Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Βεντέτα» μέχρις εσχάτων Τσίπρα-Βενιζέλου :«Θέμα ημερών» η εξεταστική για τα υποβρύχια

Τέξας, προκλήσεις για «μονομαχία στο Ελ Πάσο», βαριές καταγγελίες και ακόμη βαρύτερες κουβέντες, χαρακτήρισαν τη χθεσινή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και, όπως όλα δείχνουν, η βεντέτα των δύο αρχηγών θα συνεχιστεί και θα φτάσει μέχρις εσχάτων, με φόντο τις εκλογές και τους «μετριοπαθείς» ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς.

Του Γιώργου Μελιγγώνη


Η άσκηση σκληρής κριτικής στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ στρατηγική επιλογή, καθώς στην Κουμουνδούρου εδώ και καιρό έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αν αποδυναμωθεί το ΠΑΣΟΚ, θα αποδυναμωθεί η κυβέρνηση και μπορεί αυτό να επιφέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Εξ ου και η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκίνησε αβυσσαλέα κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν «έσκασε» το θέμα της εμπλοκής του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ εδώ και 1,5 μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας την υπόθεση των υποβρυχίων και δη τη σύμβαση του 2010, που συνυπέγραψε (μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου) ο Ευάγγελο Βενιζέλος -υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Άμυνας.

Κόντρα με μέλλον

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί πολιτικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για δύο λόγους: πρώτον, διότι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως όσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προεδρεύει του Κινήματος, θα προσφέρει στον Αντώνη Σαμαρά την απαραίτητη δεδηλωμένη για να κυβερνά. Δεύτερον, επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση ουδόλως έχει «ξεγράψει» τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς. Στην Κουμουνδούρου, δηλαδή, εκτιμούν πως ψηφοφόροι απογοητευμένοι από το ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι έτοιμοι να περάσουν στο «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο -δηλαδή κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ- θα μπορούσαν να κάνουν το «μεγάλο βήμα» αν η Χαριλάου Τρικούπη και ο πρόεδρος του Κινήματος απαξιωθούν κι άλλο στα μάτια των πολιτών.
Τούτων δοθέντων, είναι θέμα ημερών, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, να καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση το αίτημα που έχει προαναγγείλει, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη σύμβαση για τα Ναυπηγεία και τα υποβρύχια.

Υπόσχονται εκπλήξεις

Πάντως, όπως φάνηκε και από τα χθεσινά υπονοούμενα που άφησαν, κατά τους κοινοβουλευτικούς τους διαξιφισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν έρθει η ώρα της σχετικής συζήτησης, αμφότερες οι πλευρές προετοιμάζουν… εκπλήξεις. Τα επιτελεία αμφότερων των αρχηγών προϊδεάζουν πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαθέτουν κρυφά χαρτιά. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση της μάχης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και αυτή της σύγκρουσης για τη λίστα Λαγκάρντ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να βάλει «στη γωνία» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προσπαθεί αφενός να εκθέσει την Κουμουνδούρου, αφετέρου να απεμπλακεί από τη «σκανδαλολογία» χωρίς περαιτέρω τραύματα στο ήδη… βεβαρημένο πολιτικό προφίλ του.

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.