Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Mόνο με Σύγκρουση αντιμετωπίζονται τα Συστήματα που διατηρούν σε Υψηλά επίπεδα τις Τιμές ενώ τα Εισοδήματα Μειώνονται

Ενω η οικονομική κρίση ,η μεγάλη ανεργία ,και οι περικοπές μισθών περιορίζουν τα διαθέσιμα ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ

Τα ελληνικά νοικοκυριά
υφίστανται ακόμα μια αφαίμαξη ,πληρώνοντας πολυ ακριβά βασικά καταναλωτικά είδη ,και ενω ΜΕΙΏΝΟΝΤΑΙ τα ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ οι ΤΙΜΈΣ είτε δεν ΜΕΙΏΝΟΝΤΑΙ είτε σε πολλές περιπτώσεις ανεβαίνουν αναιτιολογητα.

Αιτία ;η έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού,η λειτουργία ατυπων ΚΑΡΤΈΛ ,και η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών ,σε ΌΛΟ το φάσμα της διακίνησης και της εμπορίας καταναλωτικών αγαθών.
Έτσι ορισμενος αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων λυμαίνονται την αγορα και αποκομίζουν υπερκέρδη

ΟΙ ΤΙΜΈΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΕΊΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΑ ΥΨΗΛΈΣ .Οι  ΤΙΜΈΣ λοιπόν είναι πολλές φορές ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΑ υψηλές ,ενω υπάρχουν συνθήκες μειωμένης ζήτησης και ενω το εργασιακό κόστος έχει μειωθεί .

Τι συμβαίνει ;

Υπάρχουν αθέμιτες συμπράξεις (δημιουργία ΚΑΡΤΈΛ στην διαμόρφωση των τιμών )κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ,ενδοομιλικες συναλλαγές πολυεθνικών ,και οι ευθύνες βαρύνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε κλάδο .
Σύμφωνα λοιπόν με υπεύθυνες εκτιμήσεις περίπου 1,2 δις ευρω είναι η ετήσια επιβάρυνση των καταναλωτών απο την ανεξέλεγκτη δράση των ΚΑΡΤΈΛ ,που συγκροτούνται κυρίως απο εταιρείες ´´Σουπερ μάρκετ ´´ και μεγάλους εισαγωγεις και χονδρεμπορους .
Το ποσόν δε αυτο είναι τεράστιο ,μεγαλύτερο απο τους συνολικους φόρους που πληρώνουν 4 εκατομυρια οικογένειες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων .

Η ΑΝΥΠΑΡΞΊΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΆΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΏΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΏΝ ΕΊΝΑΙ ΠΛΈΟΝ ΚΑΙ ΟΡΑΤΉ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΗ .

Το ερώτημα που τίθεται είναι ,αν είναι τελικά συνειδητή .
άρα κινούνται αιτιολογημενες υποψίες και σκέψεις που οδηγούν αλλου !!!!!!!!
Έτσι λοιπόν στα ´´Σουπερ μάρκετ ´´της Αθήνας. Και της επαρχίας οι ΤΙΜΈΣ των τροφίμων είναι απο 7% μέχρι και 30% ψηλοτερες απ´οτι στην Γερμανία ,στην Γαλλία και σε άλλες χώρες όπου οι μέσοι μισθοί είναι πολυ υψηλότεροι.

Κατα συνέπεια ,η διατήρηση των υψηλών τιμών ,σε συνδιασμο με την μείωση του κόστους εργασίας οδηγεί σε αυξήσεις του περιθωρίου κέρδους πολλών μεγάλων επιχειρήσεων ,που παρα την μείωση των πωλήσεων αυξάνουν η και ΔΙΑΤΗΡΟΎΝ την κερδοφορία τους σε βάρος των πολλών και κυρίως των φτωχών και των αδυνάτων .
Και εδω επιβεβαιώνεται ότι, η ανυπαρξία και η ΑΝΕΠΆΡΚΕΙΑ των ελεγκτικών μηχανισμών είναι πλέον ΟΡΑΤΉ και αποδεδειγμένη .

ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΔΙΕΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΌΝΟ ΜΕ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕ ΘΕΩΡΊΕΣ ΚΑΙ ΎΠΟΠΤΕΣ ΑΝΟΧΈΣ

Το σύστημα αυτο θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του ,εάν η συντεταγμένη πολιτεία ,συνεχίζει να το αντιμετωπίζει ,ειδικά τώρα που είναι περίοδος κρίσης ,με χάδια ,με θεωρίες ,και με αμηχανες ,η και ύποπτες ανοχές .
Το σύστημα ,αυτο αν θελουμε να υπερασπιτουμε,τους αδύναμους ,και τα θύματα του πολέμου της κρίσης ,διεμβολιζεται ,διαπερναται ,και συνετιζεται,μόνο με μια διαρκή και αμείλικτη σύγκρουση .

Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.