Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος ξεκίνησε το κυνήγι των μεγαλοοφειλετών του Δημoσίου; Τι στάση είχαν κρατήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Παρατηρούμε πολλά δημοσιεύματα τελευταία για συλλήψεις μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο.

Έτσι πρέπει να γίνεται.
Αλλά καλό είναι να θυμηθούμε ποια κυβέρνηση τα νομοθέτησε αυτά και πότε ξεκίνησε επιτέλους το κυνήγι εκείνων που για χρόνια παρασιτούσαν εις βάρος της κοινωνίας.

Γιατί αυτοί που το ξεκίνησαν, πλήρωσαν και το πολιτικό κόστος. Και ο νοών νοείτο…
Το Μάρτιο του 2011 ψηφίζεται από το ελληνικό κοινοβούλιο ο νόμος 3943/2011 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Ένας νόμος – τομή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Ποια ήταν η βασικότερη ίσως αλλαγή που επέφερε ο συγκεκριμένος νόμος; τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο να τιμωρούνται πλέον με πολύ αυστηρότερες ποινές, να ισχύει το αυτόφωρο, και είναι δυνατή, για τα σοβαρότερα από αυτά, η προφυλάκιση.

Ποια ήταν η στάση της Ν.Δ. αλλά και όλων των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο; Το καταψήφισαν – και επί της αρχής και στις κυριότερες διατάξεις του!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από την τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δείτε εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110317proi.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110323.pdf

Λίγο μετά ξεκίνησε το… πρωτοφανές για την Ελλάδα φαινόμενο να οδηγούνται επιτέλους στη δικαιοσύνη μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου – και μερικοί από αυτούς να προφυλακίζονται.

Το 2011 που ξεκίνησε η προσπάθεια συνελήφθησαν πάνω από 50 άτομα ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο σημερινός υφυπουργός οικονομικών κ. Μαυραγάνης το πρώτο εννεάμηνο του 2012 συνελήφθησαν συνολικά 686 άτομα για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

«Η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής θεσπίστηκε κατά καιρούς με διάφορες διατάξεις και εντάσσεται στο σύστημα μέτρων που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών για να παταχθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό», ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «με το Ν. 3943/2011 προβλέφθηκε ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και συνεπώς συνεχές αυτόφωρο».

Δείτε εδώ: http://tvxs.gr/news/ellada/pano-apo-680-syllipseis-ofeileton-toy-dimosioy-2012

Το Μάρτιο του 2011, όλοι καταψήφιζαν. Η κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και εδώ σήκωναν μόνοι την προσπάθεια για το αυτονόητο.

Σήμερα όλοι επικαλούνται το αποτέλεσμα αυτών που καταψήφιζαν.

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε …


http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.