Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει άλλους καρεκλολάγνους!!!


Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες ζούνε μια τραγωδία οικονομικά και κοινωνικά, εκεί στο ΠΑΣΟΚ αντί να προσπαθούν να είναι προσεκτικοί στο τι λένε, αντί να κάνει την αυτοκριτική του και να κοιτάξει πως θα ανασυνταχθεί, εκείνοι προσπαθούν να γίνουν Πρόεδροι, Πρόεδροι σε ένα πρώην κίνημα-κόμμα που πλέον έχει διαλυθεί. Ένα κόμμα χωρίς πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση.

Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει έναν πρόεδρο αυταρχικό, αλαζόνα ο οποίος έχει καταλύσει κάθε όργανο μέσα στη Παράταξη και προσπαθεί μαζί με "τους δικούς του" να κάνουν το ΠΑΣΟΚ έρμαιο των προσωπικών επιλογών τους και συμφερόντων τους. Δυστυχώς.

Από την άλλη υπάρχουν και οι καρεκλολάγνοι που θέλουν να γίνουν Πρόεδροι στη θέση του Προέδρου που πριν είχαν στηρίξει. Παράδειγμα είναι ότι πάλι ακούγεται ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας ο Λοβέρδος, επίσης επίδοξοι Πρόεδροι είναι και η Διαμαντοπούλου και ο Σκανδαλίδης, και ο Χρυσοχοϊδης και δε ξέρουμε ποιος άλλος θα εμφανιστεί στη πορεία.

Δυστυχώς για μένα το μόνο που δεν έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι ένα Πρόεδρο. Όχι πως έχει τώρα..Απλά λέμε..

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ στα μάτια του κόσμου έχει τελειώσει. Και δικαιολογημένα μέχρι ένα σημείο. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ρόλο σε καμία συγκυβέρνηση, σε κανένα ρόλο εξουσίας.
  • Ποιόν ΠΑΣΟΚΟ εκφράζει η τωρινή πολιτική που ακολουθείτε;
  • Ποιον ΠΑΣΟΚΟ εκφράζουν τα συνεχόμενα μνημόνια χωρίς καμία απολύτως διαπραγμάτευση και χωρίς καμία κοινωνική ομπρέλα στήριξη της κοινωνίας;
  • Ποιον ΠΑΣΟΚΟ εκφράζει η πολιτική Βενιζέλου με διαγραφές όσον διαφωνούν; Το ΠΑΣΟΚ δεν κινούταν πάνω σε ράγες.
  • Ποιον ΠΑΣΟΚΟ εκφράζουν τα τωρινά "μεγαλοστελέχη";
Το ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα πρέπει να έρθει αντιμέτωπο το ίδιο του τον εαυτό. Πρέπει να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα. Να πάει σε ένα Εθνικό Συμβούλιο ανασύνταξης. Να καλεστούν εκεί όλες οι Τοπικές οργανώσεις και όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ με τρεις βασικούς στόχους:
  1. Να αποφασίσουν ποια πολιτική ιδεολογία θα ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε αρχίσει εδώ και λίγους μήνες;; Μια δεξιά πολιτική;; Δε νομίζω. Για μένα πολιτική ιδεολογία υπάρχει και είναι η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
  2. Αφού επιλέξουμε την πολιτική ιδεολογία θα πρέπει να επιλέξουμε ποιος θα την εφαρμόσει. Πρέπει να βρούμε ένα πρόσωπο το οποίο θα πιστέψει, θα έχει θέληση και θα έχει όραμα. Δυστυχώς κανείς από τα υπάρχον στελέχη της Κυβέρνησης δε δείχνει ικανός να ακολουθήσει αυτή τη πολιτική. Ίσως θα πρέπει να ζητήσουν άλλη πολιτική στέγη οι τωρινοί καρεκλολάγνοι.
  3. Αφού επιλεγεί το Πρόσωπο θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά την ιδρυτική διακήρυξη. Να οργανώσει πάλι τις Τοπικές Οργανώσεις, να γίνουν νέες εγγραφές μελών ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
Εφόσον γίνουν όλα αυτά τότε θα μπορούμε να βγούμε στη κοινωνία. Με θέσεις και προτάσεις. Σίγουρα στην αρχή μπορεί να είμαστε και στο 1% και στο 3% και στο 5%. Αλλά δυστυχώς πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Μόνο έτσι θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας.

Αυτή είναι η άποψη μου. Η άποψη ενός νέου, που αγαπάει το ΠΑΣΟΚ, ανήκει στην κέντρο-αριστερά αλλά με τον τρόπο που λειτουργεί με απομακρύνει όλο και περισσότερο.

Ελπίζω σε κάτι καλύτερο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει παρελθόν , έχει παρόν αλλά δυστυχώς δε ξέρω αν έχει και μέλλον

Γράφει ο Χρήστος Σγαρδέλης: http://xsgardelis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5217.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.