Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η παράταξη μπορεί να στηρίξει ξανά το λαό και τη πατρίδα

Η μεγάλη παράταξη, ο φυσικός χώρος κάθε συμπατριώτη μας που θέλει να προκόψει, περνάει δύσκολες μέρες. Έζησε τη πολύχρονη φθορά του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη του ήττα. Και σήμερα, ζει την μετουσίωση αυτής της κομματικής ήττας σε δικό της, απόλυτο κατακερματισμό. Τα αίτια : ελαφρότητα, συμβατικότητα, ιδιοτέλεια και συμβιβασμός με το κατεστημένο. Με τις ευθύνες να καταλογίζονται, φυσικά, σε στελέχη με ονοματεπώνυμο. Οι παθογένειες λοιπόν ενός πολιτικού σχηματισμού σκόρπισαν το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξης και «ράγισαν το γυαλί» στη σχέση της με τον κόσμο. Και αν δεν τις αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και γρήγορα, όχι μόνο δε θα σηκώσουμε κεφάλι, αλλά θα στείλουμε ακόμα περισσότερους δημοκράτες είτε στην εκλογική προσφυγιά, είτε στην αδράνεια.

Η νοσηρή κατάσταση που περιγράψαμε όμως έχει κάνει μετάσταση και εξελίσσεται σε απειλή εναντίον όλων, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Ήδη, επιβαρύνει τα πράγματα με το εκβιαστικό δίλημμα διακυβέρνησης ανάμεσα σε αποδεδειγμένα κατώτερους των περιστάσεων. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να χρεώνεται τα προηγούμενα, αλλά εδώ και καιρό, τη πρώτη ευθύνη για τα χάλια και την απελπισία μας - θέλουν δε θέλουν - έχουν Σαμαράς και Τσίπρας. Συντηρούν έναν αχρείαστο διχασμό για να περιχαρακώσουν το χώρο τους, αντί να ενώσουν για το καλό όλων μας. Αδυνατούν να προασπίσουν τη Δημοκρατία μας. Δεν έχουν πολιτική που θα ομαλοποιούσε και θα καλυτέρευε τις συνθήκες της ζωής μας.

Σ’ αυτά τα προβλήματα που παράγει το δίπολο των ακατάλληλων, η μεγάλη παράταξη έχει την ευκαιρία να αναδείξει λύσεις. Μόνο που για να βγει πέρα το έργο αυτό, χρειάζεται να το πάρει στη πλάτη της η λαϊκή βάση. Οι άξιοι άνθρωποι είναι πάντα εδώ. Οι συντακτικές αρχές του χώρου - όπως διαμορφώθηκαν στην ιστορική του διαδρομή, περνώντας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίζοντας - είναι στέρεο πλαίσιο αναφοράς. Με καθαρές κουβέντες λοιπόν και εθελοντική συμμετοχή, μπορούμε να διαλύσουμε τη σύγχυση και να χαράξουμε το δρόμο της ανόρθωσης. Να διαμορφώσουμε ένα δημοκρατικό ρεύμα που θα σαρώσει ότι μας καθηλώνει, θα δώσει προοπτική και θα αρχίσει να κάνει τη ζωή μας κάθε μέρα και λίγο καλύτερη. Κοντολογίς, μπορούμε να στηρίξουμε ξανά το λαό και τη πατρίδα. Οφείλουμε αυτή τη κίνηση τώρα!

Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.