Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Για το πάπλωμα ο καβγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιρατσιστικό νόμο, λέει το ΠΑΣΟΚ

Ο καβγάς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιραστικό νόμο είναι για το... πάπλωμα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τόνισε: «Φέρτε το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Εκεί θα κριθεί η πολιτική βούληση όλων».

Η ανακοίνωση της κ. Γεννηματά έχει ως εξής: «Όλη αυτή η δήθεν διαμάχη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φέρει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο ένας το καταψήφισε και ο άλλος δεν το στήριξε, δείχνουν ότι πολύ απλά ο καυγάς γίνεται για το... πάπλωμα. »

 Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς δεν μπορούν να ξεφύγουν από τους υπερσυντηρητικούς κύκλους που δρουν στο εσωτερικό της και ο ΣΥΡΙΖΑ από τις μικροκομματικές τακτικές. Το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Το Σχέδιο Νόμου κατά της βίας και του ρατσισμού αποτελεί ζήτημα αρχής για τη Δημοκρατία μας. Αν πραγματικά εννοούμε ότι θέλουμε να παταχθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας στην πολιτική και στη καθημερινή ζωή, θα πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου να προχωρήσουμε στην ψήφιση του.

Φέρτε το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Εκεί θα κριθεί η πολιτική βούληση όλων».
Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαραίτητη και επιβεβλημένη την θέσπιση και εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάζει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων εις βάρος των μεταναστών, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

Ωστόσο, προσθέτει, η απάντηση στη ρατσιστική βία, πέραν του νομοθετικού πλαισίου, πρέπει να συνοδεύεται από την καταπολέμηση των γενεσιουργών, κοινωνικών και οικονομικών αιτιών.

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά «παγώνει» το νομοσχέδιο, επειδή θέλει επί της ουσίας να αλλοιώσει το περιεχόμενό του, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το μάτι στην Χρυσή Αυγή.Για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες, καθώς αυτές βρίσκονται ξεκάθαρα εντός της κυβέρνησης.
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.