Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μιχάλη Καρχιμάκη


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, π. υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, π. βουλευτής Ν. Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ:

Τις μέρες αυτές που ο θεός έρχεται με σάρκα και οστά, να μας συναντήσει στο πρόσωπο ενός μωρού, με την αδυναμία ενός νεογέννητου, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε καθάρια στα μάτια ο ένας τον άλλον. Να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον, να έχουμε περισσότερη αγάπη και να προσφέρουμε περισσότερα.

Περισσότερα προς όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μας ή μακριά μας, σε όλους εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Έτσι μόνον θα σπάσουμε τον ανθρώπινο πόνο που τέτοιες μέρες γίνεται ακόμη πιο έντονος.

Έτσι μόνον θα ξαναφέρουμε την ζεστασιά στην ανθρώπινή μας κοινωνία. Την ζεστασιά που διασπά την απόγνωση. Μια απόγνωση που θέλει δεν θέλει πρέπει να πάρει τέλος με την δική μας την αγάπη αλλά και αγώνα.

Είμαστε πια μια κοινωνία που φωνάζει, φωνάζει ίδια και απαράλλαχτα με την φωνή του μεγάλου μας λογοτέχνη, του Νίκου Καζαντζάκη: " Καινούρια θεμέλια, φωνάζω στον Θεό, θέμε καινούρια θεμέλια, Κύριε, για το καινούριο χωριό μας. Όχι πια αδικίες.

Τα νέα μας θεμέλια θα είναι όμως το δώρο μας για τα παιδιά μας, η πεμπτουσία της απάντησης στο αιώνιο ερώτημα της δικαιοσύνης.

Αν στο βάθος της ψυχής μας φωλιάσει και καρποφορήσει το ιδανικό της αγάπης και της αδελφοσύνης, θα έχουμε δώσει την οριστική απάντηση, θα έχουμε οικοδομήσει τον αντίποδα της κενής, σκληρής ατομιστικής φιλοσοφίας.

Καλά Χριστούγεννα και επί γης ειρήνη.
Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.