Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Οι γενναίοι (Καραμανλικοί) του....Μπρανκαλεόνε...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου Φίλιππος Σαχινίδης, αποδόμησε πλήρως τον ισχυρισμό των «καραμανλικών» βουλευτών της ΝΔ, ότι «το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009».
Τον ισχυρισμό επανέλαβε προχθές στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής.
Απαντώντας ο Φίλιππος Σαχινίδης ρώτησε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αν η κυβέρνηση αποδέχεται αυτό τον ισχυρισμό. Υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Σταϊκούρας, κατά το παρελθόν, όπως και όλα τα στελέχη της ΝΔ προέβαλαν κατά κόρον αυτό τον ισχυρισμό.
Ο κ. Σταϊκούρας, φυσικά δεν απάντησε.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ότι αν ο ισχυρισμός του κ. Τζαμτzή είναι ορθός, ότι το έλλειμμα του 2009 είναι «φουσκωμένο», γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα που δικαιολογούνται από ένα έλλειμμα του 15%, αλλά όχι και από ένα έλλειμμα του 6%, όπως αυτό που έστειλε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ στις 2 Οκτωβρίου του 2009 (δύο μέρες πριν απο τις εκλογές) επισήμως στις Βρυξέλλες;
Πολύ περισσότερο εαν το έλλειμμα ήταν 4%, όπως έλεγε τον Μάϊο του 2009 η ΝΔ.
Είναι προφανές ότι αν ο ισχυρισμός των «καραμανλικών» είναι σωστός, η κυβέρνηση μπορεί να καταργήσει, τώρα κιόλας, όλα τα επαχθή μέτρα και η χώρα να επανέλθει στον παράδεισο του 2009, για να συνεχίσει να ζει μέρες ευδαιμονίας.
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, ως προς το έλλειμμα.
Και αυτό το αποδεικνύει ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, ο οποίος προσχώρησε, τον Απρίλιο του 2012, σ΄ εκείνους που δεν θεωρούν «φουσκωμένο» το έλλειμμα.
Ο κ. Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012, σε άρθρο του στην πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009».
Κατόπιν αυτών οι «καραμανλικοί» ελέγχονται για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εκτός κι αν θεωρούν ότι ο αρχηγός τους ήταν μεταξύ εκείνων που «φούσκωσαν» το έλλειμμα ή το συντηρούν «φουσκωμένο».
¨Ένα ερώτημα υπάρχει και προς τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά ότι το έλλειμμα ήταν 3,9% και άσκησε ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και κατά των ηθικών αυτουργών, για «φούσκωμα» του ελλείμματος (όπου ηθικοί αυτουργοί εννοούνται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση).
Το ερώτημα είναι: προτίθεται ο κ. Πεπόνης να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αντώνη Σαμαρά διότι διατηρεί το έλλειμμα του 2009 «φουσκωμένο» υποβάλλοντας σε παράλογες και παράνομες θυσίες τους Έλληνες πολίτες;
Και κάτι για τα «γενναία παλληκάρια» τους «καραμανλικούς».
Όλοι τους δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την προέλευση του non paper με τους έωλους ισχυρισμούς.
Όλοι τους είπαν ότι το βρήκαν στις θυρίδες τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν δουλειά του Γιάννη Παπαθανασίου, μιας και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται στο βιβλίου του υπουργού του υπερβολικού ελλείμματος.
Τόσο «γενναίοι».

(Στην φωτογραφία ο...Καραμανλής υποστηρίζει πως μας άφησε ένα τόσο δα... μικρούλη έλλειμμα και εμείς το φουσκώσαμε.....

Χ.ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.