Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Θα γελάσουμε πολύ με τον φάκελο του Ρουμελιώτη

Θα γελάσουμε πολύ με τον φάκελο του Ρουμελιώτη, ο οποίος έφτασε στη Βουλή.

Σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες» αναφέρεται σε δύο έγγραφα της δικογραφίας στα οποία υποτίθεται ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, στις 29 Μαρτίου 2010, ειδοποιούσαν ότι μόλις μπει η Ελλάδα σε μνημόνιο θα πρέπει να προχωρήσει και σε μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το Πρόγραμμα και ότι την 1η Απριλίου 2010 σε ένα άλλο έγγραφο, άλλα στελέχη του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις «6 μέρες», αμφισβητούσαν έντονα ότι μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.

Είναι σίγουρη η εφημερίδα και όσοι την αναπαρήγαγαν διαδικτυακά ότι αυτά λένε τα έγγραφα;

Γιατί άλλα μαθαίνουμε…

Και θα γελάσουμε πολύ όταν δημοσιευτεί ο φάκελος. Να δούμε που θα κρυφτούν όσοι ακόμα και σήμερα βάζουν την λάσπη και τα ψέματα στον ανεμιστήρα.

Κρατήστε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πριν από λίγο στη Βουλή είπε: «Από πουθενά στη δικογραφία δεν προκύπτει αυτό που είπε ο κ. Ρουμελιώτης στους New York Times ότι δήθεν «ξέραμε στο Ταμείο εξαρχής ότι το Πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί»».

Φυσικά, διαφεύγει της προσοχής της εφημερίδας ότι στα τέλη Μαρτίου 2010, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Πρόγραμμα έκλεισε ένα ολόκληρο μήνα μετά στις αρχές Μαΐου 2010!

Και τέλος, το σημαντικότερο: ούτε η εφημερίδα, ούτε ο Ρουμελιώτης, ούτε κανένας, δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί τελικά το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ το Μάιο του 2010, αποφάσισε επίσημα, ομόφωνα, να δώσει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ιστορικά ποσό που έχει δώσει σε μία χώρα, εφόσον «ήξεραν ότι το Πρόγραμμα θα αποτύχει»! Γιατί αυτό είπε ο Ρουμελιώτης. Και ούτε η εφημερίδα, ούτε ο Ρουμελιώτης, ούτε κανένας συνομωσιολόγος δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί και το ΔΝΤ και ο Ρουμελιώτης και όλοι έλεγαν όλο το 2010 και το 2011 ότι «η μόνη λύση είναι η εφαρμογή του Προγράμματος».

Θα γελάσουμε πολύ με τον φάκελο του Ρουμελιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.