Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ζούμε μια κρίσιμη περίοδο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Κάναμε μεγάλες θυσίες, επειδή θέλουμε να υπάρξει μια Ελλάδα με διαφάνεια, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα δυναμική, μια Ελλάδα δίκαιη. Και θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ.
Αλλά επίσης, χρειαζόμαστε χρόνο και κατανόηση. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι, αυτή η κρίση είναι ευρύτερη. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις αλληλοκατηγορίες και την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας.
Πρέπει να επενδύσουμε στην Ευρώπη, πρέπει να επενδύσουμε στους νέους μας, για καινούργιες θέσεις εργασίας, πρέπει να επενδύσουμε στη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη, πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία. Και διαθέτουμε τα μέσα για να το κάνουμε.
Εάν επιβάλουμε έναν φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, εάν δημιουργήσουμε το ευρωομόλογο, θα διαθέτουμε τους πόρους για ανάπτυξη, για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη, για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική.
Και κάτι ακόμη. Χρειαζόμαστε μια πιο δημοκρατική Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν αφορά μόνο τους προνομιούχους. Η Ευρώπη θα αποτύχει, η δημοκρατία θα αποτύχει και εμείς οι ίδιοι θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των λαών μας, εάν η Ευρώπη δεν υπάρχει για τους λαούς μας, για τους πολίτες μας.
Εμείς, οι προοδευτικοί, πιστεύουμε ότι τώρα είναι ο καιρός, έχουμε τη δυνατότητα, μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη.
Ας μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.