Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ήρθε η ώρα των «βρόμικων» ΜΚΟ

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ασκησαν ποινική δίωξη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».. Δείτε και θυμηθείτε πως «τρώγανε» τα λεφτά στην περίοδο των «παχιών αγελάδων»!!

Μερά από πολλούς μήνες ερευνών της οικονομικής αστυνομίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η πρώτη ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Αθηνών στη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου», στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι.

Από τις αρχές του 2010 , η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, γράφει το Βήμα της Κυριακής. Άρχισε να δραστηριοποιείται τη δεκαετία του ’90 και είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον.

Προωθήθηκε διοργανώνοντας εννέα συμπόσια, για τα οποία ξοδεύτηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Συνήθως, τα συμπόσια διοργανώνονταν εν πλω στο Μισσισσιπή, το Νείλο, τον Δούναβη ή και την Αρκτική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κύκλος της Πάτμου, είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό και να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο!
Στα συμπόσια της ΜΚΟ παραβρισκόταν πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Ο Κύκλος της Πάτμου έχει χρηματοδοτηθεί για τις δραστηριότητές του με 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τις αστυνομικές και δικαστικές έρευνες προέκυψε ότι ο Κύκλος της Πάτμου είχε σε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου 4,2 εκατ. ευρώ, για το οποίο κανένας από τη ΜΚΟ είχε ενημερώσει τις αρχές που έκαναν τις έρευνες.
Έγγραφο της Αστυνομίας, σύμφωνα με το Βήμα, αναφέρει ότι από τον συγκεκριμένο λογαριασμό διατέθηκαν χρήματα προς άγνωστες ΜΚΟ. Κάποια ποσά καταλήξαν στα χέρια συγγενικών πρόσωπων συμμετεχόντων στον «Κύκλο».

Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό Πηλίου το οποίο αγόρασε μέσω off shore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Βήμα της Κυριακής σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και για τις ΜΚΟ Αληλλεγγύη, «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα», ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας, το Ιδρυμα Αγά Χαν, το Ευρωπαϊκό Πολτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών και άλλες οργανώσεις.

Aπο:http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.