Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δημ. Δρούτσας στην Ολομέλεια του ΕΚ: "Ιστορική ευθύνη όλων μας να αναστρέψουμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής"

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 12 Μαρτίου 2013

Δημ. Δρούτσας στην Ολομέλεια του ΕΚ: "Ιστορική ευθύνη όλων μας να αναστρέψουμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής"

Έκκληση στις κυβερνήσεις των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επανεξετάσουν τις πολιτικές υπερβολικής και παράλογης λιτότητας, που οδηγούν στην άνοδο ανοικτά ναζιστικών κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, έκανε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας.

"Η παράλογη και υπερβολικά μονόπλευρη λιτότητα οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδων πολιτών. Όταν σκέφτεσαι μόνο σε μακροοικονομικά μεγέθη και ξεχνάς ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται ανθρώπινες ζωές και τύχες, αυτές είναι οι συνέπειες - αυτές που βλέπουμε στην Ελλάδα με την άνοδο της "Χρυσής Αυγής" - και πολύ φοβούμαι θα δούμε και σε άλλα Κράτη Μέλη" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας.

Η παρέμβαση του Έλληνα ευρωβουλευτή έγινε στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα εγκλήματα μίσους. Αποτέλεσμα αυτής είναι το ψήφισμα που αναμένεται να υιοθετηθεί αύριο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κύριο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αναθεωρήσουν την οδηγία 2008/913/JHA για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, θέτοντας αυστηρότερα μέτρα και ποινές.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Δρούτσα στη σημερινή συζήτηση

(μπορείτε να βρείτε το βίντεο πατώντας εδώ: http://www.europarl.europa.eu/sed/speeches.do)

"Θέλω να ευχαριστήσω την Επίτροπο Ρέντινγκ για την αξιόλογη δουλειά της, θα ήθελα όμως να εστιάσω στην κατάσταση στη χώρα μου, την Ελλάδα. Είναι γνωστή η άνοδος και δράση της "Χρυσής Αυγής", μιας ανοιχτά ναζιστική οργάνωση.

Θέλω να τονίσω μόνο ένα σημείο. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις: Όλοι μας φέρουμε ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις - στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

Απευθύνω έκκληση στις κυβερνήσεις των Κρατών Μελών της Ένωσής μας να επανεξετάσουν τις πολιτικές που ασκούν απέναντι στις χώρες σε κρίση. Να πουν 'Οχι' στην παράλογη και υπερβολικά μονόπλευρη λιτότητα που οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδων πολιτών - ευρωπαίων πολιτών, μην το ξεχνάμε.

Όταν σκέφτεσαι μόνο σε μακροοικονομικά μεγέθη και ξεχνάς ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται ανθρώπινες ζωές και τύχες, αυτές είναι οι συνέπειες - αυτές που βλέπουμε στην Ελλάδα με την άνοδο της "Χρυσής Αυγής" - και πολύ φοβούμαι θα δούμε και σε άλλα Κράτη Μέλη.

Είναι λοιπόν και στο χέρι όλων μας και είναι ευθύνη όλων μας - ιστορική ευθύνη - να αναστρέψουμε αυτές τις εξελίξεις με τις σωστές αποφάσεις και πολιτικές"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.