Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η «απόδραση των 11» από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου;

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απέστειλαν σήμερα 11 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται στελέχη με βαρύτητα όπως οι Σαχινίδης, Μωραϊτης, Πεταλωτής και Ντόλιος. Η επιστολή έχει ως εξής: [egiakoumis]

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2013

Προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σύντροφε Πρόεδρε,

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας.

Τα μέλη της ΚΠΕ:

Κελεπούρης Ανδρέας
Κίτσιος Βασίλης
Μακρυπίδης Ανδρέας
Μωραΐτης Θάνος
Ντόλιος Γιώργος
Ξεκαλάκης Στέφανος
Όθωνας Μανώλης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Πεταλωτής Γιώργος
Σαχινίδης Φίλιππος
Τάτσης Κωνσταντίνος


Epikairo: Το κορυφαίο θεσμικό και συλλογικό όργανο δεν συνεδρίασε ούτε μια φορά, όταν ο Βενιζέλος και οι "συν αυτώ" πήραν κρίσιμες αποφάσεις για το κίνημα, όπως π.χ. η απόφαση μονομερούς στήριξης του Σαμαρά, την επομένη αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο εξαιτίας της ΕΡΤ. Διαβάζοντας κανείς τα ονόματα, δεν θέλει και πολύ να καταλάβει κανείς ότι τα στελέχη αυτά είναι ακραιφνή παπανδρεϊκά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει η οποιαδήποτε παρότρυνση ή καθοδήγηση από τον ίδιο τον Παπανδρέου. Μολονότι εκείνος σήμερα επικοινωνιακά εξέπεμψε ένα έμμεσο μήνυμα επαναδραστηριοποίησης (μωρέ λες να σκαρώνει το "GAP back"), η απόσταση ανάμεσα στη σύμπτωση και τη συνεννόηση μοιάζει μεγάλη.



Η αλήθεια είναι ότι ο Βενιζέλος έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο παρακμής και φθοράς, και είναι άλλο τόσο προφανές ότι το κόμμα δεν το ελέγχει, μολονότι κάνει φιλότιμη προσπάθεια να το κρατήσει μέσω διορισμών σε κρατικά οφίτσια. Το ζήτημα είναι ποιος είναι ο ορίζοντας των "11": Θέλουν απλά να καταγράψουν την παρουσία τους, δηλώνοντας παρόντες στη μετά Βενιζέλου εποχή; Θέλουν να θέσουν θέμα ηγεσίας; Όπως και να χει, ελπίζουμε τα αξιόλογα αυτά στελέχη να έχουν ορίζοντα την μακροπρόθεσμη προοπτική της παράταξης και όχι απλά να φύγει ο Βενιζέλος από τον προεδρικό θώκο. Κάποια στιγμή εκείνος θα φύγει, το ζήτημα είναι πως θα γίνει η διαχείριση της επόμενης μέρας, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ του 5%, αλλά της δημοκρατικής παράταξης στο σύνολό της.

- See more at: http://epikairo.gr/index.php/politiki/item/7240-i-apodrasi-ton-11-apo-to-pasok-tou-venizelou#sthash.U75g0kz7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.