Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές το… αργότερο ως το 2015

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αν και θεωρείτο περίπου δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου θα προκαλέσει εκλογές και δε θα συμπράξει στα σχέδια Σαμαρά για πρόσωπο κοινής αποδοχής για την προεδρία της Δημοκρατίας, έχει τη σημασία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, μία μέρα μετά τη λήξη της συζήτησης για την πρόταση μομφής, να γυρίσει την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνο για την κυβέρνηση.

Παρότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, υπογράμμισε ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να διεξαχθούν πολύ νωρίτερα οι εκλογές («νομίζω ότι το θέμα αυτό δεν είναι στον ορίζοντα της σκέψης μας και της πολιτικής μας στόχευσης. Να είναι η κυβέρνηση δηλαδή μέχρι το 2015»), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου δε θα δώσει συναίνεση αν δεν έχουν γίνει εκλογές ως το 2015.

«Αλίμονο… Εμείς θέλουμε να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και να δημιουργήσουμε μία πορεία ανατροπής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», είπε ερωτηθείς σχετικά, για να προσθέσει: «Εμείς, δεν θα κάνουμε τίποτα που θα παρατείνει το βίο αυτής της κυβέρνησης. Σε καμία περίπτωση. Και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει η κυβέρνηση έως εκείνη την περίοδο (σ.σ.: την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας). Θα είναι ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις και ελπίζω γρήγορες».

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.