Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στελέχη του ΣΔΟΕ στην Προανακριτική

Σε μία καταρχήν εκτίμηση ότι οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην τράπεζα HSBC δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους φαίνεται ότι έχουν καταλήξει τα στελέχη του ΣΔΟΕ.

Αυτό προέκυψε από την κατάθεση των αρμόδιων για τη σχετική έρευνα στελεχών του ΣΔΟΕ κ.κ. Παναγιώτη Μαντούβαλου και Χαράλαμπου Σγουρού στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Ωστόσο, βουλευτές μέλη της προανακριτικής, σημείωναν ότι από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ο συνολικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχειών των Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και των Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσώνη, το στοιχείο αυτό από μόνο του δεν προσφέρει πολλά καθώς ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα ακίνητα και οι offshore εταιρείες, εφόσον υπάρχουν.

Πάντως, τα στελέχη του ΣΔΟΕ επανέλαβαν για ακόμα μία φορά ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ότι δεν είναι σε θέση να δώσουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμη η συνολική έρευνα των περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Όσα στοιχεία έχουν στη διάθεση τους, τα έχουν ήδη ψηφιοποιήσει σε διαχερίσιμη μορφή, ωστόσο ο όγκος της δουλειάς παραμένει πολύ μεγάλος.

«Είμαστε 50 άτομα που ασχολούμαστε μόνο με το θέμα της λίστας Λαγκάρντ και κανονικά θα χρειάζονταν 400» φέρονται να κατέθεσαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, ενώ παράλληλα σημείωσαν ότι προκειμένου να ολοκληρώσουν τον εν λόγω έλεγχο έχουν αφήσει στην άκρη άλλες σημαντικές υποθέσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας έδωσε στα στελέχη του ΣΔΟΕ στοιχεία που προέκυψαν από προσωπική του έρευνα από τα οποία φαίνεται ότι ο Συμεών Σικιαρίδης ήδη από το 1985, όταν ήταν στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, ήταν μέλος ΔΣ δυο offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά. Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΔΟΕ, σημείωσαν ότι τα στοιχεία αυτά δεν τα είχαν στην διάθεση τους και ότι «είναι πολύ χρήσιμα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.