Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Όπλο βουλευτή της ΧΑ εκπυρσοκρότησε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πανικός προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου. Η σφαίρα καρφώθηκε στο πάτωμα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ειδικότερα, πριν από την
επιβίβασή του στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη ο βουλευτής πήγε να παραδώσει το όπλο του στον έλεγχο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Ωστόσο, βγάζοντας τον γεμιστήρα, ξέχασε προφανώς ότι ήταν οπλισμένο, δηλαδή ότι είχε σφαίρα στη θαλάμη, και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα καρφώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία στο πάτωμα.

Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», ο βουλευτής συνέχισε κανονικά για την πτήση του, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ, λίγη ώρα πριν το περιστατικό είχε γίνει γνωστό πως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλήςώστε να απαγορεύεται να οπλοφορούν εντός του κοινοβουλίου βουλευτές.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη και έγινε αποδεκτή από το σύνολο των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων.

Σύμφωνα με σχετική λίστα που είδε προ ημερών το φως της δημοσιότητας, εξήντα βουλευτές φέρονται να έχουν άδεια οπλοκατοχής. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία, ενώ δεύτερη έρχεται η Χρυσή Αυγή, τρίτο το ΚΚΕ, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ και τελευταίος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.