Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σκουρλέτης: Δεν λέμε πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ

Θέμα επιστροφής στην δραχμή φαίνεται να θέτει και πάλι κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ότι δεν λέμε πάση θυσία ναι στο ευρώ!

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του real fm ερωτηθείς εάν αν πρέπει, συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ, μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, απάντησε: «Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ».

Όπως, είπε, «για μας το δίλημμα είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη η οποία θα βασίζεται σε μια πολιτική η οποία θα διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, θα ανατρέπει το κοινωνικό status όλων των προηγούμενων 10ετιών, αν θέλουμε μια Ευρώπη της ύφεσης της ύφεσης και την ακραίας λιτότητας ή όχι. Και η επιλογή μας είναι το δεύτερο. Θέλουμε μια Ευρώπη που να έχει στον πυρήνα της την αλληλεγγύη των λαών, την διεύρυνση της δημοκρατίας και μια ανάπτυξη που αν προστατεύει την εργασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας».

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.