Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γραπτώς, λόγω υγείας, θα καταθέσει η διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπανδρέου στην προανακριτική

Πρόθυμη να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής δήλωσε η διευθύντρια του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Η κ. Βάρτζελη, μετά την επίσημη κλήτευση που της έστειλε η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, παρουσιάστηκε σήμερα ζητώντας να καταθέσει παρά τα προβλήματα υγείας που, όπως εξήγησε, αντιμετωπίζει.

Η Επιτροπή, λόγω του βεβαρημένου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει αποφάσισε ομόφωνα να στείλει γραπτές τις ερωτήσεις για να απαντήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή που συνεχίζει τις εργασίες της, θα αποφασίσει για το αν θα ζητήσει να καταθέσει εκ νέου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ που έκανε στον φορητό υπολογιστή του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί που εμπλέκεται στο λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων, έστειλε επιστολή και ζητά από τα μέλη της Προανακριτικής ή να στείλουν ερωτήσεις στο ελληνικό προξενείο στο Ισραήλ για να τις απαντήσει ή να πάει αντιπροσωπεία για να καταθέσει.

Πάντως οι τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική ζητούν να σταλεί στον Σάμπι Μιονί επίσημη κλήτευση.

Να σημειωθεί ότι αύριο λήγει τυπικά η προθεσμία των εργασιών της Προανακριτικής και αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.

Η Προανακριτική πάντως, που περιμένει να της σταλεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ στις 10 Ιουνίου για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, θα εστιάσει την έρευνά της στο αν έκαναν χρήση της ευεργετικής διάταξης για επαναπατρισμό κεφαλαίων, στην οποία είχε δώσει παράταση μέχρι τέλη Δεκεμβρίου του 2012 ο πρώην υπουργός Οικονομικών, την επίμαχη περίοδο που είχε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ.

http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.