Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μία συμφωνία που θα φέρει αρκετά εκατ. ευρώ

Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τις ελβετικές αρχές, για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων που βρίσκονται “παρκαρισμένες” στις εκεί τράπεζες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντίστοιχες ελληνικές.

Πηγές από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται πλέον σε πολύ προχωρημένο βαθμό και όπως όλα δείχνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο υπουργείο Οικονομικών, θα έχουν να προσδοκούν σε μια ακόμα πηγή εσόδων.

Το θέμα είναι πόσο μεγάλη θα είναι αυτή. Οι πληροφορίες επ' αυτού είναι συγκεχυμένες, καθώς κανείς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να προσδιορίζει ούτε κατά προσέγγιση αυτό το ποσό.

Όσο κι αν είναι, όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως ο κρατικός προϋπολογισμός θα έχει να προσδοκά σε ένα επιπλέον κονδύλιο, που σε μέρες “ανομβρίας”, όπως αυτές ου διανύουμε, μπορεί να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από σωτήριο.

Μένει βεβαίως όλα τα παραπάνω να πάρουν και το δρόμο της εκτέλεσης των αποφάσεων, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί το παρελθόν, η διαφορά που χωρίζει το πράττειν από το λέγειν στην Ελλάδα είναι τεράστια.

http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.