Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Στο μηδέν οι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εξέταση των 2.062 μεγαλοκαταθετών της λίστας Λαγκάρντ, φέρεται ότι κατέθεσε χθες στην Προκαταρκτική ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας του ΣΔΟΕ που διερευνά φορολογικά τους καταθέτες που αναφέρονται στη λίστα, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στα μέλη της Επιτροπής ότι η καθυστέρηση οφείλεται τόσο στη χρονοβόρο διαδικασία των τραπεζών να αποστείλουν τα ακριβή στοιχεία για τυχόν εγχώριες καταθέσεις όσο και στις οργανωτικές αδυναμίες των αρμόδιων φοροελεγκτικών Αρχών που δυσκολεύονται να προσκομίσουν στοιχεία, τα οποία θα συμπλήρωναν το διαχρονικό φορολογικό προφίλ των μεγαλοκαταθετών της επίμαχης λίστας. Ειδικότερα, ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ φέρεται να κατέθεσε στην Προκαταρκτική ότι οι έλεγχοι των 63 πιο φουσκωμένων λογαριασμών της λίστας, με καταθέσεις από 3 εκατ. έως 540 εκατ. ευρώ - οι οποίοι είχε ζητηθεί να γίνουν κατά προτεραιότητα από τους οικονομικές εισαγγελείς - βρίσκονται σχεδόν σε πολύ αρχικό στάδιο.
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΣΔΟΕ, φέρεται να αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακόμα πέντε λίστες με ονόματα ελλήνων μεγαλοκαταθετών - και με μεγάλη ακίνητη περιουσία - στο εξωτερικό. Η διερεύνηση τους όμως, όπως φέρεται στη συνέχεια να υποστήριξε, σκοντάφτει στην υπηρεσιακή απροθυμία να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό το τμήμα του.
Νωρίτερα χθες πάντως, αποστάσεις από τη Χρύσα Χατζή, «δεξί χέρι» του πρώην «τσάρου» της Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λέγεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι πήραν οι στενές συνεργάτιδες του γραφείου της κ.κ. Δήμα και Κιουλταλίδου, υποστηρίζοντας ότι ούτε γνώριζαν την ύπαρξη της επίμαχης λίστας ούτε ήταν παρούσες την ώρα της παράδοσης του πρωτότυπου CD με τα ονόματα των ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής, με αυτό τον τρόπο οι δύο γραμματείς διαψεύδουν την πρώην ιδιαιτέρα του κ. Παπακωνσταντίνου Χρύσα Χατζή - που φέρεται να είχε καταθέσει ότι «παρούσα ήταν η υπάλληλος κ. Δήμα».

Στα δικαστήρια
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού «Hot - Doc» Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε χθες ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Προκαταρκτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.