Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Στήριξη του ΕΛΚ στον Σαμαρά: Μονόδρομος το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ σημειώνει πως η απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την ΕΡΤ «για να αναδιαρθρώσει την υπερτροφική και καταχρεωμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση φαίνεται πως είναι ο μόνος δρόμος για την τελική εξυγίανση αυτού του κρίσιμου δημοσίου οργανισμού».

Την υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
και τη στάση που ακολούθησε όσον αφορά την ΕΡΤ εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Βίλφριντ Μάρτενς. Ο πρόεδρος του ΕΛΚ δηλώνει μάλιστα ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν «μονόδρομος», σημειώνοντας ότι πολλές προσπάθειες για την εξυγίανσή ενόσω ήταν σε λειτουργία απέτυχαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μάρτενς «τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα. Μετά από ένα χρόνο ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς επέδειξε μεγάλο θάρρος στην υλοποίηση μιας φιλόδοξης μεταρρυθμιστικής ατζέντας για να επιλύσει τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Εξαίρω τον Αντώνη Σαμαρά για την αποφασιστικότητα και το θάρρος του».

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ σημειώνει πως η απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την ΕΡΤ «για να αναδιαρθρώσει την υπερτροφική και καταχρεωμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση φαίνεται πως είναι ο μόνος δρόμος για την τελική εξυγίανση αυτού του κρίσιμου δημοσίου οργανισμού» καθώς όπως αναφέρει θυμάται ότι πολλές προσπάθειες για την εξυγίανση της ραδιοτηλεόρασης ενόσω ήταν σε λειτουργία απέτυχαν καθώς καταγράφηκαν έντονες συνδικαλιστικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτενς ο Αντώνης Σαμαράς τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας η οποία βρίσκεται ξανά σε σωστή πορεία. «Μετά τη δύσκολη απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την ελληνική κυβέρνηση, η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να διασφαλίσουμε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες και για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη» καταλήγει ο κ. Μάρτενς

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.