Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μ. Ξενογιαννακοπούλου : H διαδικασία της Πρότασης Μομφής, θα αναδείξει τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα

Δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις στην Πρόταση Μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, και τις θεωρώ σε μεγάλο βαθμό υποκριτικές.

 Η δραματική περίοδος που διανύουμε απαιτεί καθαρές πολιτικές θέσεις. Είναι λοιπόν ευκαιρία όσοι πραγματικά, και όχι προσχηματικά, διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης να το δηλώσουν έμπρακτα. Η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή, η προθεσμία της εξέπνευσε ενισχύοντας περαιτέρω την παρανομία του κλεισίματος της ΕΡΤ.

 Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν δηλώσει αντίθετοι τίθενται προ των ευθυνών τους. Η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβέρνηση εξαιτίας της ΕΡΤ με ποια δικαιολογία δεν θα ψηφίσει;
Η στάση των υπόλοιπων βουλευτών της αντιπολίτευσης επίσης θα κριθεί. Η συζήτηση στη Βουλή εκ των πραγμάτων θα γενικευθεί. Τώρα που είναι φανερό ότι η χρεοκοπία του success story ενισχύει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και τη μη βιωσιμότητα του χρέους οδηγώντας σε τρίτο Μνημόνιο και νέα μέτρα, όπως και αν τα βαφτίσουν, όλοι οφείλουν να πάρουν καθαρή θέση στη Βουλή.

 Συνεπώς χρήσιμη πολιτικά και κοινοβουλευτικά η διαδικασία της Πρότασης Μομφής, θα αναδείξει τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα, αλλά και όλοι τελικά θα κριθούν από τη στάση τους.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.