσιες δηλώσεις, να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ.

Και ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθετε πάντα το αίτημα για αγορά ελληνικών ομολόγων, σε αυτό δεν ανταποκρίθηκε άλλος παρά μόνο η ηγεσία της Κίνας, που δημοσίως δεσμεύτηκε για αγορά 5 δις ευρώ, κάτι που και έκανε.

Γνωρίζει βέβαια ο Ελληνικός λαός ότι, ακόμα και αυτές οι χειρονομίες καλής θέλησης και εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το δυσθεώρητο χρέος και το έλλειμμα.

Τέταρτον, ο μύθος αυτός μπορεί να φαίνεται καλός, αλλά "δεν βγάζει δράκο".

Πέμπτον, οι εμπνευστές και διακινητές του έχουν έναν διπλό στόχο.

Από τη μια, να βγάζουν από το κάδρο των ευθυνών, όσους πραγματικά ευθύνονται για το πρόβλημα. Τον κ. Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη, να καλλιεργούν κλίμα πολιτικής ομηρίας για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί; Γνωρίζουν αυτοί από "γραμμάτια".

Έκτον, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η άποψη των εμπνευστών του μύθου για την Goldman Sachs. Πρέπει η χώρα να συνεργάζεται μαζί της ή όχι. Γιατί σήμερα κατηγορούνται πολλοί για συνεργασία μαζί τους στην διαχείριση του χρέους. Μάλιστα αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Το ρωτούμε, γιατί οι ίδιοι οι εμπνευστές του μύθου μας έχουν ενημερώσει σε άλλες περιπτώσεις για το κακό που έχει κάνει η ίδια εταιρεία στη χώρα.

Ας σταθεροποιηθούν επιτέλους. Με "δυο μέτρα και δυο σταθμά" δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη χώρα.

Ποιος ξέρει, μπορεί οι πολιτικοί τους φίλοι να χρειαστούν κάποια στιγμή βοήθεια για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.