Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μπλόκο Καμίνη στο συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση Δένδια κατά των φιλεύσπλαχνων νεοναζί- τι αναφέρει η απόφαση του Αττικάρχη

Εντονες αντιδράσεις και παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίνων σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας προκάλεσε η νέα προκλητική πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής να μοιράσει δωρεάν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες, στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα, ανήμερα της επετείου των 39 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Απαγόρευση για την προγραμματισμένη συγκέντρωση εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων.

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για το απόγευμα σήμερα διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Σκληρή ανακοίνωση Δένδια κατά της Χρυσής Αυγής
Η απαγόρευση υλοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι «η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». «Οι "φιλεύσπλαχνοι" νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον "φιλανθρωπικό" τους οίστρο» πρόσθεσε ο υπουργός.

Η απόφαση του Αττικάρχη

Η απόφαση της ΓΑΔΑ με την αποία απαγορεύεται η συγκέντρωση έχει ως εξής «Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών».

Όπως είχε ανακοινωθεί, η Χρυσή Αυγή θα διανείμει ρούχα και φαγητό, παρουσία σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. «Οι Χρυσαυγίτισσες και οι Χρυσαυγίτες θα διανείμουν σε ελληνικές οικογένειες τρόφιμα και ρούχα για να ικανοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού, τις τεράστιες ανάγκες του λαού μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

http://www.metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.