Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Steinbrück Η Ευρώπη έχει φθάσει στα όριά της

O υποψήφιος καγκελάριος της SPD Peer Steinbrück έκανε λόγο Για τον φαύλο κύκλο στον οποίο παγιδεύονται χώρες όπως η Ελλάδα, εξαιτίας της λιτότητας, συντασσόμενος με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι η Ευρώπη έχει φθάσει στα όριά της όσον αφορά τις πολιτικές λιτότητας.

«Η λιτότητα παγιδεύει χώρες, όπως την Ελλάδα, σε ένα φαύλο κύκλο. Χωρίς ανάπτυξη, οι χώρες αυτές δεν μπορούν να γλιτώσουν από τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους», δήλωσε ο υποψήφιος των αντιπολιτευόμενων γερμανών σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, όταν ερωτήθηκε για την παραδοχή του προέδρου της Επιτροπής της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι η Ευρώπη έφθασε πιθανόν στα όρια της όσον αφορά τις πολιτικές λιτότητας.

Οι δηλώσεις έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία - όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times- η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ πιέζεται να στηρίξει τη χαλάρωση των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και τις αυξήσεις φόρων στην περιφέρεια της ευρωζώνης, ενώ η αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας έχει γίνει θέμα στην εκλογική ατζέντα της χώρας.
Η αλλαγή του ανέμου στη συζήτηση για τη λιτότητα φαίνεται ότι έχει ενθαρρύνει το SPD να επικρίνει την εμμονή της καγκελαρίου στα φιλόδοξα προγράμματα λιτότητας, παρά τη βαθιά ύφεση σε μεγάλο μέρος της Νότιας Ευρώπης.

πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.