Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ :Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ.

Καμία απο τις παραπάνω δεν ειναι μνημονιακή επιλογή ούτε αποτελούσε διεθνή υποχρέωση της χώρας.
Απεναντίας, στην πραγματικότητα ολα τα παραπάνω προσκρούουν στις επιδιώξεις του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που προβλέπει ρητώς αύξηση των φορολογικών εσόδων και πάταξη της φοροδιαφυγής .

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις ειναι εξωμνημονιακές κυβερνητικές επιλογές.

Είναι εξωμνημονιακές αποφάσεις, απολύτως συνειδητές, κοινωνικά άδικες και πολιτικά απολύτως ανήθικες.
Και επειδή ακούγεται πως όταν βγουν στο εξωτερικό οι εκπρόσωποι της τρόικας μιλούν για διαπλεκόμενη κυβέρνηση να τονίσω πως όλες οι παραπάνω αποφάσεις έχουν ληφθεί με την έγκριση της τρόικας.
Όπως και όλες οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονταν την ωρα που η κ. Μέρκελ είχε αρχίσει το διεθνή δοξαστικο για τον κομματικό της φίλο δήθεν μεγάλο μεταρρυθμιστή κ.Σαμαρά.
Όμως στη Γερμανία της κ.Μέρκελ που όχι μόνον δεν είναι χρεοκοπημένη αλλά είναι οικονομικά πανίσχυρη , ο φόρος που κάθε μέτοχος - επιχειρηματίας πληρώνει για να μεταφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό τα κέρδη της επιχειρησής του είναι 25% κι όχι 10% που πληρώνει στην ελλαδα του κ.Σαμαρά, 

Στη Γερμανία της κ. Μέρκελ κανείς δεν διανοείται να χαρίσει δημόσια περιουσία για λόγους προσωπικής ιδιοτέλειας και βεβαίως κανείς Γερμανός μεγαλοβιομήχανος δεν απαλλάσσεται από το φόρο κληρονομιάς που πληρώνουν οι Γερμανοί πολίτες .

Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.