Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Συνομιλίες Καρχιμάκη με κορυφαία στελέχη της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ

Τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ ειχε το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο πρώην γραμματέας συνομίλησε με τον Αντρο Κυπριανού γραμματέα του ΑΚΕΛ για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο καθώς και με τον Αντώνη Κουταλιανό πρώην γραμματέα της ΕΔΕΚ και στενός συνεργάτη σήμερα του Γιαννάκη Ομήρου ο οποιος εκεινη την ωρα βρισκόταν με τον προεδρο Νικο Αναστασιάδη και έτσι ο κ. Καρχιμάκης δεν συνομίλησε μαζι του.

Τόσο η ΕΔΕΚ όσο και το ΑΚΕΛ προσανατολιζονται στην καταψήφιση του νόμου που θέλει η τροικα για το κουρεμα στις καταθέσεις , πιστεύοντας πως έτσι θα δοθεί το κατάλληλο μήνυμα στη Γερμανία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρχιμάκης τους είπε πως με αυτόν τον τροπο ίσως καταλάβει η Ευρώπη που βρίσκεται και η Ελλάδα εκτός της Κύπρου και χρειάζεται να δοθεί ενα τέτοιο μήνυμα.
Η συζήτηση πήγε και στα όσα παρασκηνιακά γίνονται με τη Ρωσία αφου η ενημέρωση που ειχε, ήταν πως η Μόσχα δείχνει έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των Κυπριακών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.