Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ… ΡΕΓΚΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΡΕΓΚΟΥΖΑ

Γράφει ο Ν Βράχος

Φοβόταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δικαιολογημένα, ότι η διαρροή της λίστας με τα συγκεκριμένα ονόματα που υπήρχαν, θα την ‘’έκαιγε’’, όπως σίγουρα επιθυμούσαν πολλοί. ΄Επρεπε να προσέχει πολύ και σχεδόν όλους. Έπρεπε να προσέχει, ενώ ταυτόχρονα να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Υπουργός οικονομίας σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και μάλιστα σε μια εποχή που ο γκρεμός, ήταν ο εφιάλτης όλων των Ελλήνων, δεν είναι και η καλύτερη θέση για κάποιον που έχει αποφασίσει ότι ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιστούν διαρθρωτικές αλλαγές και νόμοι, όπως έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα.

Η λίστα ήλθε άτυπα στην Ελλάδα την περίοδο των εκλογών. Τότε που όλοι, βλέποντας την αρχική επιτυχία του μνημονίου (1), είχαν ..τρομοκρατηθεί. Τότε που ο Σαμαράς έβλεπε την Ντόρα, στον ύπνο του κάθε βράδυ, να τον κυνηγά κρατώντας ένα μεγάλο κρητικό μαχαίρι. Τότε που ο Σύριζα της ανωμαλίας είχε αρχίσει τις κατεδαφίσεις, αφού με το περίπου (+) – (-) 3% που είχε, κινδύνευε να κατεδαφιστεί και ο ίδιος. Τότε που μαυροφόροι μεταφορείς της ηλιθιότητάς τους, ξύριζαν τα κεφάλια τους, για να χωρέσει το..μυαλό τους στη κουκούλα. Τότε που σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι συντεχνίες είχαν αποφασίσει ‘’ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ’’ !!! να σωθούν αυτοί κι ας ..καεί η Ελλάδα.
Προσπαθώ να καταλάβω τη θέση των αρμοδίων, που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και από κάτω το έγχρωμο κομματικό "πλήθος" φώναζε: Και σε μένα δώσε ..μερικούς! Και είναι γνωστό τι θα συνέβαινε αν κάπου ..παραπατούσε η λίστα που με τόσο κόπο και προσπάθεια του ΙΔΙΟΥ του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου αποκτήσαμε.
Κι εγώ θέλω..! θα φώναζαν όλοι; Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Μόλις η λίστα έφυγε από τα χέρια του Παπακωνσταντίνου έγινε χαμός !!! ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ αμέσως……!

Αντί άλλων σχολίων θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από το..γρηγορόσημο! δηλαδή τα χρήματα που ‘’ ΕΠΑΙΡΝΑΝ’’ οι υπάλληλοι, που το 2010 αντιδρούσαν, προκειμένου να εκτελέσουν την υπηρεσία τους. Δηλαδή ποιο ήταν το κλίμα ..της εποχής των ‘’ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ..ΤΑΥΡΟΥ’’, τότε που κατά την ‘’Αυριανή’’, ο πιο …επιτυχημένος υπουργός ήταν ο Αλογοσκούφης . Τότε που ορισμένοι εφοριακοί ‘’πηδούσαν από τις ταράτσες’’ για να μην πάνε φυλακή ! Τότε που το έλλειμμα κτυπούσε το κόκκινο στο 15,6% , δηλαδή στην ΑΜΕΣΗ! εξεύρεση 35Δις.Ευρώ.

Ο κ. Ρεγκούζας, ανήκε πολιτικά στην τάξη των «λοχαγών» της ΝΔ που στήριξαν την άνοδο του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.
Είχε αναλάβει σκιώδης υφυπουργός Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ και τελικά υπουργοποιήθηκε επί ΝΔ.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ρεγκούζας «αθέτησε τις «διακομματικές» συμφωνίες για το βόλεμα των εφόρων που ίσχυαν για χρόνια.
Ξεκινώντας μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη -έβαλε παντού δικούς του» (Ελευθεροτυπία, 2/10).
Δεν σταμάτησε όμως εκεί.
Ζήτησε τη μετάθεση τελωνειακών, 24 τμηματαρχών τελωνείων Αττικής,
που ανήκαν πολιτικά στη ΝΔ και για τους οποίους είχε στοιχεία ανάμιξης τους σε υποθέσεις διαφθοράς.

Οι προϊστάμενοι τους όμως αρνήθηκαν να προχωρήσουν τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να απειληθούν από τον Ρεγκούζα με πειθαρχικές ποινές.
Σε αυτό το σημείο βγήκε στη δημοσιότητα η βιντεοκασέτα μιας ομιλίας που είχε γίνει πριν από τρεις μήνες από τον Ρεγκούζα σε εκδήλωση των εφοριακών, όπου κατάγγειλε τη διαφθορά που επικρατεί στον κλάδο τους και τους κάλεσε να αντιδράσουν.
Στα πλαίσια αυτής της ομιλίας είπε και την περίφημη φράση: [[«να μειώσετε το γρηγορόσημο ».!!!!!
Το όλο θέμα το έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ]]].

Αυτό! λίγο πολύ ήταν το κλίμα που επικρατούσε στις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν επελέγη για υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που σαν εκπρόσωπος τύπου του Πασόκ το αμέσως προηγούμενο διάστημα, είχε ‘’κτυπήσει πολλές φορές στο μαχαίρι τη γροθιά του’’.
Αν βέβαια σε όλα αυτά ‘’προσθέσετε’’ και τις υπερπροσπάθειες του Βαγγελάκη να γίνει πρόεδρος του Πασόκ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ !!!! αντιλαμβάνεται κανείς, το κλίμα της εποχής.

Φαντάζεται κανείς να έπαιρναν ΑΥΤΟΙ! οι εγκάθετοι τη λίστα στα χέρια τους;
Σήμερα ζούμε στον αστερισμού του νέου ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΥ(89) Νου 2 !
Ίδια πρόσωπα, ίδια γεγονότα, σχεδόν ίδιες μεθοδεύσεις, μόνο που τώρα έχουμε και εσωτερικούς ΕΦΙΑΛΤΕΣ!

Σήμερα έχουμε μια ‘’ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ’’ πολυκομματική ΣΥΜΜΟΡΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.