Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

New York Times: “Εάν μεταβιβαστεί το ΤΑΙΠΕΔ η κυβέρνηση Σαμαρά θα καταρρεύσει”

Σαμαρά θα σημάνει ενδεχόμενη μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο. Αυτό επισημαίνουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, επισημαίνοντας παράλληλα την εύθραυστη ισορροπία που υπάρχει στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Το δημοσίευμα το οποίο φέρει τίτλο «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να επιταχύνουν την πώληση της ελληνικής περιουσίας», υποστηρίζει ότι μα ενδεχόμενη μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ θα ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσει, «λόγω των αντιδράσεων που θα υπήρχαν στην εύθραυστη κυβέρνηση Σαμαρά- χωρίς καν να αναφερθούμε στην αντιπολίτευση, τους συνδικαλιστές και την κοινωνία η οποία έχει χτυπηθεί από την λιτότητα».

Παράλληλα οι NYT, ξεγυμνώνουν την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν παρά την διάψευση από Ελληνες και ξένους αξιωματούχους, πηγή από το υπουργείο Οικονομικών τους ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη αναφορά, «είναι μια σειρά εγγράφων και μελετών» η οποία δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα συζητηθεί μεταξύ των Ελλήνων αξιωματούχων και της Τρόικα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στον στόχο των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που δεν έχει πιάσει η Ελλάδα για το 2013, το οποίο όπως υποστηρίζει «αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα». Επίσης κάνει αναφορά και στην παραίτηση του πρώην διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη καθώς επίσης και στην πτήση του στο λίαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, υποστηρίζει πως «αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».

Η εφημερίδα σχολιάζει επίσης και την επικείμενη επίσκεψη της Τρόικα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη, λέγοντας πως «αν και τα δημοσιεύματα για την μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ακόμη λάβει σαφή πολιτική στήριξη, θα βοηθήσουν να μπουν στο »κάδρο» οι συζητήσεις με τους Ελληνες πολιτικούς, προκειμένου να ελεγχθεί το εάν η Ελλάδα αποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις», ενώ κεντρικό ρόλο θα έχουν οι αποκρατικοποιήσεις και η φοροεισπρακτική πολιτική η οποία δεν έχει πετύχει τα αναμενόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.