Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!

Το τραγικό λάθος [;;;] των περισσότερων δημοσιογράφων, που μοσχοπληρώνονται από τους μεγαλοεκδότες για να γράφουν στις εφημερίδες τους και να παπαρολογούν στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια τους, είναι ότι δεν προειδοποιούν τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές ή ακροατές ότι γράφουν και λένε τη δική τους αλήθεια!!!!
Διότι αυτό είναι το σωστό, αυτή είναι η σωστή δημοσιογραφική λειτουργία.
Όλοι αυτοί δεν λένε τη μία και μοναδική αλήθεια, αλλά αποκλειστικά τη δική τους.
Ωστόσο έχουν καταφέρει να γίνονται πιστευτοί, ενώ η δημοσιογραφική λειτουργία τους ανήκει στην κατηγορία των χαλκείων ή απλούστερα της διατεταγμένης υπηρεσίας.
Δεν ξέρω και δεν μ' ενδιαφέρει ποια συμφέροντα υπηρετούν.
Προφανέστατα των αφεντικών τους.
Μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοκαναλάρχες...
Αυτοί λοιπόν οι δημοσιογράφοι που τη δική τους αλήθεια την έχουν αναγάγει σε ύψιστο κανόνα, λατρεύουν το δίκαιο του αφεντικού τους και την αλήθεια τη δική τους που είναι η αλήθεια του αφεντικού τους.
Μάχονται για την πρόοδο που εξυπηρετεί την επιχείρηση του αφεντικού τους και την δική τους!
Είναι έτοιμοι όλοι αυτοί οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι να κάνουν κάθε θυσία για χάρη των αφεντικών τους, υποτάσσοντας την αλήθεια στη σκοπιμότητα, παρουσιάζοντας τη νομιμότητα για παρανομία και φυσικά δηλώνουν έτοιμοι να πέσουν επί των επάλξεων του τείχους, φτάνει να είναι στρωμένες με... μπαμπάκια!!!
Εμείς οι «απέξω», είμαστε οι μη κατεστημένοι, οι ασυνθηκολόγητοι και το μόνο που μπορούμε είναι να μιλάμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας.
Αλλά θέλουμε ν’ ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο σκληρός λόγος του Samuel Johnson, ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων…»!!
Και το επικαλούμαι διότι όλοι αυτοί υπεραμύνονται των εθνικών συμφερόντων, και των λαϊκών δικαίων, φωνάζουν για την πατρίδα που «χάνεται», και καθημερινά ξεδιπλώνουν τις ιερεμιάδες τους, φυτεύοντας στη συνείδηση του Κοινού την αμφιβολία και το μίσος.

Ν.ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.