Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ολάντ: Όχι επιπρόσθετη λιτότητα, αλλά επιπρόσθετη ανάπτυξη

«Το κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά μας τώρα είναι αν μπορούμε στο σύνολο της Ευρώπης να προχωρήσουμε σε μια πολιτική ανάπτυξης. Και αυτό θέλουμε και στην Ελλάδα. Όχι επιπρόσθετη λιτότητα, αλλά επιπρόσθετη ανάπτυξη».

«Τελείωσε πια η περίοδος που αναρωτιόμασταν αν η Ελλάδα θα είναι στη ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα είναι και θα είναι στο ευρώ» διαβεβαίωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απαντώντας σε ερώτηση γαλλίδας συνεργάτιδας της διαδικτυακής τηλεόρασης του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την άφιξή του στο ελληνο-γαλλικό επιχειρηματικό συνέδριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Το κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά μας τώρα είναι αν μπορούμε στο σύνολο της Ευρώπης να προχωρήσουμε σε μια πολιτική ανάπτυξης. Και αυτό θέλουμε και στην Ελλάδα. Όχι επιπρόσθετη λιτότητα, αλλά επιπρόσθετη ανάπτυξη».

Σε ερώτηση της συνεργάτιδος του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις γαλλικών επιχειρήσεων στη χώρα μας. « Η Ελλάδα προσφέρει μια σειρά από ευκαιρίες. Δεν είναι μόνο η αλληλεγγύη που πρέπει να εκφράσουμε, αλλά είναι και μια ευκαιρία για τις γαλλικές εταιρίες που πρέπει να κάνουν επενδύσεις σε μια χώρα που θέλει να υποδεχτεί την εμπειρία μας και την τεχνογνωσία μας. Θα χρειαστεί όμως ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Είναι η επιλογή που κάνουν οι Έλληνες και η Γαλλία πρέπει να μετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα και να αναπτύξει ορισμένες ιδέες συνεργασίας».

Σε ερώτηση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και κατά πόσο η Γαλλία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι «η Γαλλία δεν ισχυρίζεται ότι μπορεί να σώσει την Ελλάδα, αλλά ότι θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Τελείωσε πια η περίοδος που αναρωτιόμασταν αν η Ελλάδα θα είναι στη ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα είναι και θα είναι στο ευρώ. Το κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά μας τώρα είναι αν μπορούμε στο σύνολο της Ευρώπης να προχωρήσουμε σε μια πολιτική ανάπτυξης. Και αυτό θέλουμε και στην Ελλάδα. Όχι επιπρόσθετη λιτότητα, αλλά επιπρόσθετη ανάπτυξη».

Απαντώντας σε ερώτηση για την άκρα δεξιά στην Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι «τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες γιατί υπάρχει ανεργία, αγωνία για το μέλλον και άγχος. Στην Ελλάδα όμως υπάρχει ένα κόμμα που δεν πιστεύαμε ότι θα ξανασυναντούσαμε στην Ευρώπη, ένα κόμμα που έχει Νεοναζιστικό προσανατολισμό».

http://gr.news.yahoo.com

Σχόλιο pame mazi:  Όταν έρχεται ο Γάλλος πρόεδρος δύο χρόνια μετά και ασπάζεται τις θέσεις του Γ. Παπανδρέου για την ανάπτυξη, αυτό αποτελεί σίγουρα δικαίωση, τη στιγμή μάλιστα που ο προκάτοχος του κατηγόρησε την πρωτοβουλία του Γ.Παπανδρέου να δώσει το λόγο στο λαό με το δημοψήφισμα.... Όλοι οι μεγάλοι στην εποχή τους κατηγορούνται και μετέπειτα αναγνωρίζονται .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.