Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η αντιπαράθεση Τσίπρα με Χρυσή Αυγή και στο βάθος οι επιθέσεις Τσίπρα στον Παπανδρέου


Σε μια αντιπαράθεση του Τσίπρα με την Χρυσή Αυγή, σαφώς κάθε προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να μην συνταχθεί με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών κομμάτων, γενικότερα, είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται συστηματική, οργανωμένη και επί της ουσίας ανάλυση.

Για να γίνει όμως, πιστευτός ο κίνδυνος για τη Δημοκρατία από την αύξηση της επιρροής των ακροδεξιών πρέπει εκείνος, ο οποίος αναφέρεται στον κίνδυνο αυτό, να μην είναι, γενικά, της υπερβολής και της ισοπέδωσης.

Και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν και είναι ισοπεδωτικός. Και δεν αναφερόμαστε στο γεγονός ότι δεν ήταν κατηγορηματικά απέναντι στη βία ενάντια σε πολιτικούς , ούτε στο ότι σιγοντάρισε για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, απολίτικες ομάδες του τύπου ,,δεν πληρώνω,,.. Θυμίζουμε ότι ο Τσίπρας είχε αποκαλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν ένα χρόνο περίπου, Πινοσέτ.
Για την ιστορία, ο Αουγκούστο Πινοσέτ ήταν δικτάτορας της Χιλής που κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα ανατρέποντας την εκλεγμένη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Αλιέντε.

Τα θύματα της δικτατορίας του Πινοσέτ στη Χιλή ξεπερνούν συνολικά τα 40.000. Οι αριθμοί αφορούν τους φυλακισθέντες και βασανισθέντες της 17χρονης χιλιανής χούντας (1973-1990), ενώ ο επίσημος αριθμός νεκρών και εξαφανισθέντων ανέρχεται σε 3.065.

Τι σχέση μπορεί να έχει, λοιπόν, ο Παπανδρέου με τον Πινοσέτ ;

Ήξερε συνεπώς, η ελληνική κοινωνία ότι η συγκεκριμένη κατηγορία του Τσίπρα ήταν από υπερβολική μέχρι και συκοφαντική. Ελάχιστοι την υιοθέτησαν και γι αυτό ως σύνθημα δεν επικράτησε. Όταν, λοιπόν, ο Τσίπρας σήμερα αναφέρεται στους κινδύνους της Χρυσής Αυγής δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα αναρωτηθούν αν οι κίνδυνοι είναι υπερβολικοί ακόμη και συκοφαντικοί. Ιδιαίτερα, οι νέοι σε ηλικία πολίτες, που δεν έχουν ζήσει δικτατορίες, αυταρχικά καθεστώτα και σήμερα έχουν συνταχθεί με την Χρυσή Αυγή, ποιο λόγο έχουν να πιστέψουν και να προβληματιστούν από τις δηλώσεις Τσίπρα όταν πριν ένα χρόνο μιλούσε με τόσο μεγάλη άνεση εις βάρος του, τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ γνώριζαν ότι τουλάχιστον αυτή η κατηγορία ήταν μια λάσπη και σπίλωση προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.