Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το ρουσφέτι του Τάκη Μπαλτάκου με το οποίο διόρισε το γιο του

Μια σκανδαλώδη παρέμβαση προκειμένου να διοριστεί ο γιος του φαίνεται ότι έκανε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την τοποθέτηση του υιού Μπαλτάκου στο Λιμενικό Σώμα. Ο αρχηγός του Λιμενικού δέχτηκε έπειτα από παρέμβαση του κ. Μπαλτάκου και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού. Και αυτό προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ίδιων αλλα και των οικογένειών τους για το γεγονός ότι ο υιός Μπαλτάκος παρέκαμψε τη σειρά κατάταξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπόθεση ξεκίνησε το 2011.
Ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, γιός του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Τάκη Μπαλτάκου (παλαιότερα νομικού συμβούλου των ΕΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός), αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.

Με τη μόνη διαφορά ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται. Στη συνέχεια προσέφυγε στο ΑΣΕΠ, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Τότε ο κ. Μπαλτάκος κατέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ.

Σημαντική λεπτομέρεια; Δικηγόρος του είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.

Το Δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση. Με τον τρόπο αυτό ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.