Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΝΕΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!!!

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013. Αλλά και στην Ισπανία η ανεργία φτάνει σε ύψη ρεκόρ! Έξι εκατομμύρια άνεργοι... Και στην Ιταλία το ίδιο, και στην Πορτογαλία!!! Αλλά και στη Γερμανία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και στις ΗΠΑ ο δείκτης ανεργίας τραβάει προς τα ύψη!

Πού πάμε; Ποιο θα είναι το μέλλον για τις επόμενες γενιές;
Η κατάσταση δεν είναι ρόδινη. Δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί οι συνθήκες να καλυτερεύσουν.
Οι επιχειρήσεις που κλείνουν φυσικά δεν ξανανοίγουν.
Οι άνεργοι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρούν δουλειά.
Στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ καθημερινά καταγράφονται νέοι άνεργοι.

Πόσοι απολυμένοι ή άνθρωποι που για διαφόρους λόγους έμειναν χωρίς δουλειά, μπορούν να συμπληρώσουν ένσημα για να βγουν στη σύνταξη;;

Ένας 50άρης που χάνει τη δουλειά του, αυτομάτως μπαίνει στη χορεία των απόκληρων της κοινωνίας που είναι πλέον άπελπις και εν πολλοίς σκληρή και άδικη.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είναι σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες.
Το δομικό πρόβλημα είναι τεράστιο και η μεγάλη πρόκληση ήταν να αναχαιτισθεί η διολίσθηση προσωρινά ανέργων στο άλλο στρατόπεδο, των μακροπρόθεσμα ανέργων...
Το έχει καταλάβει αυτό η κυβέρνηση και ο Στουρνάρας;;;
Μένει μετέωρο και το ερώτημα σε ποιο βαθμό η ανεργία μειώθηκε εξαιτίας της "δημιουργίας νέων θέσεων" που ακούμε κατά καιρούς ή της εγκατάλειψης των ανέργων από την προσπάθεια για εύρεση εργασίας!!!
Και είναι αυτονόητο ότι γεννιούνται καινούργια προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις, στις οικογενειακές σχέσεις, αρρώστιες, ψυχικά και καρδιακά νοσήματα, αυτοκτονίες...

Η πολιτεία είναι αδύνατο των αδυνάτων να δώσει λύσεις.
Το μόνο που ξέρει καλά να κάνει το κράτος είναι να χαρατσώνει τους πολίτες.
Ζούμε, αναπνέουμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε για να είμαστε σε θέση να πληρώσουμε την Εφορία και όλους εκείνους τους οργανισμούς (τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κ.α.) που μας ρουφάνε το αίμα.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τα διαρθρωτικά προβλήματα και να προσφέρει κίνητρα στους εργοδότες για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Η δυσκαμψία της αγοράς εργασίας και το βαρύ φορτίο των φόρων εμποδίζουν τον οικονομικό δυναμισμό, για τον οποίο όλοι κάτι έχουν να πουν, αλλά κανείς δεν έχει να προτείνει την ενδεδειγμένη λύση.
Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ένας ανθρωπάκος που δεν έχει κατανοήσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Και λέω "ανθρωπάκος" γιατί σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή είχε παραδώσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του για να μην πληρώνει ασφάλιστρα!!!
Καταλαβαίνει κανείς τη θλίψη που έχουμε τέτοιον κυβερνήτη!!!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ;;;


Ν.ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.