Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Εξυπηρετικός» Σαμαρείτης για τους φίλους

Χαριστικές παραχωρήσεις ακινήτων-φιλέτων, τακτοποιήσεις γνωστών και φίλων με φωτογραφικές διατάξεις, υπουργικές αποφάσεις στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών του 2009, λίγο προτού η κυβέρνηση Καραμανλή παραχωρήσει τα σκήπτρα της εξουσίας.

Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ιδιαίτερα «εξυπηρετικός» από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού. Τέσσερις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2009, ακίνητο-φιλέτο 1.070 τμ, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, παραχωρείται με απόφαση του κ. Σαμαρά σε οργανισμό που διευθύνει ο καθηγητής Σπύρος Φλογαϊτης, το όνομα του οποίου απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η παραχώρηση πραγματοποιείται με χαριστικούς όρους για μια 50ετία, ενώ το ελληνικό Δημόσιο επιβαρύνεται με το κόστος ανακατασκευής του ακινήτου έναντι 3 εκατ. ευρώ. Μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές 2009, με διαδικασίες εξπρές, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην εξαίρεση έκτασης 13,5 στρεμμάτων από τον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Αβδηρών στην Ξάνθη, εντός της οποίας απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα.

Στην επίμαχη έκταση βρίσκεται η εξοχική κατοικία και το χωράφι στενού φίλου του κ. Σαμαρά και
στελέχους της ΝΔ.

Απο;

http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2012/06/Samaras.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.