Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Μπίκας «αδειάζει» Διώτη για τον Γιώργο Παπανδρέου

Στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ, διέψευσε τον Γ. Διώτη ότι είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.

Διεκόπη για σήμερα η κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα για να συνεχιστεί αύριο στη μία το μεσημέρι. Παράλληλα η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

«Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση», φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή, μετά από επίμονες ερωτήσεις των μελών, ο κ. Μπίκας.

Παράλληλα εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Σημειώνεται ότι ο τελευταίος φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της Προανακριτικής ότι ο κ. Μπίκας του είχε αναφέρει ότι είχε ενημερώσει για την υπόθεση τον κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποστροφή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ότι «είμαι ο άνθρωπος που έφερε τη Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα» προκάλεσε κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής.

Ωστόσο ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, τα τρία μέλη της Προανακριτικής που εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν ότι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη, όσο και του κ. Μπίκα αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και αν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο θα ζητήσουν την κατά αντιπαράσταση εξέτασή τους

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.