Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΟΑΕΔ: Ο γελωτοποιός Μιχελάκας θέλει τα ρουσφετάκια του καλέ!

Τελικά αυτός ο Κικίλιας του ΟΑΕΔ πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά και να έχει κόψει μαχαίρι το κομματικό ρουσφέτι.
Δεν εξηγείται αλλιώς η λύσσα όσων του την πέφτουν – το ποιοι μάλιστα του την πέφτουν αναδεικνύει και την ποιότητα του έργου του: ο Βρούτσης, η εφημερίδα (;) “Δημοκρατία” κάτι καραμανλικά sites με ψυχολογικά προβλήματα και τώρα ο γελωτοποιός Μιχελάκας!

Διαβάστε τι είπε αυτό το χαρούμενο παιδί σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1: «Για το θέμα των δήθεν κομματικών διορισμών, ξεχνάμε ότι ο κ. Κικίλιας διορίστηκε από τον κ. Παπανδρέου το 2009; Έφτιαξε έναν μηχανισμό μέσα στον ΟΑΕΔ, ο οποίος ήταν όλος από το τότε κυβερνόν κόμμα… Πάμε τώρα στην ουσία. Όπως σας είπα ο κ. Κικίλιας είναι από το 2009. Το 2009 η ανεργία ήταν στο 8,5%, σήμερα είναι επίσημα στο 27,5%»!

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα του κάθε Μιχελάκα γελωτοποιού; Ότι λόγω κυβέρνησης Παπανδρέου σταμάτησε το πελατειακό πάρτι στον ΟΑΕΔ. Αυτός και οι όμοιοι του βγάζουν φλύκταινες με τις έννοιες αξιοκρατία, opengov, διαφάνεια. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.Διαβάστε μόνο τι έγραφε η “Καθημερινή” στις 2/4/2010 για το όργιο με τα stage του ΟΑΕΔ το 2009 επί Ν.Δ. για να καταλάβετε τι έκαναν και θέλουν πολύ να ξανακάνουν:«Αν και τα τελευταία χρόνια υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα και καταγγελίες γύρω από τα συγκεκριμένα προγράμματα, αναδύθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης, λόγω της κεκτημένης ταχύτητας με την οποία, αμέσως μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, το πελατειακό σύστημα που είχε στηθεί γύρω και μέσα στον ΟΑΕΔ επιχείρησε, παρατύπως, να τοποθετήσει ανέργους σε δημόσιους οργανισμούς. Λίγες μόνο ημέρες μετά την προκήρυξη αποκαλύπτεται ότι κούτες με επιλεγμένα ονόματα μεταφέρονταν βράδυ από τα γραφεία διαλογής του Οργανισμού για να διανεμηθούν σε Οργανισμούς, δήμους, νομαρχίες, Ταμεία, φυλακές».

Όσο για την ανεργία, αυτή το 2009 “υπολογιζόταν” στο 9,5%. Και λέμε “υπολογιζόταν” γιατί από το “μαγείρεμα”, τα μπαχάρια, τα πρασοσέλινα και τις μουστάρδες, είναι αδύνατο να υπολογιστεί πόσο ήταν η πραγματική ανεργία. Αν το έλλειμμα του 2009 που ξεπέρασε τελικά το 15% το παρουσίαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ήταν στο 6%, φανταστείτε τι έκαναν με τα νούμερα της ανεργίας (από το 2010 φυσικά αυτά τελείωσαν και η ανεργία σήμερα μετριέται με πραγματικά επιστημονικό τρόπο). Φυσικά, για να “μειώσουν” την ανεργία αλλά και να παίξουν και την πελατειακή τους μπάλα, γονάτισαν στο ρουσφέτι το δημόσιο, με καμιά 30αρια χιλιάδες stage, 150.000 συμβασιούχους και γενικά προσλήψεις από το παράθυρο σε μυθικά πραγματικά μεγέθη (βλ. εδώ) .

Το δημόσιο τα έπαιξε, τα ελλείμματα εκτοξεύτηκαν (βλ. εδώ) , η χώρα έφτασε στο γκρεμό και χρειάστηκε να κάνει τη δυσκολότερη δημοσιονομική προσαρμογή για να μην μείνει στον τόπο. Αυτό φυσικά εκτόξευσε την ανεργία γιατί για να κλείσουν γρήγορα τα ελλείμματα, το κράτος απέσυρε χρήμα από την κρατικοδίαιτη αγορά με αποτέλεσμα να μειωθούν οι δουλειές. Χωρίς βέβαια ανθρώπους σαν τον Κικίλια, που τρέχει τον ΟΑΕΔ χωρίς ρουσφέτια, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα από το τραγικό 27,5%. Αν βέβαια είχε χρεοκοπήσει η χώρα από το 2010, το 27,5% θα ήταν σήμερα όχι το νούμερο των ανέργων αλλά των εργαζομένων – στο καλύτερο σενάριο.

Με λίγα λόγια, ο κάθε Μιχελάκας αδυνατεί α καταλάβει αυτονόητα πράγματα: και το “μαγειρεμένο” 9,5% της ανεργίας το 2009 και το 27,5% σήμερα, δική του ευθύνη είναι. Το δε πελατειακό πάρτι με τον πόνο των ανέργων, Μιχελάκα μου, IT’S OVER.

http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.