Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νεοναζισμός και λαϊκισμός εναντίον της κοινωνίας.

Δεν καταλαβαίνω και δεν πρόκειται ποτέ μου να καταλάβω την προσπάθεια από κάποιους – ευτυχώς ελάχιστους – να δικαιολογήσουν τα όσα είπε ο Καμμένος για τον Πάχτα.

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για αρχηγό ενός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η προτροπή για λυντσάρισμα ενός άλλου ανθρώπου αποτελεί την πιο ακραία έκφραση ενός αρρωστημένου πολιτικού λαϊκισμού, στο όνομα του οποίου στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας πετιούνται στο καλάθι.

Δεν είναι θέμα καθωσπρεπισμού. Και κάτι τέτοιο μακριά από εμένα.

Ούτε μπορώ να φανταστώ ότι απλά υπερέβαλλε λιγάκι γιατί ήταν και αυτός ξανά ένας αγανακτισμένος πολίτης! Δεν μπορώ να αποδεχτώ τη λογική της «αστοχίας».
Και δεν μπορώ να δεχτώ το νταβατζηλίκι της υποτιθέμενης απάντησης του, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε.

Πως συμψηφίζονται από τη μια η προτροπή για λυντσάρισμα και από την άλλη το επιβαρυμένο με αρσενικό νερό στις Σκουριές; Τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο;

Αν υπάρχουν ευθύνες της εκεί δημοτικής αρχής υπάρχουν τα όργανα της δικαιοσύνης και της πολιτείας να πάρουν αποφάσεις. Ποιος δίνει το δικαίωμα στον κάθε Καμμένο να το παίζει εκδικητής στο όνομα υποτίθεται των πολιτών;

Θα μου πεις γιατί εκπλήσσεσαι;

Τώρα τον έμαθες;

Είναι η πρώτη φορά που ο λαϊκισμός χτυπά κόκκινο;

Όχι. Απλά ανησυχώ γιατί κάθε φορά οι εκφράσεις του, σε μια χώρα παραδομένη στο δηλητήριο του, γίνονται και πιο επικίνδυνες.
Αλλά είναι και αυτό το στάδιο που θα περάσουμε, όταν καλλιεργείται από όλες τις πλευρές η οργή και ο θυμός, όταν περισσεύουν οι αδικίες και όταν τα πάντα γύρω μας θυμίζουν την Πομπηία στις τελευταίες της ημέρες.

Νεοναζισμός και λαϊκισμός σε ένα απίστευτο πανηγύρι στα ερείπια μιας κοινωνίας που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αύριο με αισιοδοξία.

Αν δεν τους τσακίσουμε , θα τσακίσουν κάθε έννοια δημοκρατίας.

Μπορούμε;

http://ra64.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.