Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αν για 14 μήνες γίνουμε πραγματικοί πατριώτες θα σώσουμε τη χώρα..

Καθημερινά από τη συμπεριφορά του μέσου (εξοργισμένου) πολίτη βγαίνει το συμπέρασμα ότι από τα λεγόμενα και τα γραφόμενα των περισσότερων υπάρχει μια αύρα... αυτοκαταστροφής.

Άλλος μιλάει για εξέγερση, άλλος μιλάει για χρεωκοπία, άλλος μιλάει για διάλυση των πάντων, ευελπιστώντας ότι την επόμενη μέρα θα προκύψει κάτι καλύτερο ή τέλος πάντων θα βγάλει το άχτι του γιατί όλοι θα είναι κατεστραμμένοι (κλασσική ψευτοαριστεροκομμουνιστική αντίληψη).

Κι όμως, η χώρα θα μπορούσε να σωθεί πραγματικά μέσα στους επόμενους 16 μήνες κάνοντας ένα θεαματικό come back αν:

1. Όλοι έβαζαν την... καλή πλευρά του μυαλού τους για να εξεύρουν λύσεις και όχι να αναλώνονται σε ανούσιες και αδιέξοδες συζητήσεις που διαιωνίζουν τη μιζέρια και απομακρύνουν από την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

2. Όλοι δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

3. Όλοι κατέβαλαν προσπάθεια να πληρώσουν τις οφειλές τους προς κάθε δημόσιο φορέα ή αποδεικνύοντας καλόπιστα ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν.

4. Όλοι οι επαγγελματίες έκοβαν τις... μισές αποδείξεις.

5. Σταματούσαμε να κάνουμε απεργίες.

6. Όλοι οι πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου ήταν διατεθειμένοι να εργαστούν έστω μία ώρα παραπάνω για τη διάσωση της χώρας και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν τη διατήρηση της επιχείρησης, άρα μελλοντικά εισοδήματα.

7. Όλοι οι παράγοντες στην εκπαίδευση να μην άφηναν ούτε λεπτό ανεκμετάλλευτο, ώστε οι μαθητές-σπουδαστές-φοιτητές να βελτιώσουν τη θέση τους στον διεθνή ανταγωνισμό γνώσης.

8. Τα μουσεία της χώρας έμεναν ανοικτά έως τις πρώτες πρωινές ώρες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους χρηματοδότες-τουρίστες που μας επισκέπτονται και μας αφήνουν τα λεφτά τους. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την έλευση πολύ περισσότερων επισκεπτών.

9. Σεβόμασταν τους νόμους, έστω και αν ξέρουμε ότι σε μεγάλο βαθμό είναι άδικοι. Μιλάω για μια συμπεριφορά με ημερομηνία λήξεως.

10 Αφήναμε στην άκρη τις γνωστές νεοελληνικές κουτοπονηριές που ισοδυναμούν με την αντίληψη ότι "βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας"...

Αν τα κάναμε όλα αυτά και δεν πετυχαίναμε τίποτα, τότε ναι, την 1/1/2015 θα μπορούσαμε να έχουμε χίλια επιχειρήματα για να βγούμε στους δρόμους και να τα κάνουμε όλα λίμπα...

Μας βρήκε μια συμφορά και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Ιδίως με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να αντιδράσουμε. Μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δημιουργικότητας, ορθολογισμού και στοιχειώδους υποχρεώσεως προς τις επόμενες γενιές θα ήταν η λοκομοτίβα για να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη... Όμως, φαίνεται ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπερβούμε τις πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα του λαϊκισμού... Γιατί σε αυτήν τη χώρα, δεν είμαστε πραγματικοί Έλληνες. Ούτε καν Νεοέλληνες ή... Φιλέλληνες. Είμαστε απλά ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό...

Λουκας Γεωργιαδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.