Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πες πες και θα τον κάνουν να επιστρέψει στο τέλος.. #«GAP back»

Πόλεμος ξεκίνησε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας. Σύμφωνα με αυτό, υψηλότερους φόρους θα κληθεί να πληρώσει φέτος ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ ερωτήματα δημιουργούνται αναφορικά με τα εισοδήματα του από δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό από παλαιότερο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, ο κ. Παπανδρέου είχε έρθει σε συμφωνία με το γραφείο ατζέντηδων «Harry Walker» στις ΗΠΑ, προκειμένου να τον εκπροσωπεί ως ομιλητή σε εκδηλώσεις και συνέδρια ανά τον κόσμο, στα οποία συμμετείχε επ' αμοιβή. Μάλιστα, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας αυτής, ο κ. Παπανδρέου πραγματοποίησε τουλάχιστον δύο ομιλίες.

Ωστόσο, συγκρίνοντας το «πόθεν έσχες» του πρώην πρωθυπουργού για το έτος 2010 με την φορολογική του δήλωση το 2013 παρατηρούνται διαφορές. Για το 2010 δεν δηλώνει ούτε καταθέσεις ούτε ακίνητα στο εξωτερικό. Ωστόσο, στη φετινή του φορολογική δήλωση, στην ερώτηση «Έχετε περιουσία (ακίνητα, καταθέσεις κλπ.) στο εξωτερικό;», ο κ. Παπανδρέου δηλώνει «Ναι».

Με αυτά τα δεδομένα, η εφημερίδα τονίζει ότι τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ο πρώην πρωθυπουργός είτε έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, οπότε πρέπει να συμπεριληφθεί στους 55.000 καταθέτες που φυγάδευσαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες για να αποφύγουν το κούρεμα, τότε που η χώρα απειλούταν με ξαφνική χρεωκοπία, είτε τα έχει όντως κερδίσει από τις ομιλίες του στο εξωτερικό, οπότε θα πρέπει να τα δηλώσει ως καθαρά κέρδη από ελεύθερο επάγγελμα στο εξωτερικό.

Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου απάντησε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα με την εξής ανακοίνωση:

«Η πολιτική διαδρομή, οι απόψεις, οι θέσεις και οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, είναι γνωστές και σαφείς. Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτές, να τις σχολιάζει ή να τις κρίνει.

Άλλο τόσο γνωστή και διάφανης, είναι και η προσωπική του πορεία. Καλό θα ήταν, επομένως, όταν κάποιος αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου, να μην κοιτάζει το πρόσωπό του στον θολωμένο του καθρέφτη».
[paraskhnio]



Epikairo: Γιατί λυσσάει ο κομιστής-φοροφυγάς τόσο πολύ με τον Παπανδρέου, αφού χτες άφησε να διαρρεύσει ότι η διανομή του ερωτηματολογίου δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση με την επιστροφή του, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε με νέο κόμμα. Βέβαια η επιμονή του Πρώτου Θαίματος στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ("ποιος φταίει και για τη δήλωση Ερντογάν στην Κύπρο; Μα φυσικά ο ΓΑΠ!" και "Στην Τουρκία δεν ξέρουν από αντικειμενική δημοσιογραφία") μόνο αγωνία μπορεί να υποδηλώνει και ίσως έμμεσα μέσω αυτής της υπόθεσης να ερμηνεύει ότι ο Παπανδρέου σκοπεύει να επιστρέψει εξ' ου και η προκαταβολική επίθεση λάσπης επί παντός επιστητού. Η αλήθεια είναι μια: Ότι κι αν προσπάθησε ο Καμμένος με τα CDS, ο Χατζηνικολάου με το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα ο κομιστής-φοροφυγάς με τα απανωτά του δημοσιεύματα, ο Παπανδρέου όχι μόνο απαντά άμεσα (κάτι σημαίνει αυτό), αλλά και συνεχίζει ακάθεκτος στην υπεράσπιση των αρχών και αξιών που εκείνος υπηρετεί. Όσο από εδώ και στο εξής θα ακούτε και θα βλέπετε τα συμφέροντα να βυσσοδομούν εναντίον του Παπανδρέου (όταν ο Καραμανλής κοντεύει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Καπέλα Σιξτίνα της πολιτικής μέσω του υποτιθέμενου σχεδίου δολοφονίας του και του σκανδάλου των υποκλοπών), τόσο θα παίρνουμε απόφαση ότι εκείνος πρέπει να επιστρέψει, έτσι για την αλητεία, για να τους χαλάσει τη συνταγή που εκτελεί η μασκαράτα τους από το Νοέμβρη του 2011 και δώθε.

- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7079-pes-pes-kai-tha-ton-kanoun-na-epistrepsei-sto-telos-kai-tote#sthash.KODrSag4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.