Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ποιος είναι Έλληνας, να απαντήσει με στοιχεία ????

Γράφει ο Ν Βράχος.

Σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, οι Ευρωπαίοι από το 2006, είχαν αρχίσει να πιέζουν τον Καραμανλή, για αλλαγή πορείας, εφαρμογή ΝΕΩΝ μέτρων, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που οδηγούσε στη χρεοκοπία. Αν λοιπόν δεν προσφεύγαμε στο μνημόνιο και οι δανειστές μας , όπως ΗΔΗ είχε γίνει από τον Αύγουστο του 2009, δεν μας δάνειζαν, όπως και έγινε, θα είχαμε πτωχεύσει ναι ΄η, όχι;
Ποια άλλη λύση θα μπορούσε να μας σώσει, αφού ΗΔΗ το ετήσιο πρωτογενές έλλειμμα ξεπερνούσε τα 35 ΔΙΣ ευρώ ???

Εξ άλλου ο Παπανδρέου, πανέξυπνα και με πλήρη γνώση των υποχρεώσεων της Ευρώπης, ΔΕΝ προσέφυγε στο ΔΝΤ! αλλά στη ΕΚΤ, και απαίτησε την εφαρμογή του προγράμματος κοινοτικής αλληλεγγύης. Δεν ζήτησε χρήματα! Πολιτική συμπαράσταση και συμπαράταξη ζήτησε , για να μη γίνουμε βορά των κερδοσκόπων και τοκογλύφων. Δυστυχώς όμως, η Ευρώπη δεν ήταν ακόμη έτοιμη να λειτουργήσει, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί ένα πρόβλημα, που είχαν πολλές χώρες και που σίγουρα κάποια μέρα θα ερχόταν στην επιφάνεια.
Αυτή είναι η ιδανική-τυπική πλευρά του νομίσματος.

Η άλλη όμως, που φαίνεται να συγκεντρώνει και τις περισσότερες απόψεις, ήταν και είναι το γεγονός ,ότι κάποια κράτη και κάποιες μεγάλες τραπεζικές ενώσεις, ‘’έπαιξαν τα ρέστα τους’’ στο θέμα των οικονομικών προβλημάτων χωρών, που επί χρόνια ζούσαν με δανεικά. Αλλά πώς να αντιδράσει κανείς, αφού οι πρώτοι τοκογλύφοι και κερδοσκόποι ήταν οι ίδιοι οι Γερμανογάλλοι και λοιποί …αιρετοί φασιστοδημοκράτες???
Πόσες χώρες, με πολύ πιο ανθηρή οικονομία και ΛΙΓΟΤΕΡΑ χρέη , προσέφυγαν ΜΕΤΑ από μας στο ΔΝΤ???
Και θα πεί κάποιος με επιδερμική αντίληψη: «Και τότε τι χρειαζόμαστε την Ευρώπη??}}
Είναι μια εύκολη ερώτηση που μπορεί να γίνει από πολλούς , αλλά μια ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για όσους ξέρουν την σκληρή πραγματικότητα. Είναι η προδιαγεγραμμένη μοίρα των αδυνάτων, όταν επιδεικνύουν την αδυναμία τους, αδιαφορώντας για το αύριο εξιδανικεύοντας το παρόν που ‘’βολεύει’’ την κατάσταση, και μεταφέρει σαν κινούμενη κορδέλα τα βάρη σε άλλους. Η Ευρώπη είναι ο στίβος του ανταγωνισμού αλλά και του συναγωνισμού των πρωταθλητών, των αθλητών και των κομπάρσων.
Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα, ο ύποπτος και βρώμικος τουλάχιστον, ρόλος των κρατούντων τα νήματα της Ευρώπης, Γερμανών. Επιβεβαιώνεται έτσι ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, που από το 1992 μιλούσε για {{ Γερμανική Ευρώπη ή , Ευρωπαϊκή Γερμανία}}
Μόνοι μας, γίναμε θύματα, ή μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού???
Σε αυτή και για αυτή τη ‘’μεσοβέζικη’’ κατάσταση, που φέρουμε ευθύνη όλοι, τι θα μπορούσε να γίνει; Ποια είναι ή όση ‘’αλήθεια’’ μας αφήνουν να δούμε??

Μέχρι το 2004,
ο δανεισμός της χώρας, για να καλύψει τα ελλείμματα και να αναδιαπραγματευτεί τα προηγούμενα χρέη,
ήταν εφικτός, αφού το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ έλλειμμα κυμαινόταν σε επίπεδα γύρω από τη γραμμή εθνικού συναγερμού. Τα γεγονότα και τα οικονομικά προβλήματα που εξογκώθηκαν και πέρασαν τα όρια συναγερμού, προκαλούν ερωτηματικά σε κάθε ένα από μας, που έχει διάθεση και θέληση να πλησιάσει την αλήθεια.
Υπήρξε αδράνεια και αμέλεια από τον τότε πρωθυπουργό; Υπήρχαν κενόδοξοι σύμβουλοι δίπλα του που εκμεταλλεύτηκαν αυτήν του την ’’ανημπόρια’’ να αποκομίσουν κέρδη και να εγγράψουν υποθήκες για την μετά Καραμανλή εποχή; Τι ακριβώς μεσολάβησε και σήμερα αποτελεί το κόκκινο πανί κάθε λογικά σκεπτόμενου Έλληνα??
Υπήρχαν υποψήφιοι ‘’γαμπροί της εξουσίας’’, αδίστακτοι, αιμοβόροι, κενόδοξοι, αλαζόνες και..σαβουρο γα@@@ δες, που κάθε τους κίνηση, αντί να είναι πολιτική και εθνική ήταν ιδιοτελής και πολιτικάντικη? Πως μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα, όταν τα μισά υπουργεία τα κατέχει ένας ..Πάκης , και τα υπόλοιπα ένας …Εφραίμ ή ένας στρατηγός άνεμος με τόσες ασύμμετρες απειλές ??
Αλήθεια,
που ήταν ο διαπρεπής οικονομολόγος κύριος Σαμαράς, που δεν μίλησε, αφού ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ!!! και μέσα στα πράγματα ήταν και ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007 και όλες οι λοιπές μεθοδεύσεις ????
Τα οικονομικά στοιχεία, είναι τρομακτικά και φανερώνουν όλο το μεγαλείο του Νερωνισμού, και του νεποτισμού που επί έξι χρόνια ξερίζωνε τα καρποφόρα δένδρα και φύτευε ..τσουκνίδες διαπλοκής. Κάθε γωνιά και αρπακτικό , κάθε πλατεία κι ένας εν δυνάμει ψηφοφόρος του ..Πάκη !!!
Ένα έλλειμμα 15% αποτελούσε, πλέον το Έβερεστ του κάθε αδύναμου Έλληνα, που έπρεπε να το διαβεί ..ξυπόλητος και με κοντομάνικο πουκάμισο. Ένα έλλειμμα που τόσους μήνες αποτελούσε το ΜΕΓΑ εμπόδιο για όσους άνδρες Νεοδημοκράτες πολιτικούς υπάρχουν, να αποδείξουν πως είναι και Έλληνες και άντρες !!! Κρίμα που υπάρχουν τόσοι ελάχιστοι !!!!
Ποιος θα έχει τη δύναμη και τη θέληση, να βάλλει για λίγο τον εαυτόν του στη θέση του τότε Έλληνα πρωθυπουργού, που με τον αέρα του 43%, αποφάσισε να σώσει την Ελλάδα ψηφίζοντας εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειαζόταν η χώρα, για να μη ξαναβυθιστεί το κράτος στο βούρκο της ανυποληψίας και της επαιτείας.

Καταγγέλλουμε και κατηγορούμε τον Παπανδρέου γιατί μας έσωσε;
Τόση αχαριστία, αναντρία και τόση τρέλα; Τόση πληρωμένη παραπληροφόρηση?
Ανώνυμοι υβριστές με ‘’προσθετικά’’ αρ@@@δια, μας έχουν ζαλίσει κάθε μέρα, προκειμένου να αποδείξουν στα αφεντικά τους ότι είναι ‘’καλοί’’ ΔΟΥΛΟΙ!!
Χρησιμοποιούν την ανωνυμία, διότι σαν δημόσιες ΠΟΡΝΕΣ! δεν μπορούν να μιλήσουν, αφού είναι πόρνες. Τι αξία θα έχει ο λόγος μιας πληρωμένης παραδημοσιογραφικής πουτάνας; ΚΑΜΙΑ !!!!!
Τι θα συνέβαινε όμως αν ήταν στη θέση του Παπανδρέου, είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε όποιος άλλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος; Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;
Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.
*Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;
*Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν , υπονόμευε και ..ετοιμαζόταν; *Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη? *Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν, ενώ ο μισότρελος μπουρδολόγος ετοίμαζε το ψαροντούφεκο να ‘’κτυπήσει’’ τη Σελήνη;
ΑΝ το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του, την αυτοθυσία του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, κάτω από τρομακτικές πιέσεις, λοιδορίες, υπονομεύσεις και προδοσίες σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Ο αγώνας του που ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, έπιασε τόπο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!! 

Ποια λοιπόν οργανωμένα συμφέροντα , παραπληροφορούν το λαό μας, αγωνιζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις να συνεχιστεί η φοροδοτική ασυλία και η φορολογική ΑΠΑΤΗ;
Ποιος λοιπόν μας έσωσε και σε ποιον οφείλουμε ευγνωμοσύνη;
Καλά ρε Έλληνες, λίγο φιλότιμο δεν έχουμε;
Λίγο μυαλό, λίγη αγάπη για τα παιδιά μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.