Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση αμφισβήτησης Βενιζέλου

Σε ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων αποδίδεται η πρωτοβουλία να συναντηθούν παλιοί και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας εν όψει του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος. Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση ξεπέρασαν τους 15, ενώ έντονη ενόχληση υπήρξε από πλευράς συνεργατών του προέδρου του κόμματος κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο τέλος της συνάντησης τέθηκε θέμα κοινής ανακοίνωσης η οποία θα εξέφραζε την ανησυχία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον και την προοπτική του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε μια κοινή γραμμή για την περαιτέρω πορεία της κίνησής τους. Κοινή συνισταμένη όσων συμμετείχαν ήταν η κοινή πορεία μέσα στο κόμμα, την οποία δεν επιθυμούν να διαγράψουν. Από το ξενοδοχείο πέρασαν μεταξύ των άλλων οι κκ Σαχινίδης, Μωραΐτης, Τζάκρη, Κεγκέρογλου, Όθωνας, Ξυνίδης, Κουρουπάκη, Αρναουτάκης, Ζωίδης, Θεοχάρη κα

Δύο ήταν οι κύριες τάσεις που επικράτησαν. Η πρώτη ήθελε να εκφραστεί με ήπιο τρόπο κλίμα δυσαρέσκειας στην ηγεσία για την τακτική της σε σχέση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση. Η δεύτερη τάση ήταν υπέρ μια «κάθετης» παρέμβασης «για να ταράξουμε τα νερά», όπως έλεγαν, στην πορεία προς το Συνέδριο.

Πάντως οι βασικές ανησυχίες των στελεχών ξεκινούσαν από την δυσθυμία των παλιών ψηφοφόρων του κόμματος που επιβεβαιώνεται όλο το διάστημα μετά τις εκλογές. Επίσης όσοι συμμετείχαν διαβεβαίωναν ότι η πρωτοβουλία τους να συναντηθούν δεν ήταν υπό την ενθάρρυνση του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, όμως, έχει γίνει αποδέκτης της δυσαρέσκειας αρκετών εξ αυτών.

Σε κάθε περίπτωση στην Ιπποκράτους δεν έκρυβαν την δυσαρέσκειά τους για την συνάντηση και κυρίως για την συμμετοχή των κκ Σαχινίδη και Μωραΐτη σε αυτή.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.