Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΟΚ κατά Στουρνάρα, ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Κωνσταντινόπουλου

Διαβάσα με πραγματικό ενδιαφέρον το δελτίο Τύπουμε την απομαγνητοφώνηση της χθεσινής συνέντευξης του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, κυρίως για να φανούν οι θέσεις που εκφράζει το επίσημο ΠΑΣΟΚ, θέσεις που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα αλλάξουν στο μέλλον:

-Πρώτον, για τον κ. Στουρνάρα: Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική, όμως θα του πω κάτι διότι το θέμα δεν είναι να είμαι ξεκούραστος ή κουρασμένος εγώ, το θέμα είναι το πώς θα ξεκουραστεί ο......κόσμος. Και θα του πω ένα παράδειγμα. Πέρυσι, είχαμε πει στον κ. Στουρνάρα ότι ο ειδικός φόρος για το πετρέλαιο δεν θα έχει τα αποτελέσματα που περίμενε ο κ. Στουρνάρας.
Και δεν είχε. Σήμερα για να ξεκουράσει πρώτα απ' όλα τους πολίτες, αλλά και εμείς να μπορούμε να έχουμε επιχειρήματα για την προσπάθειά μας. Του είπαμε ότι «ναι, δεν θα έχει τα αποτελέσματα», γιατί εμείς έχουμε κάνει έναν αναγκαίο συμβιβασμό. Σήμερα περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα που είναι Υπουργός Οικονομικών να πείσει την τρόικα και τους εταίρους να πάμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάλογο του ΦΠΑ και στο φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου.

-Για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, από αυτά που μαθαίνω δεν έχουν και μεγάλη απόδοση τα μέτρα. Όχι μόνο δεν μειώνονται οι τιμές, που αυτό είναι το ένα θέμα, δεύτερον ούτε καν κόβουν τις αποδείξεις με το 13%. Άρα ο κ. Στουρνάρας και η Κυβέρνηση για να ξεκουράσει λίγο τους πολίτες από την υπερφορολόγηση, θα μπορούσε να προτείνει και να παλέψει σήμερα με την τρόικα, να μας δώσουν τον επόμενο χειμώνα.

-(...)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απλώς το ίδιο ερώτημα που θέσαμε στον κ. Καραγκούνη είναι και σε σας, τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών, είπαμε για κουρασμένους, για ξεκούραστους, τι γίνεται;
Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ σωστά, πρώτον τα νέα μέτρα τα διέψευσε ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Στουρνάρας, αν δε σας φτάνει όμως αυτό..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν πείθουν κ. Κωνσταντινόπουλε επανειλημμένως.
Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ σωστό και πολύ καλά κάνετε, σας λέω το εξής όμως για να είσαστε σίγουρος, αν έρθουν νέα δημοσιονομικά μέτρα ετοιμαστείτε να τα πάρετε εσείς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σημαίνει αυτό;
Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αν έρθουν νέα δημοσιονομικά μέτρα..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι δε θα ψηφίσετε τα μέτρα;
Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αν έρθουν νέα δημοσιονομικά μέτρα ετοιμαστείτε να τα λάβετε εσείς, με όποιους συγκυβερνήσετε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι εννοείτε κ. Κωνσταντινόπουλε;
Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πάμε στο επόμενο που λέμε εμείς..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κωνσταντινόπουλε εννοείτε ότι εάν σας ζητηθεί να ψηφίσετε νέα δημοσιονομικά μέτρα δε θα ψηφίσετε;
Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Ρογκάκο, έχουμε πάρει μια απόφαση στο συνέδριό μας η οποία είναι πολύ καθαρή κι είναι δεσμευτική για εμάς, απόλυτα δεσμευτική, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και δεν είναι τι έχει πει ο Πρωθυπουργός ή τι έχει πει ο κ. Βενιζέλος ή τι έχει πει ο κ. Κωνσταντινόπουλος - ή οποιοσδήποτε άλλος - είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δε θα ψηφίσουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα. Αυτό μας δεσμεύει και τελείωσε.

-Πας στο ένα ράφι και λες θέλω μνημόνιο και όχι επαναπρόσληψη ατόμων. Παίρνω Δραγασάκη-Σταθάκη. Θέλω αντιμνημόνιο και ακύρωση μνημονίου, παίρνω Στρατούλη-Λαφαζάνη και επαναπρόσληψη. Θέλω ρόπαλα και πέτρες και τα λοιπά, χτυπάω Καραγιαννίδη, θέλω πρώην ΠΑΣΟΚ χτυπάω Αλέξη Μητρόπουλο, τον κ. Κουρουμπλή και άλλους. Ό,τι θέλετε, το σούπερ μάρκετ του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει όλα. Κοιτάξτε να δείτε όμως, κι εμείς έχουμε μια σχετική εμπειρία πριν από το 2009 αλλά και η Νέα Δημοκρατία έχει εμπειρία από τα Ζάππεια.
Ακούστε, εγώ λέω και για μας, λέω και για τη Νέα Δημοκρατία, ότι κάτι πρέπει μετά να κάνουν, να γίνουν Κομανέτσι. Προσέξτε, πρέπει να γυμναστείτε καλά, γιατί στη μεγάλη κωλοτούμπα κάποιοι πέφτουν αμέσως κάτω.
Σας λέω το εξής και σας το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια επειδή τρία χρόνια χωρίς να φέρω καμία ευθύνη για το παρελθόν, αγωνίζομαι και πιστεύω σε έναν δρόμο, ο οποίος είναι επώδυνος και δύσκολος. Σας λέω ότι όπως τα βλέπετε τα πράγματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και τα βλέπουν και οι ψηφοφόροι σας κι εγώ δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν άλλον, κάντε εσείς ό,τι νομίζετε και πείτε ό,τι θέλετε.
Αλλά σας λέω ότι όταν έρχεται η ώρα της κρίσης, πρέπει να πάρεις αποφάσεις κι όπως είπατε πριν «θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε» και ξέρετε ότι αν δεν τους πείσετε θα ξαναγυρίσετε πίσω στο Μαξίμου - αν έχετε πάει ποτέ - και τότε θα κάνετε τη μεγάλη δήλωση που θα είναι κωλοτούμπα τύπου Κομανέτσι κι ακόμη καλύτερη.
Χ. ΣΤΑΪΚΟΣ: Αυτά είναι σενάρια κ. Κωνσταντινόπουλε τα οποία λέτε εσείς..
Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Καλά αλλά επειδή τα έχουμε βρει μπροστά μας και το έχουμε δει πολλές φορές, σας λέω να ετοιμαστείτε - και τότε, ξέρετε, τα ΜΑΤ που προστάτευσαν τον εκάστοτε Πρωθυπουργό τα τρία τελευταία χρόνια, τον κ. Τσίπρα θα χρειαστεί να έρθουν από όλη την Ελλάδα για να τον προστατεύσουν.

http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.