Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Επαφές Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες από τη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, όπου βρίσκεται για το Συνέδριο των Δημοκρατικών, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, την Ελλάδα κα την Ευρωζώνη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε επίσης, στα μηνύματα που η ΕΕ πρέπει να εκπέμπει αυτήν την ώρα στις ΗΠΑ και διεθνώς, καθώς είχε και σειρά συναντήσεων με ηγέτες και προσωπικότητες που βρίσκονται στη Charlotte για το Συνέδριο, αλλά και με παράγοντες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων την πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράϊτ και τον Γερουσιαστή της Μασαχουσέτης και υποψήφιο των Δημοκρατικών για την Προεδρία το 2004, Τζον Κέρι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους Συνδικάτων και επιχειρηματίες που στηρίζουν τον Πρόεδρο Ομπάμα, ενώ ειδικότερα στις συναντήσεις με τους συνδικαλιστές συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με την Σοσιαλιστική Διεθνή καθώς και τις επιπτώσεις από την κρίση στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

Στόχος της παρουσίας και των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι να ενημερώσει τους συνομιλητές του, αφενός μεν για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν οι Έλληνες και τα πρωτόγνωρα αποτελέσματα στα οποία έχει οδηγήσει αυτή η προσπάθεια, κάτι που δεν αναδεικνύεται αλλά αντιθέτως αποκρύπτεται από τους μύθους που οικοδομούν με τις δηλώσεις τους κάποιοι παράγοντες της διεθνούς κοινότητας, αφετέρου δε για τις αλλαγές στις πολιτικές και τους θεσμούς στις οποίες πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αιτίες της κρίσης αλλά και να ενισχύσει την ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το πλαίσιο αυτό αποτέλεσε και την αιχμή των όσων υποστήριξε στην χθεσινή συνέντευξή του στο CNN, την οποία έδωσε με αφορμή και την απόφαση της ΕΚΤ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το τέλος του Συνεδρίου, θα μεταβεί από τη Charlotte στη Βοστώνη, όπου θα δώσει σειρά διαλέξεων σε πρόγραμμα σεμιναρίων στο Ινστιντούτο του Πανεπιστημίου του Harvard για την Πολιτική, στο John F. Kennedy School of Government, όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό σημείωμα προ καιρού.

Υπενθυμίζεται ότι, αντικείμενο των διαλέξεων του Γιώργου Α. Παπανδρέου θα είναι:

- Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Οι σκέψεις και οι προτάσεις για την θωράκιση της Ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την θέσπιση κανόνων για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.

- Η Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και η συμβολή της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.