Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Καιρός είναι ο Σφακιανάκης εκτός από ξεχωριστός, να νιώσει και λίγο μόνος

Ο Νότης Σφακιανάκης δεν είναι ένας τυχαίος μέτριος τραγουδιστής, είναι μία ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του. Δεν μπορείς να τον πεις λαϊκό, σίγουρα όχι έντεχνο, απλά είναι ο Σφακιανάκης. Το γεγονός οτι είναι μία ολόκληρη κατηγορία λοιπόν, του έχει εξασφαλίσει εδώ και χρόνια πιστούς φαν, άτομα τα οποία χωρίς καμία υπερβολή τον μιμούνται στυλιστικά, τον ακολουθούν παντού και είναι άρρωστοι μαζί του. Κάποιοι από αυτούς είναι απλά άμυαλοι, υπάρχουν όμως και άλλοι πιο light που δεν είναι. Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχουν πετύχει πολλοί αυτό. Λίγο το στυλάκι, λίγο η τζάμπα μαγκιά, λίγο η αντισυμβατικότητα που πουλούσε ανέκαθεν, λίγο το σνομπάρισμα στο εγχώριο lifestyle, λίγο το "δεν ακούω ελληνική μουσική", δημιούργησαν τη φιγούρα Notis.

Χρόνια τώρα όλοι γνωρίζαμε οτι ο Σφακιανάκης είναι "αντισυμβατικός". Τα τελευταία 5-6 χρόνια έγινε γραφικός. Τη μία εμβρυομνήμονας, την άλλη να μιλάει για τους εξωγήινους και όμως οι φαν ήταν και πάλι εκεί, γιατί ήταν ο Νότης τους. Τα τελευταία 1-2 χρόνια όμως, είχε πάει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς μιλά θετικά για τη Χρυσή Αυγή, ο μόνος από το καλλιτεχνικό στερέωμα που μετά το κράξιμο δεν μαζεύτηκε. Και δεν μαζεύτηκε γιατί νομίζει οτι κάνει τη διαφορά έτσι, οτι είναι αντισυμβατικός, οτι αυτός δεν κολώνει όπως άλλοι συνάδελφοί του. Δεν είναι τυχαίο οτι ούτε ο Γαϊτάνος επανήλθε, ούτε ο Πλούταρχος.

Έχω πάει κι έχω ακούσει τον Νότη Σφακιανάκη και τον έχω ακούσει σε διαφορετικές φάσεις. Η τελευταία φορά πρέπει να ήταν στις αρχές του Μνημονίου. Μέσα στο μαγαζί ένα άτομο σήκωσε Ελληνική σημαία σε ένα τραγούδι, ο Νότης εκτός από τον λευκό οίκο, τραγούδαγε και στη Μέρκελ... Δεν χρειαζόταν και πολύ να καταλάβει κανείς πού πήγαινε το πράγμα.

Παρ' όλα αυτά το μαγαζί τίγκα. Κόσμος στο περιβάλλον μου στον οποίο μέχρι πριν ελάχιστο καιρό έλεγα: "πραγματικά μην πάτε φέτος, στηρίζετε έναν Χρυσαυγίτη" μου απαντούσε: "άσε τις αηδίες, ο Σφακιανάκης χρυσαυγίτης"; Όλοι ήλπιζαν οτι όλα είχαν να κάνουν με γραφικότητα. Σήμερα τους διέψευσε όλους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για συνεργασία μαζί του, ούτε για το κοινό το οποίο θα τον παρακολουθήσει. Επέλεξε να είναι ο τραγουδιστής της Χρυσής Αυγής. Όσοι θέλουν να τον ακούνε, ας βάζουν το Ενθύμιον.

Τα όσα αδιανόητα είπε σήμερα δεν τα ποστάρω καθώς δεν υπάρχει λόγος να διαφημίζω τα λόγια ενός αμετροεπούς ανθρώπου που ανέλαβε την υπεράσπιση της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή". Το μόνο που με στεναχωρεί είναι οτι τα προηγούμενα χρόνια ενίσχυσα έστω και ελάχιστα με τα χρήματα και την παρουσία μου έναν απολογητή της Χρυσής Αυγής. Θα αναφέρω μόνο το εξής: δικαιολόγησε τη φοροδιαφυγή των καλλιτεχνών γιατί φοροδιέφευγε και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Νιώθει αντισυμβατικός και ξεχωριστός, καιρός είναι να νιώσει και λίγο μόνος.
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.