Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Το κομματικό κατεστημένο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία

Τις τελευταίες μέρες, στελέχη από διάφορα κόμματα ψάχνουν και ψάχνονται για το πώς θα μπορούσαν να κυβερνήσουν. Και τώρα και μετά από εθνικές εκλογές. Πολλοί και πολλές υποστηρίζουν τους πιο παράλογους και κυνικούς συνδυασμούς. Εισφέρουν έτσι κενότητα, ως πρώτη ύλη σε τζάμπα παραγωγή για τα media τα οποία περιδιαβαίνουν. Σκορπίζουν κατάθλιψη και ανασφάλεια στη κοινωνία. Παραβλέπουν την, όλο και πιο μεγάλη, απογοήτευση του λαού για τη κατάσταση.

Ασφαλώς, η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είναι εύθραυστη και (κατά την εκτίμησή μου) τώρα πια, χωρίς σκοπό. Ασφαλώς, οι εκλογές δεν θα της έδιναν έγκριση να συνεχίσει. Μόνο που οι εκλογές δεν θα αναδείκνυαν και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα βιώσιμης πλειοψηφίας με συνοχή και σχέδιο. Εν τω μεταξύ, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα κόμματα, σε ομοφωνία, απορρίπτουν τη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα, με επιδίωξη την «έξοδο από το μνημόνιο». Και, αμέσως μετά, την διεξαγωγή εθνικών εκλογών το Φθινόπωρο του 2014, με θέμα την ανάταξη των πραγμάτων.

Αυτή η, ομολογημένη πια, αποξένωση από το εθνικό και δημόσιο συμφέρον οδηγεί σε δημοκρατικό αδιέξοδο. Το κομματικό κατεστημένο βλάπτει σοβαρά την Δημοκρατία. Με αποτέλεσμα την παγίωση της απήχησης των εχθρών της στο λαό. Με μια άτοπη πόλωση να επιβαρύνει με ανθρώπινα θύματα τα όσα έχουμε ήδη πάθει. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να σκεφτούμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τώρα!

Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.