Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τορπίλη Βαγγέλη στον Γιώργο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Δάκτυλο... Παπανδρέου, πίσω από την απόφαση της Θεοδώρας Τζάκρη να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να διαγραφεί και την απόφαση του Ν. Σηφουνάκη να παραιτηθεί από εισηγητής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ και να απειλεί με έξοδο, βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη, θολώνοντας τα νερά της υπόθεσης των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει προς τον Βαγγ. Βενιζέλο.

Στο πλαίσιο του υπόγειου πολέμου μεταξύ βενιζελικών και παπανδρεϊκών, που ποτέ δεν σταμάτησε, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου αποσυνδέουν τις κινήσεις των δύο παπανδρεϊκών βουλευτών και κυρίως το χρόνο που εκδηλώθηκαν από την προβληματική πορεία του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική τους διαφωνία με τη γραμμή Βενιζέλου ως κυβερνητικού εταίρου, για την οποία λένε ότι ούτε άγνωστη είναι ούτε καινούργια.

Για Τζάκρη-Σηφουνάκη
Ανεπισήμως, εκλαμβάνουν την εκδήλωση δυσαρέσκειας από τη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Ν. Σηφουνάκη ως «μήνυμα Παπανδρέου», μετά την πρόκληση Βενιζέλου προς Τσίπρα να καταθέσει το αίτημά του για εξεταστική επιτροπή για να αποκαλυφθούν ονόματα, αποδείξεις και συμφέροντα, στην υπόθεση των υποβρυχίων και της σύμβασης για τον Σκαραμαγκά.

Μετά το έμμεσο μήνυμα που έστειλε δηλαδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι η σύμβαση που υπεγράφη από τον ίδιο και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στις 18 Μαρτίου του 2010 βαραίνει κυρίως το σύστημα Παπανδρέου.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η πολιτική διάσταση που ανεπισήμως δίνουν και δημοσίως μόνο υπαινίσσονται όταν μιλούν για πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Κατσέλη στο επιτελείο Βενιζέλου, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διστάζει να καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αν και προκαλείται συνεχώς, επειδή γνωρίζει πως αν η υπόθεση ανοίξει θα αποκαλυφθεί ότι ευθύνες δεν υπάρχουν στον κ. Βενιζέλο, αλλά σε άλλα πρόσωπα εκείνης της περιόδου, «δείχνοντας» τον κύκλο των συνεργατών και των υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου. Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, η Χαριλάου Τρικούπη:

Πρώτον, επιχειρεί να δείξει ότι στο κάδρο της υπόθεσης των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν είναι μόνον ο κ. Βενιζέλος (ως συνυπογράφων υπουργός), αλλά και άλλα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, επιβεβαιώνει τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και το ότι απειλούν την κυβερνητική συνοχή.

Κατσέλη προς Βενιζέλο

Η κ. Κατσέλη απάντησε στον κ. Βενιζέλο με δελτίο Τύπου, λέγοντας ότι η συμφωνία-πλαίσιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση Παπανδρέου και τις εμπλεκόμενες εταιρείες φέρει τις υπογραφές των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, ότι εισηγητής του κυρωτικού της σύμβασης νόμου ήταν ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Αμυνας, αλλά και ότι η επίσκεψή της στο Αμπου Ντάμπι μαζί με τον τότε υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, πριν από την υπογραφή της σύμβασης, δεν αφορούσε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά «τη διερεύνηση δυνατοτήτων αναπτυξιακής συνεργασίας των δύο χωρών κ.λπ...».

Η «Ε» επικοινώνησε με την κ. Κατσέλη για διευκρινίσεις, εκείνη όμως απάντησε πως ό,τι έχει να πει το είπε με το δελτίο Τύπου και δεν θεωρεί ότι χρειάζεται να επανέλθει.

Αντιστοίχως, συνεργάτες του κ. Σηφουνάκη μιλώντας στην «Ε» υποστήριζαν ότι τέτοιοι ισχυρισμοί δεν μπορούν να σταθούν και πως η επιστολή του εξηγεί ξεκάθαρα τους λόγους της απόφασής του, που είναι καθαρά πολιτικοί και σχετίζονται με την αγωνία του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.