Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Bενιζέλος: Ο Παπανδρέου δεν ήξερε τί γίνεται, πού βαδίζει η χώρα!

Απόσπασμα από την πρωτολογία Βενιζέλου στη χθεσινή ΚΠΕ:
[...] Πότε και πως προέκυψε, φίλες και φίλοι, το ζήτημα της κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία; Σε ό,τι με αφορά είμαι ιστορικά υπερήφανος γιατί το Μάιο του 2010 πρότεινα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να αξιώσουμε την υπερψήφιση του πρώτου προγράμματος στήριξης του πρώτου Μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, για να αναγκάσουμε τη Νέα Δημοκρατία να φερθεί υπεύθυνα, ή για να την οδηγήσουμε σε διάσπαση...

Και να μην της επιτρέψουμε να λειτουργήσει αντιμνημονιακά και να συγκροτήσει το χώρο της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης και την πλατεία των αγανακτισμένων, να μην διαπαιδαγωγηθεί σε λάθος βάση η κοινωνία και ο λαός.
Αλλά αυτό δεν έγινε. Ίσως γιατί κάποιοι πίστευαν ότι πρέπει μόνοι μας να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία της εξόδου από την κρίση. Δεν είχαμε αντιληφθεί ίσως τότε τι γίνεται, που βαδίζει η χώρα...[...]


Epikairo: O Eγώγγελος Βενιζέλος κατηγορεί ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν τον άκουσε και προχώρησε στην ψήφιση του μνημονίου χωρίς αυξημένη πλειοψηφία, διότι ήθελε αυτός, μόνος, να χρεωθεί τη σωτηρία της χώρας! Ο Εγώγγελος συνεχίζει μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας ότι δεν ήξερε τί του γίνεται και πού βαδίζει η χώρα! O Bενιζέλος ή Δαλάι Λάμα ή ο όγδοος σοφός που οσονούπω θα προστεθεί στους 7 της αρχαιότητας ήταν αυτός που είχε καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών από το 2001 ακόμη, γι΄ αυτό και προχώρησε στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο ίδιος άνθρωπος, δημιούργησε πολιτικό «ρεύμα» χωρίς κανένα ιδεολογικό χαρακτηριστικό (αλήθεια, ντρέπονται σήμερα όσοι συμμετείχαν σε κείνη την εξουσιολάγνα τάση;) με μοναδικό σκοπό την κατάληψη της εξουσίας. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ζήτησε την αυξημένη πλειοψηφία θεωρώντας ότι θα εγκλωβίσει τον Σαμαρά ο οποίος αναφέρθηκε με διάγγελμα στο PSI, 2 ολόκληρα χρόνια μετά, και, το χαρακτήρισε απώλεια εθνικής κυριαρχίας ενώ σήμερα το έχει κάνει σημαία! Έλεος πια με την υποκρισία. Η μόνη συνεργασία που έγινε είναι αυτή των συμφερόντων και της διαπλοκής.

Ας αφήσουμε τις υποκρισίες, Εγώγγελε, αυτός ο οποίος σκέφτηκε τη χώρα και όχι τον εαυτό του ήταν αυτός ο οποίος απήντησε στο εκβιαστικό δίλημμα Σαμαρά ''θα συμμετέχω σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μόνο αν φύγει ο Παπανδρέου'' με έναν τρόπο που εσύ δε θα μπορούσες καν να συλλάβεις στο μυαλό σου -φεύγοντας! Ο Παπανδρέου πήρε μία απόφαση κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό, με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία της χώρας και κόντρα στην ίδια του την οικογένεια, με τον Νίκο να λέει ''ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται'' -ναι, λοιπόν, άφησε και τον ρίξατε, υπερασπιζόμενος εμάς, όχι εκείνον, εμάς.

Εσύ Εγώγγελε, τότε, μπαινόβγαινες στα νοσοκομεία και τασσόσουν υπέρ και κατά του δημοψηφίσματος ταυτοχρόνως. Για την καρέκλα και μόνο συνέπραξες με κάθε διαπλεκόμενο που ζει σε αυτή τη χώρα ρίχνοντας μία κυβέρνηση του 45%. Έβγαλες την Καϊλή στο προαύλιο της βουλής να διαβάζει τα σκονάκια σου, τον Λιντζέρη να απειλεί θεούς και δαίμονες, τον Σαλαγιάννη να δηλώνει αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ και τις κομμώτριες Σούλα-Σοφούλα-Τόνια να κουτσομπολεύουν -όπου βρουν- χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον τότε πρωθυπουργό. και σήμερα, ως παραδουλεύτρα του Σαμαρά με το ξεσκονόπανο στο χέρι, σκουπίζεις τα πρωινά την καρέκλα του αντιπροέδρου και του ΥπΕξ, αυτοξεφτιλίζεις εαυτό και κόμμα, επιτιθέμενος με ήθος στα «τσογλάνια».

Απόσπασμα από τη δευτερολογία του Βενιζέλου:
[...] Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει δημοκρατική προοδευτική παράταξη στο σύνολό της. Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα και εθνική στρατηγική τώρα και στο μέλλον και παρακαλώ αυτό να μην ακουστεί εγωιστικά.
​Δεν έχουμε κανένα παραταξιακό εγωισμό, ούτε καμία δυσκολία να είμαστε στην αντιπολίτευση, αλλά ούτως ή άλλως χωρίς τη δική μας θεσμική συμμετοχή, δεν διασφαλίζεται η εθνική ενότητα, δεν διασφαλίζεται η σταθερή και ολοκληρωμένη πορεία του έθνους. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ λοιπόν δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση και διαφύλαξη της παρακαταθήκης που δημιουργεί με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός. [...]

Εpikairo: Η χώρα σώζεται χωρίς ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Βενιζέλο δε σώζεται. Και όπως γράφει σε ένα tweet το protagon: ''Και αν δεν έχει δέντρο (η Ελλάδα), μπορεί να στολιστεί ο Βενιζέλος. Είναι το μόνο που δεν έχει κάνει πια για αυτή τη χώρα''.

- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.