Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ του... Βενιζέλου...!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ του... Βενιζέλου...!!!
ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ του... ΣΥΡΙΖΑ...!!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ της...ΔΗΜΑΡ...!!!

Του Χάρη Κοντόπουλου

Εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, μέσα και έξω από την Ελλάδα..
Που στρατευτήκαμε, διαχρονικά, στα μεγάλα οράματα της 3ης Σεπτέμβρη 1974.
Στα οράματα του ιστορικού μας ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ξεκινάμε, σήμερα, μια πανεθνική προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσουμε τις διαχρονικές μας αξίες και τις κατακτήσεις του λαού μας. Να ξεκαθαρίσουμε τον χώρο του ΠΑΣΟΚ από άτομα που με τις συμπεριφορές τους και τις πρακτικές τους, όξυναν την σχέση μας με την κοινωνία και τον λαό μας.

ΟΙ τρεις βασικοί λόγοι που μας οδηγούν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι: 

1) Το ΠΑΣΟΚ, σαν πολιτικό κίνημα, οργανωτικά είναι ένα νεκρό σχήμα. Οι αρχές της 3ης Σεπτέμβρη έχουν καταπατηθεί και καταστρατηγηθεί από τους "εξουσιαστές" της κομματικής και πολιτικής ηγεσίας, εδώ και αρκετούς μήνες. Αποκομμένο από τον λαό, που αρχικά το ανέδειξε στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ έχει περιπέσει στα χέρια της σημερινής του ηγεσίας που έχει ως αυτοσκοπό την ανάδειξη της και την διατήρηση της, με κάθε μέσο, στα κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα, μιας και η ανάδειξη τους έχει πια γίνει "αυτοσκοπός". Είναι τόσο καιροσκοπικά και εκφυλιστικά αυτά τα φαινόμενα του άκρατου ηγεμονισμού από κάποιους, που σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, δεν σεβαστήκαν τίποτα και πολύ περισσότερο το λαό που τους στήριζε όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι από αυτούς μεταπήδησαν σε άλλες ευκαιριακές πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.

2) Το ΠΑΣΟΚ, χάνοντας την άμεση επαφή με τον λαό μας, ήλθε ή αναγκάστηκε να έλθει σε επαφή με άλλες δυνάμεις και συμφέροντα, που του αλλοίωσαν τον πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα και του διαμόρφωσαν διαφορετική πορεία. Από την μια πλευρά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ( οι αγορές, όπως λέγονται τώρα και το τραπεζιτικό σύστημα ) και από την άλλη τα οργανωμένα συμφέροντα του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού, τα αδηφάγα ΜΜΕ και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από αυτά, κατέστρεψαν τον πυλώνα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ετσι επαναδημιουργήθηκε μιά Ελλάδα με προνομιούχους και μη προνομιούχους Έλληνες, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι καταλήστευαν το κράτος "λάφυρο".

3) Σαν τρίτο στοιχείο για το οποίο οφείλουν όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους, ήταν η διαφθορά και η απόκρυψη της αληθείας από τον λαό. Κάτι που ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν πολέμησαν, αλλά και την προσεταιρίστηκαν και ενεπλάκησαν στα "γρανάζια" της. Το χειρότερο από όλα είναι πως όταν κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με γενναίο τρόπο αντιτάχτηκαν σε αυτή την διαφθορά, την ξεσκέπασαν και τόλμησαν να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια στο λαό, κυνηγήθηκαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, που δεν είχε καμία σχέση με το αληθινό κίνημα που αρχικά δημιουργήθηκε από τον ιστορικό μας ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, για να φέρει την μεγάλη αλλαγή στην πατρίδα μας, 

Οι στόχοι μας είναι:
1- Η άμεση απομάκρυνση της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που το έχει φέρει σε αυτό το έσχατο σημείο της πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης...
2- Η δημιουργία και συγκρότηση επιτροπής διάσωσης και ανάταξης του ΠΑΣΟΚ από στελέχη του που δεν συμμετείχαν στο παιχνίδι διάλυσης και απαξίας των αρχών του κινήματος και στη ταύτιση της πολιτικής του με τα νεοφιλελεύθερα και αντιλαϊκά δόγματα της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομεκλατούρας...
3-Η οργάνωση από την εν λόγω επιτροπή ανοιχτού συνεδρίου, κατά το πρότυπο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, στο οποίο θα συμμετάσχουν ελεύθερα και χωρίς προαπαιτούμενα, όλοι οι δημοκράτες της κοινωνίας, της εργατικής τάξης, των αγροτών, των αστών και γενικά της παράταξης μας, που θέλουν την αναγέννηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ..Το ανοιχτό συνέδριο θα πρέπει να γίνει σε μεγάλο χώρο (πχ ανοιχτό γήπεδο) για την όσο δυνατό μεγαλύτερη προσέλευση των μελών της δημοκρατικής παράταξης...
4-Από το ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο θα προκύψουν τα στελέχη εκείνα που θα απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της βάσης και θα μπορέσουν να πάρουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους..
5-Οσα από τα στελέχη αυτά θεωρούν τον εαυτό τους ικανό να αναλάβουν τις τύχες του ΠΑΣΟΚ θα θέσουν τον εαυτό τους ενώπιον του εκλογικού σώματος της δημοκρατικής παράταξης (χωρίς προαπαιτούμενα, υπογραφές, συμφωνίες κάτω από το...τραπέζι κλπ) και μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και πανελλαδική ψηφοφορία θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και θα είναι υποχρεωμένος από τη βάση, να εφαρμόσει-κατά γράμμα- το σημερινό καταστατικό λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας με δημοκρατικό και πλήρως διαφανή τρόπο, να δημιουργήσει την ηγετική ομάδα και να συγκροτήσει τα νόμιμα όργανα του κινήματος...

Κέρδισαν το debate για τη φορολόγηση των πλουσίων οι Παπανδρέου-Κρούγκμαν

Αντιμέτωπος σε debate με τον πρώην υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Newt Gingrich και τον Arthur B. Lafter, σύμβουλο οικονομικών του Προέδρου Ronald Reagan. δύο ακραιφνείς υπερασπιστές της χαμηλής φορολογίας του πλούτου και υποστηρικτές των “Reaganomics”, βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας στο πλευρό του το νομπελίστα Καθηγητή Οικονομικών, Paul Krugman. Η συζήτηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του καθιερωμένου εδώ και χρόνια θεσμού Μunk debate και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από εθνικό δίκτυο του Καναδά.

Οι Παπανδρέου-Krugman υποστήριξαν την αύξηση της φορολογίας των πολύ πλουσίων, υπέρ...
...του κοινωνικού κράτους. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε πως έχει δημιουργηθεί μία κοινωνική ομάδα των πολύ πλουσίων, η οποία, λόγω της συγκέντρωσης ισχύος που διαθέτει, καταφέρνει να μην ελέγχεται από τη Δημοκρατία και τη κοινωνική λογοδοσία. Σημείωσε μάλιστα, πως η ίδια η Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα, επινοήθηκε ακριβώς για να αποτρέπεται η συγκέντρωση υπερβολικής ισχύος σε λίγους. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης, σε πετυχημένα μοντέλα χωρών της Βόρειας Ευρώπης, όπου η υψηλή φορολογία στους πολύ πλούσιους και η δίκαιη και προοδευτική φορολόγηση των υπόλοιπων πολιτών, όχι μόνο δεν αποτελεί τροχοπέδη της ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της προσωπικής ανέλιξης, αντίθετα αποφέρει τους αναγκαίους πόρους, που με τη σειρά τους κατευθύνονται σε επένδυση στον ίδιο τον άνθρωπο, μέσω της Παιδείας, της Πρόνοιας και της Υγείας.

Αντίστοιχα, ο Paul Krugman υποστήριξε την ίδια άποψη, παραθέτοντας με τη σειρά του τα σχετικά οικονομικά και τεχνοκρατικά στοιχεία.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, νικήτρια αναδείχθηκε η πλευρά των Παπανδρέου – Krugman. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ενώ πριν το debate οι παριστάμενοι θεατές είχαν ταχθεί με 58% υπέρ της μεγαλύτερης φορολόγησης του πλούτου, μετά την επιχειρηματολογία Παπανδρέου-Krugman, το ποσοστό αυτό ανέβηκε και άλλο, στο 70%, απορροφώντας σχεδόν το σύνολο των «αναποφάσιστων» θεατών.

Μπορείτε εδώ να δείτε τα αρχικά και τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας κι εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα συζήτηση στο σύνολό της.http://www.parapolitiki.com/

Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ζητάει το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο

Ο πρόεδρος του εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελλάδας να υιοθετήσει νέο νόμο για την καταπολέμηση εκφράσεων μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος....

Νέες αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην εβραϊκή κοινότητα η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress) Ρόναλντ Λόντερ (Ronald S. Lauder) εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελλάδας να υιοθετήσει νέο νόμο για την καταπολέμηση εκφράσεων μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Τον περασμένο Μάρτιο, μιλώντας στην τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λόντερ απηύθυνε έκκληση στο ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι τα κυρίαρχα κόμματα στην Αθήνα είναι, κατά τα φαινόμενα, ανίκανα να έρθουν σε συμβιβασμό ως προς αυτό το σπουδαίο ζήτημα» υποστηρίζει ο επικεφαλής του εβραϊκού αυτού φορέα, επισημαίνοντας ότι «οι καπηλευτές του μίσους και οι εξτρεμιστές, όπως οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, δεν αποτελούν μόνο απειλή για μειονότητες όπως οι Εβραίοι, αλλά απειλή για τη Δημοκρατία συνολικά. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα από τις δημοκρατικές δυνάμεις και με την πλήρη δύναμη του Νόμου».

Σύμφωνα με την αναφορά στην ιστοσελίδα του WJC, ακόμη δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να αντιτίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως τονίζεται, ισχυριζόμενο ότι η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκής για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των εκφράσεων μίσους.
Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη σχετικές αναφορές σε ΜΜΕ, σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα απαγόρευε τη δημόσια υποκίνηση κατά ανθρώπων εξαιτίας της φυλής τους, της θρησκείας τους, της εθνικότητάς τους ή των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Θα περιελάμβανε επίσης τις εκφράσεις μίσους που εκδηλώνονται στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, θα διακόπτονταν οι οικονομικές επιχορηγήσεις στα κόμματα των οποίων οι ηγέτες αρνούνται δημοσίως το Ολοκαύτωμα, παίρνουν μέρος σε ρατσιστικές επιθέσεις και χρησιμοποιούν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή σύμβολα στο Κοινοβούλιο, όπως τονίζεται στο εν λόγω άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του World Jewish Congress.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2013 συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η εκτελεστική επιτροπή του ΠΕΣ, καλώντας τις «ελληνικές Αρχές να προβούν σε σοβαρές και συντεταγμένες δράσεις κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Να εφαρμόσουν όλους τους ευρωπαϊκούς νόμους σ' αυτόν τον τομέα και να ενώσουν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις κατά των εχθρών της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί η βύθιση της κοινωνίας στα σκοτάδια του ρατσιστικού μίσους και του αντισημιτισμού».
Τότε, τονίζεται χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του WJC, Ρόναλντ Λόντερ και ο πρόεδρος της ελληνοεβραϊκής κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ, είχαν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά όπου αναφέρθηκαν στον κίνδυνο που θέτει η ακροδεξιά και το αντισημιτικό κίνημα της Χρυσής Αυγής.
Το WJC, όπως σημειώνεται, είναι διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί εβραϊκές κοινότητες σε 100 χώρες.

Στο μεταξύ, αρκετά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ για το πολύκροτο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές έγιναν αναφορές για την «επικίνδυνη δράση» της Χρυσής Αυγής.
«Το θέμα της αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα προκάλεσε χθες ρήγμα εντός της εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρά τις αντιρρήσεις του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνεται σε ανταπόκριση από την Αθήνα στη «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση διεκόπησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επέμειναν να τεθεί άμεσα προς ψήφιση το εν λόγω σχέδιο νόμου, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που υποστήριζε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ήταν επαρκές και δεν απαιτείτο τροποποίηση.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση, το νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων ποινών για την πρόκληση ρατσιστικών επιθέσεων, στοχεύει επίσης στην άμβλυνση της αυξανόμενης επιρροής της Χρυσής Αυγής, η οποία κατατάσσεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις για το δημοφιλέστερο κόμμα στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι επικριτές της κυβέρνησης, τονίζεται χαρακτηριστικά, κατηγορούν τους συντηρητικούς ότι εναντιώνονται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αρχικώς υποστήριζαν, λόγω της διστακτικότητάς τους να έρθουν σε αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή και επειδή εκπρόσωποι της ισχυρής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων αντιτίθενται σ' αυτό, υποστηρίζοντας ότι θα περιορίσει την ελευθερία του λόγου.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Επίτροπος της ΕΕ για εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρεμ, η οποία επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Αθήνα, εξέφρασε ανησυχία για την άνοδο των ρατσιστικών επιθέσεων, αλλά και την αυξανόμενη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι προσβλέπει στην ψήφιση του νομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή, σύμφωνα με τα υποσχεθέντα, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.
Στο ίδιο θέμα αναφέρονται αρκετά έντυπα. Σε δημοσίευμα της "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" γίνεται αναφορά και στο θέμα της οπλοφορίας πολιτικών. «Πριν από έναν χρόνο, οι απειλές για την ελληνική Βουλή προέρχονταν από εξοργισμένους διαδηλωτές που πετούσαν μολότοφ στο κτίριο, ενώ σήμερα η αστυνομία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, λόγω του ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί προσέρχονται οπλισμένοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα κοινοβουλευτικός αξιωματούχος πρόκειται για «τη μεγαλύτερη αύξηση στα μέτρα ασφαλείας που έχουμε δει από την εποχή των βίαιων διαδηλώσεων έξω από τη Βουλή. Αυτή τη φορά, η απειλή έρχεται από το εσωτερικό».
Επίσης, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επεισόδιο της 20ης Μαΐου, όταν φρουροί της Βουλής παρατήρησαν βουλευτή να φέρει όπλο και «καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι μέλος της υπερεθνικιστικής Χρυσής Αυγής, ορισμένοι ανησυχούν για βαθιά ιδεολογικά ρήγματα που μπορεί να μετατραπούν σε πολιτική βία».
Αναφορά γίνεται και στο πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή και των φρουρών ασφαλείας του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ενώ τονίζεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

*tovima.gr

Δε θα μάθουμε ποτέ πόσα δανείστηκαν τα κόμματα από το 1996

Στο σκοτάδι θα μείνουν τα στοιχεία σχετικά με το πόσα χρήματα και από ποιες τράπεζες δανείστηκαν τα πολιτικά κόμματα από το 1996 και μετά. Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία επικαλούμενη τις διατάξεις περί υπηρεσιακού – επαγγελματικού απορρήτου...

Έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος που διαβιβάστηκε στη Βουλή μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει ότι «οι όροι χορήγησης δανείων και παροχής εγγυήσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα (επιτόκιο, διάρκεια κλπ), δεν καθορίζονται διοικητικά με αποφάσεις της ΤτΕ αλλά ελεύθερα με τραπεζικά κριτήρια, στο πλαίσιο της Συνθήκης της ΕΕ».

Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι έχει καθορίσει υποχρεώσεις για την ύπαρξη διαδικασιών διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου ενώ έχει καθορίσει και τα διοικητικά όργανα που θα ελέγχουν την επάρκεια και την τήρηση των διαδικασιών αυτών (Εσωτερική Επιθεώρηση, Επιτροπή Ελέγχου κλπ).

Επιπλέον επισημαίνει ότι κάθε τρία χρόνια, κάθε πιστωτικό ίδρυμα είναι υποχρεωμένο να αναθέτει σε ορκωτούς ελεγκτές την αξιολόγηση της επάρκειας του συστήματος εσωτερικού ελέγχου σε ατομική και ενοποιημένη βάση. Η ΤτΕ αξιολογεί την τήρηση των υποχρεώσεων αυτών λαμβάνοντας τα αναγκαία διορθωτικά ή κυρωτικά μέτρα όπου απαιτείται.
Όμως, όπως σπεύδει να υπογραμμίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, «τα σχετικά στοιχεία που περιέχονται σε γνώση της, τα πορίσματα που εκπονούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται, σύμφωνα με το Ν. 3601/2007, όπως ισχύει, και ειδικότερα τις διατάξεις περί υπηρεσιακού-επαγγελματικού απορρήτου.

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι «η σύναψη δανείων, μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών, διακρίνεται από εξ΄ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς, καθώς και από σχηματισμό σχετικών προβλέψεων εκ μέρους των πρώτων, για κάλυψη πιστωτικών κινδύνων».

Τα δύο έγγραφα διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την αμνηστία διοικητικών συμβουλίων τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν σε ΝΠΔΔ ή Ιδιωτικού Τομέα του Δημοσίου.

Στοιχεία για το ύψος των δανείων που χορηγήθηκαν στα κόμματα είχε ζητήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, εκκρεμεί η διαβίβαση στη Βουλή έγγραφης απάντησης στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος είχε απευθυνθεί στον κ. Ρουπακιώτη ζητώντας του να αποστείλει τα στοιχεία για τις εκκρεμείς ή τελειωθείσες υποθέσεις απιστίας με καταδικαστικές αποφάσεις κατά διοικήσεων τραπεζών για δάνεια προς ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ του Δημόσιου Τομέα.
Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης επιχειρώντας να προλάβει το ενδεχόμενο επίκλησης των προσωπικών δεδομένων, έχει επισημάνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δύναται να παραθέσει στη Βουλή, περί προσώπων τα αρχικά του ονόματος και επωνύμου.
http://www.loutrakiblog.gr

Αναθεωρούνται όλες οι άδειες οπλοφορίας

Αντιδράσεις αλλά και ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε ο πυροβολισμός που αναστάτωσε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από όπλο που ανήκει σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διέταξε να επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος έφτασε στο αεροδρόμιο στις 14:30 χθες το μεσημέρι, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του όπλο και στη συνέχεια συνοδεύτηκε από υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος» σε ειδικό χώρο παράδοσης οπλισμού. Εκεί, ο υπάλληλος ζήτησε από τον Αντώνη Γρέγο να αφαιρέσει την γεμιστήρα από το όπλο του, ενώ τον ρώτησε αν έχει φυσίγγια στη θαλάμη.


Η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήταν αρνητική και στη συνέχεια γύρισε την πλάτη στον υπάλληλο, για να ακολουθήσει ο πυροβολισμός, αφού στο όπλο υπήρχε μία σφαίρα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, υπάλληλος του αεροδρομίου ανέφερε ότι το πιστόλι δεν εκπυρσοκρότησε αλλά πυροβόλησε ο ίδιος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς ήταν σίγουρος ότι δεν υπήρχε σφαίρα.

Το επεισόδιο «πυροδότησε» έντονες αντιδράσεις και από την πλευρά των κομμάτων της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές». «Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες», τόνισε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά ανέφερε ότι δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους, ζητώντας και αυτή από την πλευρά της να ελεγχθούν οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών. «Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Στο μεταξύ, τους 51 φτάνουν οι βουλευτές της Βουλής που έχουν άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Όσον αφορά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, από τους 18 που βρίσκονται στη Βουλή, οπλοφορούν οι 16.http://www.4news.gr/

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ… ΡΕΓΚΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΡΕΓΚΟΥΖΑ

Γράφει ο Ν Βράχος

Φοβόταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δικαιολογημένα, ότι η διαρροή της λίστας με τα συγκεκριμένα ονόματα που υπήρχαν, θα την ‘’έκαιγε’’, όπως σίγουρα επιθυμούσαν πολλοί. ΄Επρεπε να προσέχει πολύ και σχεδόν όλους. Έπρεπε να προσέχει, ενώ ταυτόχρονα να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Υπουργός οικονομίας σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και μάλιστα σε μια εποχή που ο γκρεμός, ήταν ο εφιάλτης όλων των Ελλήνων, δεν είναι και η καλύτερη θέση για κάποιον που έχει αποφασίσει ότι ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιστούν διαρθρωτικές αλλαγές και νόμοι, όπως έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα.

Η λίστα ήλθε άτυπα στην Ελλάδα την περίοδο των εκλογών. Τότε που όλοι, βλέποντας την αρχική επιτυχία του μνημονίου (1), είχαν ..τρομοκρατηθεί. Τότε που ο Σαμαράς έβλεπε την Ντόρα, στον ύπνο του κάθε βράδυ, να τον κυνηγά κρατώντας ένα μεγάλο κρητικό μαχαίρι. Τότε που ο Σύριζα της ανωμαλίας είχε αρχίσει τις κατεδαφίσεις, αφού με το περίπου (+) – (-) 3% που είχε, κινδύνευε να κατεδαφιστεί και ο ίδιος. Τότε που μαυροφόροι μεταφορείς της ηλιθιότητάς τους, ξύριζαν τα κεφάλια τους, για να χωρέσει το..μυαλό τους στη κουκούλα. Τότε που σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι συντεχνίες είχαν αποφασίσει ‘’ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ’’ !!! να σωθούν αυτοί κι ας ..καεί η Ελλάδα.
Προσπαθώ να καταλάβω τη θέση των αρμοδίων, που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και από κάτω το έγχρωμο κομματικό "πλήθος" φώναζε: Και σε μένα δώσε ..μερικούς! Και είναι γνωστό τι θα συνέβαινε αν κάπου ..παραπατούσε η λίστα που με τόσο κόπο και προσπάθεια του ΙΔΙΟΥ του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου αποκτήσαμε.
Κι εγώ θέλω..! θα φώναζαν όλοι; Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Μόλις η λίστα έφυγε από τα χέρια του Παπακωνσταντίνου έγινε χαμός !!! ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ αμέσως……!

Αντί άλλων σχολίων θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από το..γρηγορόσημο! δηλαδή τα χρήματα που ‘’ ΕΠΑΙΡΝΑΝ’’ οι υπάλληλοι, που το 2010 αντιδρούσαν, προκειμένου να εκτελέσουν την υπηρεσία τους. Δηλαδή ποιο ήταν το κλίμα ..της εποχής των ‘’ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ..ΤΑΥΡΟΥ’’, τότε που κατά την ‘’Αυριανή’’, ο πιο …επιτυχημένος υπουργός ήταν ο Αλογοσκούφης . Τότε που ορισμένοι εφοριακοί ‘’πηδούσαν από τις ταράτσες’’ για να μην πάνε φυλακή ! Τότε που το έλλειμμα κτυπούσε το κόκκινο στο 15,6% , δηλαδή στην ΑΜΕΣΗ! εξεύρεση 35Δις.Ευρώ.

Ο κ. Ρεγκούζας, ανήκε πολιτικά στην τάξη των «λοχαγών» της ΝΔ που στήριξαν την άνοδο του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.
Είχε αναλάβει σκιώδης υφυπουργός Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ και τελικά υπουργοποιήθηκε επί ΝΔ.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ρεγκούζας «αθέτησε τις «διακομματικές» συμφωνίες για το βόλεμα των εφόρων που ίσχυαν για χρόνια.
Ξεκινώντας μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη -έβαλε παντού δικούς του» (Ελευθεροτυπία, 2/10).
Δεν σταμάτησε όμως εκεί.
Ζήτησε τη μετάθεση τελωνειακών, 24 τμηματαρχών τελωνείων Αττικής,
που ανήκαν πολιτικά στη ΝΔ και για τους οποίους είχε στοιχεία ανάμιξης τους σε υποθέσεις διαφθοράς.

Οι προϊστάμενοι τους όμως αρνήθηκαν να προχωρήσουν τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να απειληθούν από τον Ρεγκούζα με πειθαρχικές ποινές.
Σε αυτό το σημείο βγήκε στη δημοσιότητα η βιντεοκασέτα μιας ομιλίας που είχε γίνει πριν από τρεις μήνες από τον Ρεγκούζα σε εκδήλωση των εφοριακών, όπου κατάγγειλε τη διαφθορά που επικρατεί στον κλάδο τους και τους κάλεσε να αντιδράσουν.
Στα πλαίσια αυτής της ομιλίας είπε και την περίφημη φράση: [[«να μειώσετε το γρηγορόσημο ».!!!!!
Το όλο θέμα το έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ]]].

Αυτό! λίγο πολύ ήταν το κλίμα που επικρατούσε στις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν επελέγη για υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που σαν εκπρόσωπος τύπου του Πασόκ το αμέσως προηγούμενο διάστημα, είχε ‘’κτυπήσει πολλές φορές στο μαχαίρι τη γροθιά του’’.
Αν βέβαια σε όλα αυτά ‘’προσθέσετε’’ και τις υπερπροσπάθειες του Βαγγελάκη να γίνει πρόεδρος του Πασόκ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ !!!! αντιλαμβάνεται κανείς, το κλίμα της εποχής.

Φαντάζεται κανείς να έπαιρναν ΑΥΤΟΙ! οι εγκάθετοι τη λίστα στα χέρια τους;
Σήμερα ζούμε στον αστερισμού του νέου ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΥ(89) Νου 2 !
Ίδια πρόσωπα, ίδια γεγονότα, σχεδόν ίδιες μεθοδεύσεις, μόνο που τώρα έχουμε και εσωτερικούς ΕΦΙΑΛΤΕΣ!

Σήμερα έχουμε μια ‘’ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ’’ πολυκομματική ΣΥΜΜΟΡΙΑ!!!!!

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Όπλο βουλευτή της ΧΑ εκπυρσοκρότησε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πανικός προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου. Η σφαίρα καρφώθηκε στο πάτωμα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ειδικότερα, πριν από την
επιβίβασή του στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη ο βουλευτής πήγε να παραδώσει το όπλο του στον έλεγχο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Ωστόσο, βγάζοντας τον γεμιστήρα, ξέχασε προφανώς ότι ήταν οπλισμένο, δηλαδή ότι είχε σφαίρα στη θαλάμη, και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα καρφώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία στο πάτωμα.

Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», ο βουλευτής συνέχισε κανονικά για την πτήση του, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ, λίγη ώρα πριν το περιστατικό είχε γίνει γνωστό πως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλήςώστε να απαγορεύεται να οπλοφορούν εντός του κοινοβουλίου βουλευτές.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη και έγινε αποδεκτή από το σύνολο των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων.

Σύμφωνα με σχετική λίστα που είδε προ ημερών το φως της δημοσιότητας, εξήντα βουλευτές φέρονται να έχουν άδεια οπλοκατοχής. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία, ενώ δεύτερη έρχεται η Χρυσή Αυγή, τρίτο το ΚΚΕ, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ και τελευταίος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μαρία Ρεπούση: Εθνικός μύθος ο χορός του Ζαλόγγου

Χτυπάει ξανά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία σε νέα της συνέντευξη διευρύνει το ρεπερτόριο με τις διαφορετικές απόψεις της περί Ιστορίας και χαρακτηρίζει το χορό του Ζαλόγγου «εθνικό μύθο».
Ειδικότερα, η κυρία Ρεπούση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, σε ερώτηση για το χορό του Ζαλόγγου απάντησε ότι «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».

Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί το Δεκέμβρη του 1803 όταν τα τα στρατεύματα του Αλή Πασά είχαν αποφασίσει να καταστείλουν τους Σουλιώτες και, κατά τις τελευταίες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, όσες γυναίκες και παιδιά είχαν απομείνει στο μοναστήρι, Μονή του Ζαλόγγου, αποφάσισαν να ριχτούν στον γκρεμό για να γλυτώσουν την αιχμαλωσία και τους εξευτελισμούς. Εριξαν πρώτα τα βρέφη που κρατούσαν στην αγκαλιά τους και, στη συνέχεια, έπεσαν εν χορώ στο γκρεμό.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τοποθετήθηκε ακόμη μια φορά και για την περίφημη λέξη «συνωστισμός» τονίζοντας ότι «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».

Ανάμεσα σε άλλα η κυρία Ρεπούση ζήτησε να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους δηλώνοντας «Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα».



Πηγή: 
http://www.iefimerida.gr

Εκεί που δεν είχαμε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αποκτήσαμε τρία

Και ενώ όλα έδειχναν πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη θα μείνει στα χαρτιά, φαίνεται τελικά πως αποτέλεσε αφορμή ώστε το κάθε κόμμα να καταθέσει πρόταση νόμο με το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ετσι την ώρα που συνεχίζεται τόσο η ενδοκυβερνητική κόντρα, αλλά και η διαμάχη της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, κάθε πλευρά αποφάσισε να καταθέτει το δικό της. Εκτός από τοΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ που κατέθεσαν στη Βουλή ως πρόταση νόμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το ΠΑΣΟΚ ζητάει από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προωθηθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, την πρόταση νόμου.

Από την άλλη πλευρά την πρόσθεση τους να καταθέσουν τις δικές τους αντιρατσιστικές προτάσεις γνωστοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ

Με την ενδοκυβερνητική κόντρα λοιπόν να συνεχίζεται και με τον πρωθυπουργό να βλέπει πως οι έντονες διαφωνίες για το νόμο Ρουπακιώτη να προκαλούν σοβαρό ρήγμα στη συνοχή της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να καταθέσει τη δική του πρόταση σε μία προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από το «αντιρατσιστικό» αδιέξοδο.

Σύμφωνα με Τα Νέα στη Νέα Δημοκρατία εξετάζουν πρόταση νόμου η οποία θα ποινικοποιεί την άρνηση τουΟλοκαυτώματος και θα προωθεί πλέγμα κυρώσεων κατά των υμνητών του ναζισμού. Ετσι το νέο αντιρατσιστικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί την προσεχή εβδομάδα θα αποτελέσει, ουσιαστικά, την τέταρτη πρόταση για νομοθετικές αλλαγές έπειτα από το αρχικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την αντιρατσιστική πρόταση νόμου που προανήγγειλε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η γαλάζια κίνηση έρχεται ως απάντηση στο «αντιρατσιστικό» μέτωπο ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ωστόσο συνεργάτες του Πρωθυπουργού ευελπιστούν ότι μπορεί να επιτευχθεί γύρω από αυτήν μια συμπόρευση των τριών εταίρων στη Βουλή και να σταματήσουν οι ενδοκυβερνητικές κόντρες, αφού όπως αναφέρουν στο Μαξίμου στην πρόταση της ΝΔ θα αυστηροποιείται το ποινικό πλαίσιο για τους θιασώτες του ναζισμού και του φασισμού.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ
«Η Ν.Δ. τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το ρατσισμό, ο νόμος δηλαδή 927/1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και με το σχετικό πρακτικό της ΚΕΝΕ.

Επισημάναμε, επίσης, ότι απαιτούνται μόνον ορισμένες προσθήκες σ΄ αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του.

Αυτές τις προσθήκες εισάγουμε σήμερα.
Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα – πλην βεβαίως της Χ.Α. – θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού».

Τη Δευτέρα καταθέτει τη δική του πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε πως την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχεδίο.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Δεν μπορεί να υπάρξει όαση δημοκρατίας μέσα σε μία μνημονιακή έρημο. Το μόνο που μπορώ να ρωτήσω τον κ. Κουβέλη και τον κ. Βενιζέλο είναι πόσο άλλους διασυρμούς θα αντέξουν για να παραμείνουν στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Η προστασία από το νεοναζισμό μπορεί να γίνει μόνο από μία κυβέρνηση αντιμνημονιακή.

Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου που θα γίνει νόμος του κράτους, όχι προφανώς σε αυτήν την Βουλή - δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά όταν αργά ή γρήγορα η χώρα θα οδηγηθεί στη δημοκρατική διέξοδο. Όταν ο λαός δώσει την εντολή για μία δημοκρατική κυβέρνηση.»

«Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε τις φασιστικές προκλήσεις όταν η Χρυσή Αυγή έγινε mainstream. Τις αντιμετωπίζαμε και όταν ήταν μία περιθωριακή οργάνωση. Και ξέρουμε ότι δεν επιτίθενται μόνο σε πολίτες διαφορετικού χρώματος, αλλά και σε πολίτες διαφορετικών απόψεων. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αντισυστημική δύναμη. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Ποιος τους χρηματοδοτεί; Ποιος τους σιγοντάρει; Ποια συστηματικά ΜΜΕ δήθεν κόπτονται για το αυγό του φιδιού αλλά το εκκολάπτουν;

Δεν ξεχνάμε εμείς τι έγινε έξω από τη Βουλή όταν το κίνημα των πλατειών κατέκλυζε τους δρόμους και αυτοί συνεργάζονταν με επίορκους αστυνομικούς!»

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Καρχιμάκης : Και λίγη σύγκρουση σύντροφοι δεν βλάπτει....

Οι πολιτικές αντιφάσεις στην κρίση δημιουργούν αμφισβήτηση.

Δεν μπορει την ώρα που μιλάμε για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και,για ενίσχυση της απασχόλησης.

Την ίδια ώρα να μην αντιδρούμε σε δρομολόγηση αδικαιολόγητων απολύσεων και να ανεχόμαστε να χάνουν εργαζόμενοι την δουλεια τους.
Και δεν μιλάμε για περιπτώσεις που δεν θα μπορούσαμε να τις εμποδίσουμε ,μιλάμε για περιπτώσεις που ήταν στο χέρι μας ....να τις εμποδίσουμε. Το κάναμε όμως ; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος .... Οι πολιτικες αντιφάσεις δημιουργούν αμφισβήτηση ...και κρίση εμπιστοσυνης.

Η πίστη των ανθρώπων ότι η πολιτικη πρέπει να δίνει λύσεις στην κρίση ,είναι το βασικό στοιχείο που απαιτείται για να μας εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες..... Ας το σκεφτούμε ...και ας το κάνουμε πράξη ....τότε υπάρχει ελπίδα ...

Ας μην χαιδευουμε τον κύριο Βρουτση και την διπλή γλώσσα του γραφείου του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ . Και λίγη σύγκρουση σύντροφοι δεν βλάπτει .

Μιχάλης Καρχιμάκης

Κομισιόν: Χαλάρωση της λιτότητας σε 7 χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα

Περισσότερο χρόνο προσαρμογής ζητά η Κομισιόν για ορισμένες χώρες, αλλά όχι για την Ελλάδα, προκειμένου να μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα.

Στις προτάσεις που παρουσίασε η Κομισιόν και πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup και το Ecofin, η Επιτροπή πρότεινε διετή παράταση (2016) σε Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία και Πολωνία για την μείωση του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάτω από το 3%. Για την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία η αντίστοιχη πρόταση είναι για έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το 2015. Αντίθετα, για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Κύπρο, χώρες που ήδη βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δεν υπάρχουν επιπλέον συστάσεις.

Επιπλέον, η Κομισιόν τονίζει την ανάγκη αύξησης μισθώς στη γερμανική οικονομία, ζητώντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι ο επιπλέον χρόνος, εφόσον εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, θα πρέπει να «χρησιμοποιηθεί σοφά» από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών, για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

http://voria.gr

Όταν το μέλλον βλέπει μόνο πλάτες ...

του Λευτέρη Καρχιμάκη

Μετά από πολύμηνη απουσία, οι ορίζοντες επιστρέφουν δυναμικά ! Ο βασικός λόγος για τον οποίο απείχαμε από την όποιου είδους συγγραφή ήταν οι πανελλήνιες. Όπως αναφέρουμε και στην υποτυπώδη περιγραφή της συγγραφικής ομάδας είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων και δυστυχώς όλοι πιαστήκαμε στην δύνη των εξετάσεων.Καλώς σας βρήκαμε λοιπόν !

Θα μου επιτρέψετε το πρώτο, μετά από πολύ καιρό άρθρο να έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα και να πραγματεύεται παρατηρήσεις και προβληματισμούς που αφορούν μία πολύ ευαίσθητη ηλικία, ένα κομβικό σημείο στην ζωή του καθενός μεγάλου ή νέου, μαθητή ή γονιού .

Παρατήρηση No :1

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ

Αν και η δωρεάν παιδεία αποτελεί συνταγματικό κεκτημένο στην Ελλάδα από το 1844, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως για αιώνες στην χώρα μας συνεχίζεται ένας ατέρμονος αγώνας για να απαλλαγούμε από τον ταξικό της χαρακτήρα. Μάλιστα ιδιαίτερα κατά την πρώιμη μεταπολίτευση αλλά και μέχρι τα πρώτα χρόνια του αιώνα μας ελήφθησαν αποφάσεις δήθεν ιστορικής σημασίας για τον περιορισμό της τοξικότητας στον εκπαιδευτικό χώρο, και ως εκ τούτου για να εξασφαλισθεί μια Α΄ ισότητα ευκαιριών.

Άλλη μια φούσκα της Νεοελληνικής ιστορίας !
Ο ρόλος του δασκάλου και η κρατική μέριμνα για την παιδεία περιορίστηκε στο ελάχιστο δυνατόν. Ποιο ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα ; Μα φυσικά η άνθηση της παραπαιδείας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης . Κάποτε , και αναφέρομαι στην εποχή των γονιών μου, κάποιο παιδί από την επαρχία ή κάποια αστική φτωχογειτωνιά, μπορούσε με την βοήθεια ενός πεφωτισμένου σχολικού καθηγητή, δίψα για μάθηση και σκληρό διάβασμα να ξεχωρίσει στις εκάστοτε εξετάσεις. Σήμερα, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατον ! Η φροντηστηριακή εκπαίδευση έχει αντικαταστήσει την σχολική παιδεία. Το κόστος της προετοιμασίας για τις πανελλήνιες αποσπά μεγάλα κεφάλαια από τον οικογενειακό προυπολογισμό τόσο ώστε πολλές φορές να ανταγωνίζεται το κόστος ανατροφής των παιδιών απο την νηπιακή ηλικία ! Η θηλιά σφίγγει σε μία ήδη δύσκολη κατάσταση.
Παρατήρηση No : 2

ΟΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κυρίως την περίοδο 2000-2008 τα πανεπιστήμια φύτρωναν σαν μανιτάρια ανά την επικράτεια καλύπτοντας περιστασιακές ανάγκες και δημιουργώντας νέα προβλήματα. Επιτεύχθηκε μία επίπλαστη ανάπτυξη. Κάθε πόλη και κωμόπολη της επαρχίας απέκτησε το δικό της ΤΕΙ ή πανεπιστήμιο, η οικοδομή απήλαυσε πρωτόγνωρη ακμή, αφού όλο και περισσότεροι έχτιζαν διαμερίσματα για να στεγάσουν τις φοιτητικές ορδές. Ταυτόχρονα, οι δείκτες ανεργίας έδειχναν χαμηλοί, προς το τότε παρών, καθώς τα μιλιούνια εν δυνάμει άνεργοι, δήλωναν φοιτητές. Οι συνέπειες αυτού του ιδιότυπου αναπτυξιακού ελιγμού δεν θα αργούσαν να φανούν.

Η εμμονή στην ίδρυση ομοειδών σχολών, φυσικά οδήγησε στον κορεσμό ορισμένων κλάδων. Οι άλλοτε φιλόδοξοι φοιτητές προστίθενται με το τσουβάλι στις ουρές του ΟΑΕΔ. Οι ατελείωτες σχολές, ελλείψει προνοητικότητας, χρημάτων και υποδομών ξαφνικά αποτελούν περιττή πολυτέλεια στα μάτια των εμπνευστών τους.

Κάπως έτσι οδηγούμαστε στον βίαιο εξορθολογισμό του ¨σχέδιο Αθηνά¨ που τσακίζει όνειρα, στερεί φιλοδοξίες και πολλές φορές ανατρέπει πορείες ζωής που κτίσθηκαν με μόχθο επί χρόνια και κατεδαφίσθηκαν εν μία νυκτί από κάποιον άλλον, απρόσωπο, απέναντι στον οποίο λίγα μπορείς να κάνεις για να αντιδράσεις.

Παρατήρηση No : 3

ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


Το αγαπημένο κλισέ των πολιτικών όταν αναφέρονται στην νεολαία είναι : Να κρατήσουμε τα ελληνικά μυαλά στην Ελλάδα. Μάλιστα παρατηρείται το εξής περίεργο φαινόμενο, όσο πιο συχνά διατυπώνεται αυτή η φράση τόσο λιγότερα είναι τα κονδύλια που δαπανώνται στην παιδεία. Αναρωτιέμαι γιατί ένας νέος να επιλέξει ,δεδομένου ότι έχει και άλλες επιλογές, ένα πανεπιστήμιο που παρουσιάζει ελλείψεις σε υποδομές; Γιατί να προτιμήσει την απουσία ενός πιθανά μέτριου καθηγητή από την παρουσία ενός ,ίσως καλύτερου, ίσως χειρότερου, αλλά σίγουρα αυστηρά αξιολογημένου; Γιατί να προτιμήσει ένα σύστημα που ευνοεί τον παπαγάλο και τον εξισώνει με την αντικειμενικά εξέχουσα και πολυσχιδή προσωπικότητα;

Παρατήρηση No: 4

Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ

Όσα χρόνια ήμουν μαθητής μου έμαθαν να ¨κολλάω¨ παντού στην έκθεση την ατάκα της αναγκαιότητας της ανθρωπιστικής παιδείας. Παράλληλα κατά την διάρκεια της μαθητικής μου καριέρας ποτέ δεν γνώρισα ένα μάθημα που να προάγει τα δημοκρατικά ήθη και να καλλιεργεί την κοινωνική συνείδηση. Αντίθετα, βίωσα μια έντονα ανταγωνιστική κατάσταση που υποσυνείδητα σου μπολιάζει την αντίληψη ¨η αποτυχία σου, η επιτυχία μου¨,¨ο θάνατος σου, η ζωή μου¨

Τα παραπάνω αποτελούν τις αγωνίες ενός νέου που βλέπει το μέλλον να προδιαγράφεται δυσοίωνο.
Αποτελούν τα γνωρίσματα μιας κοινωνίας σε παρατεταμένη σήψη και παρακμή.Γιατί όταν το μέλλον όπου κι αν γυρίσει αντικρίζει στεμμένες πλάτες θα αδιαφορήσει και για το απαραίτητο έργο που μόνον αυτό μπορεί να επιτελέσει ! Να δίνει νέα πνοή σε μία κοινωνία ετοιμοθάνατη, σε μία κοινωνία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Λ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
http://dimorizodes.blogspot.gr

Αγοράζοντας ελληνικές μαϊμούδες

Η Ελλάδα πέρα από τα Τέρατα
Γιατί η πραγματικότητα δεν είναι πάντα αυτή που νομίζουμε.
Υποδείξτε τα θέματα που θέλετε να ερευνήσουμε στοterata@protagon.gr


Το τέρας: Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα από μια ελληνική επιχείρηση βοηθάμε την ελληνική οικονομία. Αν όλοι οι Έλληνες δίναμε 1.000 ευρώ τον χρόνο, για ελληνικά προϊόντα σε ελληνικές επιχειρήσεις, θα έμπαιναν 12 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ, περισσότερα απ’ το «περιβόητο» ΕΣΠΑ.

Το ρεπορτάζ: Συνελήφθη την Τετάρτη ο ιδιοκτήτης της γνωστής στη Β. Ελλάδα αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» διότι διακινούσε «μαϊμού» απορρυπαντικά και άλλα είδη στα καταστήματά του. Η συγκεκριμένη αλυσίδα πρωτοστατούσε στην καμπάνια «Αγοράζω ελληνικά - κάνω καλό στον τόπο μου».

Και δεν είναι μόνο αυτό, φυσικά. Στα συγκεκριμένα καταστήματα, τα είδη ήταν αυτά που βρίσκονται σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ και όχι φυσικά αποκλειστικά ελληνικά. Το αντίθετο: προκειμένου να εξασφαλίσει χαμηλές τιμές σε είδη όπως τα οπωροκηπευτικά, σχεδόν τίποτε δεν προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς.

Το ίδιο συμβαίνει στα περισσότερα καταστήματα που κραδαίνουν τη σημαία του πατριωτισμού. Μαγαζί με ρούχα, με ελληνοπρεπή βιτρίνα και μότο «I love Greece», πουλά αποκλειστικά είδη εισαγωγής και μάλιστα ακριβά. Φορέματα με τιμές που ξεκινούν από 250 ευρώ, πουκάμισα από 180 κ.λπ.

Εμπορικό κέντρο που έχει εδώ και κάνα δυο χρόνια στην πρόσοψή του γιγάντιο πανό με τον στίχο του Μανόλη Ρασούλη «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ!» φιλοξενεί πολυκατάστημα καλλυντικών και ρούχων, με είδη που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με ελληνική παραγωγή.
Πρόσφατα αγόρασα ποδήλατο από ελληνική εταιρεία, θέλοντας να έχω ένα ποδήλατο Made in Greece. Ο ποδηλατάς μου με ενημέρωσε ότι μόνο η συναρμολόγηση γίνεται στην Ελλάδα, καθώς όλα τα εξαρτήματα προέρχονται από την Κίνα.

Το να μπει μια ταμπέλα Made in Greece σε είδος που αποτελείται από εξαρτήματα που παράγονται αλλού, είναι παράνομο; Καθόλου, το αντίθετο. Μάλιστα, υπάρχει και σχετική υπουργική διαβεβαίωση. Πριν χρόνια, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, θέλοντας σε ραδιοφωνική εκπομπή να επιχειρηματολογήσει υπέρ του οφέλους από την έλευση της κινεζικής Cosco στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είχε πει ξεκάθαρα: «Εάν μπει μια τελική πινελιά σε οποιοδήποτε προϊόν στην Ελλάδα, ακόμη κι αν ραφτεί μια ετικέτα σ’ ένα ρούχο, αυτό μπορεί να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο ως “Made in Greece”».

Η κυκλοφορία προϊόντων ως “Made in Greece”, όπως και το σηματάκι "ΕΕ" που κάποτε εμπιστευόμασταν επειδή έδειχνε προέλευση Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσδίδει αξία στο προϊόν. Βεβαίως, είναι μια διαδικασία «μασκαρέματος», έως και ψιλοαπάτη, θα μπορούσαν να αντιτάξουν κάποιοι, καθώς το προϊόν κινεζικού design και ποιότητας κυκλοφορεί ως κοινοτικό και χωρίς τους φόρους που θα αναλογούσαν ως εισαγόμενο στην Κοινή Αγορά. Ωστόσο, αφενός αυτό είναι ζήτημα που μπορούν να λύσουν οι θεσμοί της ΕΕ που, προς το παρόν, κάνει λίγο τα στραβά μάτια, κι αφετέρου το θέμα μας είναι τι σημαίνει «αγοράζω ελληνικά» στην Ελλάδα.

Ας ξαναπάμε στο ποδήλατό μου. Η εκτίμηση οικονομολόγου που συμβουλεύτηκα είναι ότι από τα χρήματα που έδωσα, το 40-50% μένει στην Ελλάδα. Διόλου αμελητέο ποσοστό, φυσικά. Ένα σωρό κόσμος, έτσι, κινείται με αυτό το ποσοστό: ο ποδηλατάς μου, ο έμπορος, ο εισαγωγέας των υλικών, το κόστος συναρμολόγησης, το κόστος χρήματος, οι φόροι κ.λπ.

Βεβαίως, το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε παραγωγική διαδικασία και να μην έρχονται όλες οι πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Ακόμη και σε απλά, καθημερινά είδη, η εξάρτηση από το εξωτερικό είναι απόλυτη. Ελληνική εταιρεία που προμηθεύει με χαρτί υγείας ιδιωτικής ετικέτας μεγάλα σούπερ μάρκετ, προμηθεύεται τον χαρτοπολτό από τη Φινλανδία και τις μηχανές από την Ιταλία. Η παραγωγή, όντως, γίνεται στην Ελλάδα. Όπως και οι περισσότερες ετικέτες στα περισσότερα είδη στα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι ελληνικής παραγωγής, με πρώτες ύλες από το εξωτερικό.

Σε μια ανοιχτή οικονομία, φυσικά, και σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά είναι ουτοπικό και άκυρο να μιλάμε για «αποκλειστικά ελληνικά είδη και επιχειρήσεις», όσο κι αν έχει επιστρατευτεί ακόμη και το φάντασμα του Λαλάκη του εισαγόμενου στις αλήστου μνήμης τηλεοπτικές διαφημίσεις, 30 χρόνια πριν, για να μας πείσει για το αντίθετο. Για παράδειγμα, στα φωτοβολταϊκά όπου μόνο οι στηρίξεις, ουσιαστικά, είναι ελληνικής κατασκευής, δεν είναι καθόλου κακό το ότι εργάζονται Έλληνες μηχανικοί, σιδηρουργοί και εργάτες. Χώρια οι εισαγωγείς, οι καταστηματάρχες, οι υπάλληλοί τους κ.λπ. Φυσικά, από τη δραστηριότητα αυτή απουσιάζει η ελληνική added value.

Στο θεωρητικό ζήτημα «Τι σημαίνει ένα ελληνικό χιλιάρικο που μένει στην ελληνική οικονομία», όταν υπάρχουν τόσες τρύπες (κι αποφύγαμε να κάνουμε λόγο για τη φοροδιαφυγή), οικονομολόγος μου έδωσε την εξής απάντηση: «Ό,τι μένει στην ελληνική οικονομία, είναι κέρδος. Ακόμη κι αν ο έμπορος που βαφτίζει τις πατάτες Αιγύπτου πατάτες Νευροκοπίου πάει στα μπουζούκια που δεν κόβουν απόδειξη να πετάξει λουλούδια, το πουρμπουάρ θα γίνει γάλα για το παιδί της λουλουδούς».

Συμπέρασμα; Ναι στις αγορές ελληνικών προϊόντων. Ναι, με χίλια, στη στήριξη μικρών, τοπικών παραγωγών. Αλλά μη μας πιάνουν και κώτσους οι πρωτεργάτες της καμπάνιας «Αγοράστε ελληνικά για να σώσετε τη χώρα». Κι όσο για τα 12 δισ. που ξεπερνούν το ΕΣΠΑ, είναι φρούδες ελπίδες.

http://www.protagon.gr

Η ανηφόρα

Έβλεπα σε μικρό κανάλι κάποιον εκπρόσωπο του ΔΗΚΚΙ, μιας εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά, ότι αν αναγκαστούν να διαλύσουν το…κίνημά τους για να ενταχθούν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρουν το καπελάκι τους και θα πάνε γι’ άλλες πολιτείες.
Τα ίδια, λίγο πολύ ακούω κι από άλλους εκπροσώπους συνιστωσών, είτε μεγαλύτερων είτε μικρότερων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ και τις
ισχυρές φωνές ενστάσεων που ακούγονται πλέον και στο εσωτερικό του «Συνασπισμού», που αποτελεί και την ναυαρχίδα των ομάδων και κομμάτων που συγκροτούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπό αυτή την έννοια, ο δρόμος του Τσίπρα προς το συνέδριο έχει πολλά αγκάθια, έστω κι αν υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν θα τα πατήσει.
Όμως, προκύπτει και πάλι το ερώτημα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει.
Η απάντηση είναι σαφής.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, με τα στελέχη που έχουμε δει φόρα παρτίδα σε τηλεοράσεις και κοινοβούλιο, αλλά και με τη μόνιμη άρνηση στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων, η κυβερνητική προοπτική μοιάζει χίμαιρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και από την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν δείχνει ικανός να ξεπεράσει τη νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, ενώ δεν μπορεί να ξεφύγει από την θέση που είχε στην ελάσσονα αντιπολίτευση, απ’ όπου εκτόξευε τα αντικυβερνητικά πυρά του εκ του ασφαλούς.
Βρέθηκε, στις εκλογές του 2012, να συγκεντρώνει ψήφους αντίδρασης και διαμαρτυρίας, να μεγαλώνει χωρίς καν να περάσει από την παιδική και εφηβική ηλικία, ενώ εντός του οι ιδεολογική πλατφόρμα είναι πλήρης αντιθέσεων.
Συνεπώς, δεν μπορεί ακόμη να διαχειριστεί είτε τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε και τα ίδια τα προβλήματα. Πόσο μάλλον την εξουσία.
Δεν μπορεί, επί παραδείγματι, να διατυπώσει σαφείς θέσεις με πραγματικούς όρους για την οικονομία, την κοινωνία, το χρέος, τα ελλείμματα και τους τρόπους εξάλειψης ή περιορισμού τους, τις επενδύσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το σκοπιανό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Αιγαίο και άπειρα άλλα ζητήματα.
Ποιοι, από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να τα διαχειριστούν αυτά;
Πόσο μπορεί, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζεται στην αντίδραση κι όχι στη δημιουργία;
Πόσο μπορεί, να στηρίζεται στην αγανάκτηση, ακόμη και στον πόνο των πολιτών, χωρίς να καταθέτει σαφείς θέσεις, αλλά κάτι σαν σουβλάκι απ’ όλα, για να μένουν ικανοποιημένοι όλοι;
Μέχρι στιγμής, απάντηση δεν υπάρχει.

Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κάποιος το μεγάλο «στραπάτσο» που «έφαγε» στο ζήτημα της Κύπρου.

Υπάρχει, όμως κι άλλο ένα σημαντικό ζήτημα, όσο κι αν το αρνούνται οι επιτελείς της Κουμουνδούρου.
Το ζήτημα των πασοκογενών στελεχών που αναζητούν μια θέση στο πάνθεον της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα περισσότερα – με κορυφαίους τους συνδικαλιστές- έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα κι έχουν φθαρεί σε βαθμό που υπερβαίνει το υπερβολικό.
Κι όχι μόνο αυτό.
Για ποιες αρχές και αξίες μπορούν να μιλάνε, όταν καθίστανται χώρος υποδοχής ακόμη και «πολιτικών απορριμμάτων»;
Για ποια νέα πλαίσια και πλατφόρμες, στις δομές της κοινωνίας και της εξουσίας;

Ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο είναι ήδη ανηφορικός.
Νομίζω ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τον ανέβει.

Άλλωστε κάτι αντίστοιχο ισχυρίζονται και οι αισιόδοξοι που βρίσκονται παρά τω πλευρώ του προέδρου Τσίπρα.
Τα ζητήματα, όμως, παραμένουν κι έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνουν και μετά το συνέδριο.

Όπου, όπως δείχνουν τα πράγματα, περισσότερος λόγος θα γίνει για την διάλυση των συνιστωσών και την ένταξή τους στο ενιαίο σχήμα, παρά στη διαμόρφωση πολιτικού λόγου εξουσίας, πέρα από κάθε αντίδραση…
http://grpost.blogspot.gr

Τα παλικάρια της φακής υπογράφουν για κακούργημα Παπακωνσταντίνου

Περισσότεροι από 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής (που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ") για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακούργηματος. Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη...

Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε νέα τροπή, μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική,από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η "λίστα Λαγκάρντ" έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς [ethnos]

Epikairo: Ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή δεν επισημοποίησε δια πρωτοκόλου και δεν αξιοποίησε με δημόσιο τρόπο μία λίστα η οποία αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Τη λίστα αυτή υπέκλεψε από κατάστημα της Ελβετικής τράπεζας HSBC ο Φαλτσιάνι το 2007 και εμπεριείχε καταθέσεις προηγούμενων χρόνων. Σε κάθε κράτος το οποίο η λίστα αξιοποιήθηκε, δε δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των καταθετών, δεν ασχολήθηκαν οι σταθεροί φοροελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά έγινε σύσταση ενός νέου μηχανισμού, ο οποίος διαπραγματεύτηκε δια της παράνομης οδού την επιστροφή ενός ποσού των χρημάτων των καταθετών, των οποίων υπήρχε αναντιστοιχία καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων. Γιατί δια της παράνομης οδού; Διότι κανένα επίσημο κράτος δε μπορεί να παραθέσει ένα προϊόν υποκλοπής ως επίσημο έγγραφο. Σε περιπτώσεις που το τόλμησε, όπως αυτή της Γαλλίας, το ανώτατο δικαστήριο απεφάνθη ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορεί να αξιοποιηθεί καθότι αποτελεί προϊόν υποκλοπής και ακύρωσε κάθε διοικητική ή δικαστική απόφαση η οποία έκανε χρήση της συγκεκριμένης λίστας.

Ερχόμενοι στα δικά μας, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορεί να αξιοποιηθεί πλέον και μάλιστα αφότου διέρρευσε στη δημοσιότητα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί και από τη σημερινή τρικομματική. Θυμίζει σχεδόν αυτισμό η προσπάθεια να καταδικάσουμε ένα πρόσωπο για τη μη αξιοποίηση μίας λίστας η οποία εν τοις πράγμασι δεν είναι αξιοποιήσιμη.

Ποιος ήταν, λοιπόν, ο μοναδικός ορθός τρόπος να γίνει η καταγραφή της έλευσης της λίστας στην Ελλάδα; Να μην πρωτοκολληθεί από τις Γαλλικές αρχές αλλά να σταλεί με συνοδευτική επιστολή. Αντίστοιχα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δε θα έπρεπε να πρωτοκολληθεί από τις Ελληνικές αρχές. Αυτά ακριβώς είναι τα βήματα που έγιναν από το Γαλλικό και το Ελληνικό ΥπΟικ.

Οι *δικαστές* της προανακριτικής διατείνονται πως στο γαλλικό έγγραφο υπήρχε αναφορά για φορολογική χρήση της λίστας Λαγκάρντ. Μα για ποιο λόγο ζήτησε και πήρε ο Παπακωνσταντίνου τη λίστα από τη Γαλλία; Για χρήση χαρτιού τουαλέτας; Είναι καταφανές ότι η χρήση θα ήταν φορολογική αλλά με διαπραγματεύσεις και έσοδα κάτω από το τραπέζι. Γιατί; Επειδή η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής (η επανάληψη είναι η μητέρα της εμπέδωσης).

Καταλήγοντας, η εν εξελίξει ιλαροτραγωδία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πρώτα αποφασίσθηκε η σύσταση προανακριτικής για να αποδειχθούν, όχι αν υπάρχουν ευθύνες αλλά αν υπάρχουν ευθύνες ενός και μόνο προσώπου (Κανιβαλισμός της δημοκρατίας). Κατόπιν, διορίστηκαν χιτλερικοί, κομπλεξικοί και εγκάθετοι να βγάλουν το πόρισμα [θα μου πείτε αυτούς έχουμε]. Αυτό που επετεύχθη είναι να μεταμορφώσουν την προανακριτική σε μία τηλεοπτική σαπουνόπερα, στην οποία, άκουσον άκουσον, ο προεδρεύων κος Μαρκογιαννάκης προανήγγειλε το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος από την εκπομπή MEGA-Σαββατοκύριακο.

Σε αυτή τη ντροπιαστική καταδίκη της αλήθειας, της ουσίας και της δικαιοσύνης δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι. Όσο για τα παλικάρια της φακής του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν την υπογραφή τους για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε κακούργημα , δε διαφέρουν σε τίποτα από τους χαφιέδες της δεξιάς προηγούμενων δεκαετιών.

Ντροπή τους
http://www.epikairo.gr/

ΓΑΠ: Erasmus για τους ανέργους

Μια μελέτη - πρόταση ερευνητών του Πανεπιστημίου Columbia για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης που έχει ανοίξει από το Ινστιτούτο Berggruen.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε χθες ως επίσημος προσκεκλημένος, στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Berggruen, στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, κυρίαρχο ήταν το μείζον ζήτημα της ανεργίας, για το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει στο προηγούμενο Συνέδριο του Ινστιτούτου, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί προ εξαμνήνου στο Βερολίνο, την ιδέα ενός Erasmus για τους ανέργους.

Εκεί, είχε ενημερώσει τους συμμετέχοντες, ότι με μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Columbia, σε συνεργασία με το Sciences Po και το Πανεπιστήμιο Harvard, μελετούν το ζήτημα της ανεργίας, κυρίως των νέων, υπό το πρίσμα αυτής της ιδέας, η οποία βασίζεται στην διεύρνηση του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος Erasmus. Αυτή την προοπτική υιοθέτησε και ο Πρόεδρος Hollande στη χθεσινή του παρέμβαση, με την οποία και άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου του Ινστιτούτου Berrgruen.

Η πρόταση αποτέλεσε και το έναυσμα για μια γερμανογαλλική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Berggruen, που θα κορυφωθεί στις 3 Ιουλίου, στη Λιθουανία και στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν διάφορες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η συγκεκριμένη ιδέα, που επεξεργάστηκε η ομάδα διεθνών ερευνητών, εξειδικεύει την πρόταση του Erasmus για την Εργασία.

Το Erasmus για την απασχόληση, θα δίνει δυνατότητες και επιλογές σε νέους, με χρηματοδότηση της ΕΕ, να μπορούν να συνδυάσουν την μετεκπαίδευση και την κατάρτισή τους. Η πρόταση προνοεί να τους δίνεται υποτροφία/κουπόνι, που θα τους επιτρέπει με αυτό να επιλέγουν οι ίδιοι το Πρόγραμμα της αρεσκείας τους.

Η μελέτη - πρόταση, εστιάζει κυρίως σε δύο από τις πολλές παραμέτρους του σύνθετου ζητήματος της ανεργίας και ιδιαιτέρως των νέων, σε πριβάλλον ιδιαιτέρως δύσκολο ένεκα της κρίσης, αυτές της κινητικότητας και της επανακατάρτησης.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου να τους κατατεθεί η μελέτη με την ολοκλήρωσή της, ώστε να λάβουν γνώση του συνόλου των δεδομένων της.

Η κατάθεση της μέλετης, που βρίκεται στο στάδιο της πρώτης επεξεργασίας -τα βασικά στοιχεία της οποίας σας στέλνουμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στο επισυναπτόμενο αρχείο- έγινε με την ευκαιρία του Συνεδρίου, στο Παρίσι, στο οποίο συμμετείχαν και μίλησαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και υπουργοί οικονομίας και απασχόλησης της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, François Hollande, τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Monti, τους Υπουργούς Απασχόλησης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και τον πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2013/05/erasmus.html#ixzz2UiyzqRjt

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί!

Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε «τον θρήνο και τον οδυρμό» των εναπομεινάντων «πειθαρχημένων» κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να εγκαλούν τον παραιτηθέντα από την κομματική ιδιότητα ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, να παραδώσει την έδρα του. Η λογική τους είναι πως «εφόσον εκλεχθηκε με την σημαία του ΠΑΣΟΚ, εκεί ανήκει και η έδρα του». Μαζί με ένα μαντίλι για τα δάκρυα θα προσφέρουμε και μερικές σκέψεις προς γνώση και συμμόρφωση :
Καταρχήν ψυχραιμία και ηρεμία σύντροφοι, το σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτως ή άλλως, αν και όπως καταφέρει και φθάσει μέχρι τις ευρωεκλογές, το πολύ πολύ να έχει έναν ευρωβουλευτή στις τάξεις του. Οπότε καλό είναι να συνηθίζει από τώρα το μέγεθος της δύναμής του στο ευρωκοινοβούλιο
Δεύτερον, «ου γαρ έρχεται μόνον» καθώς αυτή η στάση προκλήθηκε από την ίδια την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ στους ευρωβουλευτές του στο πρόσφατο συνέδριο

Και Τρίτον και σημαντικότερον: Άραγε, όλοι αυτοί που φανερά υπονόμευσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Ιούνιο και τελικώς τον Νοέμβριο του 2011, όταν έκραζαν εδώ κι εκεί ότι «αποσύρουν την ψήφο εμπιστοσύνης» ή ότι ανεξαρτητοποιούνται, παρέδωσαν ποτέ την βουλευτική τους έδρα;

Άραγε τους πέρασε από το μυαλό, ότι ανεξάρτητα τι έκανε ο κάθε τυχοδιώκτης Σαμαράς και ο κάθε γελοίος Τσίπρας, εκείνοι είχαν πάρει πρόσφατη εντολή να στηρίξουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και με την συμπεριφορά τους και τη στάση τους εκείνη την περίοδο, αθετούσαν την λαϊκή εντολή και πρόδιδαν το κόμμα και τους ψηφοφόρους τους;

Άραγε τι λένε όλοι αυτοί σήμερα για τον Κρίτωνα, ο οποίος στο κάτω κάτω, παραμένει μέλος του ευρωπαϊκού κόμματος και στηρίζει πολιτικά τον φορέα που ανήκει στο αντίστοιχο κοινοβουλευτικό σώμα;

Όπως λέει κι ο σοφός λαός «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Χαιρετισμούς

S/P
http://www.smartpost.gr

Επιστολή παραίτησης από το ΠΑΣΟΚ του ευρωβουλευτή Κρ. Αρσένη

Επιστολή παραίτησης από μέλος του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης και της πλήρους πολιτικής απόκλισης έστειλε ο ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Κρίτωνα Αρσένη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο:

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πολιτική μου απόκλιση από το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι προφανής και οι διαφωνίες μας δημόσια καταγεγραμμένες.

Επίκεντρο αποτελούν η ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης, κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, η πώληση δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, η απορρύθμιση της νομοθεσίας και ο ευτελισμός της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ. Κανένα από αυτά δεν είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση. Για όλα αυτά η κρίση στάθηκε μια βολική δικαιολογία. Η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος είναι η αιτία τους.

Προερχόμενος από την κοινωνία των πολιτών συμμετείχα το 2009 στο ευρωψηφοδέλτιο ενός ΠΑΣΟΚ που έδινε την μάχη της αυτοκάθαρσης από την διαπλοκή, τη μάχη της εξυγίανσης και της ανανέωσης προσώπων και ιδεών. Όταν ξέσπασε η κρίση έδωσα τον αγώνα να γίνει η κρίση ευκαιρία για τη χώρα, με την αναστροφή της απαξίωσης των θεσμών, της μη εφαρμογής των κοινών κανόνων και της προχειρότητας στο σχεδιασμό πολιτικών. Δυστυχώς, την τελευταία περίοδο η κρίση έγινε δικαιολογία για την πλήρη απαξίωση των θεσμών, τη διάλυση των κοινών κανόνων και τον ευτελισμό της δημοκρατίας μας. Παρά τις ριζικές πολιτικές διαφωνίες, παρέμεινα στο ΠΑΣΟΚ σεβόμενος ότι είχα εκλεγεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ωστόσο κράτησα αποστάσεις, παύοντας να συμμετέχω στα συλλογικά όργανα και το συνέδριο. Όμως η κυβέρνηση, η οποία εξαρτάται από την ψήφο του ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί πλέον την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, των βασικών αγαθών για την επιβίωση των συμπολιτών μας, καταστέλλοντας ταυτόχρονα κάθε δημοκρατική αντίδραση. Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την ιδεολογική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ και να δηλώσω την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ και της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας.

Θα παραμείνω ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην επιβολή παράλογων, αδιέξοδων και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της κυβέρνησης.

Στις μάχες αυτές κρατάω παρακαταθήκη τον αγώνα της Μελίνας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των ιστορικών κέντρων των πόλεων και χωριών μας που αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού. Την επαναστατική επιχείρηση πολεοδομικής ανασυγκρότησης του Αντώνη Τρίτση, που προσπάθησε να σταματήσει την καταστροφική για την οικονομία άναρχη δόμηση και την κερδοσκοπία γης, που αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί να γιγαντώσει ως βασική αναπτυξιακή της πολιτική. Την πολιτική αποκέντρωσης της δεκαετίας του ΄80 με το πάγωμα της αντιαναπτυξιακής υπερμεγένθυσης της Αθήνας και την αναπτυξιακή στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Τη θεμελίωση του Ε.Σ.Υ. και την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Τα ΚΕΠ, το ΑΣΕΠ, τη "Διαύγεια" και τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος, που θέσανε τις βάσεις για ένα δημόσιο πιο λειτουργικό και διαφανές. Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

Παραμένω μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεχίζοντας να δίνω τις μάχες για την ανατροπή της παράλογης και καταστρεπτικής πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα."





    Παρέμβαση ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τη ΝΕΤ

    Λογοκρισία, κυβερνητικές παρεμβάσεις και κρυφή φορολόγηση των πολιτών μέσω του τέλους της ΕΡΤ, πρακτικές που προσβάλλουν τη δημοκρατία και πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της δημόσιας τηλεόρασης καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

    Με αφορμή τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ο Κρίτων Αρσένης έκανε τις εξής δηλώσεις:
    “Το τελευταίο διάστημα δημοσιογράφοι καταγγέλλουν πολυάριθμα περιστατικά λογοκρισίας και απαξίωσης του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, με αιφνίδιες διακοπές εκπομπών έγκριτων δημοσιογράφων με πρόσχημα από την πλευρά της Διοίκησης την αναδιάρθρωση του προγράμματος και τον εξορθολογισμό των δαπανών.

    Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την υπουργική απόφαση, με την οποία το 25% του ανταποδοτικού τέλους που καταβάλλεται από τους συνδρομητές της ΔΕΗ, μεταφέρεται πλέον όχι στην ΕΡΤ, αλλά στην Ανώνυμη Εταιρεία «Λειτουργός Αγοράς της Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.). Πρόκειται για ποσό που εκτιμάται στα 75 εκ. ευρώ ετησίως, το οποίο η ΕΡΤ καλείται να περικόψει από τον προϋπολογισμό της για να καλύψει τα ελλείμματα του ΛΑΓΗΕ, που αγγίζουν τα 300 εκ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή κάθε καταναλωτής της ΔΕΗ καταβάλλει 51,60 ευρώ ετησίως για το ανταποδοτικό τέλος προς την ΕΡΤ, ενώ ήδη από την αρχή της κρίσης είχαν εκφραστεί υποσχέσεις για τη μείωση του συγκεκριμένου ποσού. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση εν κρυπτώ μεταφέρει μέρος του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ για να στηρίξει την αγορά ενέργειας, χωρίς να το κατονομάζει ως τέλος ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, παραπλανώντας τον καταναλωτή.

    Την ίδια στιγμή που μέσα από το ανταποδοτικό τέλος ΕΡΤ φορολογούνται στα κρυφά οι πολίτες, περικόπτονται εκπομπές και απολύονται δημοσιογράφοι με πρόσχημα των εξορθολογισμό των δαπανών, η διοίκηση της ΕΡΤ κατασπαταλά δημόσιο χρήμα μέσω χρυσοφόρων συμβάσεων Προσωπικού Ειδικών Θέσεων και Ειδικών Συμβούλων. Ταυτόχρονα, ξοδεύει αφειδώς δυσανάλογα υψηλά ποσά για εξωτερικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, μεταφέροντας με αδιαφανή κριτήρια μέρος του έργου της σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής.

    Ο ρόλος και ο χαρακτήρας της δημόσιας τηλεόρασης κατοχυρώνεται από το άρθρο 15 του Συντάγματος. Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι αντικειμενικά και να λειτουργούν όπως λειτουργούν τα δημόσια ΜΜΕ σε όλα τα ευνομούμενα κράτη, παρέχοντας ουσιαστική, εξωστρεφή και αξιόπιστη πληροφόρηση. Η ΕΡΤ χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες για να λειτουργεί προς όφελος τους και όχι προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι ανεπίτρεπτο να μετατρέπεται σε μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας. Η ΕΡΤ έχει προσφέρει στο ελληνικό κοινό πολυάριθμες ποιοτικές παραγωγές, έχει διασώσει ψηφιακά το αρχείο της, ένα πολύτιμο εργαλείο ιστορικής τεκμηρίωσης των τελευταίων 40 χρόνων. Στόχος μας πρέπει να είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ποιοτική πλευρά των δημόσιων ΜΜΕ και να απομονώσουμε πρακτικές κομματικοποίησης, αδιαφάνειας και ευνοιοκρατίας που πλήττουν τη δημοκρατία.”

    Τρικούβερτος καυγάς στη Βουλή! Ραγκούσης: “Ντροπή να ηγείται του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος”

    Άγριος καυγάς στην Προανακριτική ανάμεσα στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, κ. Ραγκούση και του βουλευτή του κόμματος, κ. Ρήγα.
    Οι φωνές των δύο ανδρών ήχησαν σε όλο το μέγαρο της Βουλής όταν ο Γιάννης Ραγκούσης καταλόγισε ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως “ως υπουργός Οικονομικών δεν ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά φρόντισε να βάλει χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ”.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ρήγα ο οποίος δήλωσε “δηλαδή τί ήθελες να βάλει ως ισοδύναμο μέτρο τη λίστα Λαγκάρντ;”. Τον τσίγκλισε μάλιστα λέγοντας πως υπό την ίδια οπτική ευθύνες έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Το θερμόμετρο όμως χτύπησε ακόμα περισσότερο κόκκινο όταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως “είναι ντροπή να ηγείται της δημοκρατικής παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος”, με τον κ. Ρήγα να τον κατηγορεί πως διακατέχεται “από πολιτική εμπάθεια και μίσος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο” προσθέτοντας “η ντροπή είναι δική σου”.

    Κατά τα άλλα στην κατάθεσή του ο κ. Ραγκούσης επέλεξε ως σημείωναν μέλη της Προανακριτικής να κάνει “γαργάρα” τις παλιές του δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης περί περίεργων συμπεριφορών μελών του τότε υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή.

    http://www.newsit.gr

    Τρίτη 28 Μαΐου 2013

    ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ καταθέτουν μόνοι το αντιρατσιστικό !!!

    Επαναφέρεται η αντίθεση "Αριστερά – Δεξιά"

    Μόνοι τους καταθέτουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη -και μάλιστα άμεσα- το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Μετά τη χτεσινοβραδυνή διαφωνία τους με τη ΝΔ, οι Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινή πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση την οποία εξακολουθούν να στηρίζουν. Υπολογίζουν προφανώς στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πάλι είναι απίθανο να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, με δεδομένη της αντίθεση ΝΔ, ΧΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, οπότε το σχέδιο δεν θα λάβει ψήφους από ΝΔ.

    Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο εσωτερικό της τρικομματικής.
    Ουσιαστικά συμβαίνει διότι τα δυο μικρότερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έβλεπαν ότι χάνουν συνεχώς απέναντι στη ΝΔ. Η δε ΝΔ, που δήλωνε χτες urbi et orbi ότι «το αντιρατσιστικό τελείωσε» (γιατί διαφορετικά θα είχε ρήγμα προς τα δεξιά της), τώρα θα είναι υποχρεωμένη σε πετυχημένη διαφοροποίηση εντός Βουλής τόσο από η Χρυσή Αυγή, όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γιατί θα βρεθεί να καταψηφίζει και με αυτούς στο «πλευρό» της. Δηλαδή το σχέδιο Ρουπακιώτη, στη θέση της αντίθεσης «κυβέρνηση – αντιπολίτευση», επαναφέρει την (υποτίθεται ξερασμένη) αντίθεση «Δεξιά – Αριστερά».
    Δυο ακόμα ζητήματα είναι το μέλλον της κυβέρνησης και το μέλλον του κ. Ρουπακιώτη. Ως προς το πρώτο, αναμένεται όχι μόνο εκμετάλλευση του ρήγματος από τον ΣΥΡΙΖΑ (εύλογα), αλλά και η δημιουργία ενός προηγούμενου, που είναι άγνωστο πώς θα λειτουργήσει στο μέλλον. Π.χ. τι θα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΠΚ ή της ΔΗΜΑΡ σε προτάσεις νόμου που δε θα συμφωνούν, οι οποίες μέχρι τώρα ψηφίζονταν με «αστερίκσους». Ως προς το δεύτερο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: παραίτηση, αντικατάσταση (ή μετακίνηση) στον καλοκαιρινό ανασχηματισμό ή τίποτα απολύτως.

    Πηγή δημοσίευσης: http://dimitrispavlakoudis.blogspot.gr

    Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο TEDGlobal στο Εδιμβούργο θα γίνει κανονικά

    Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο TEDGlobal στο Εδιμβούργο θα γίνει κανονικά, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, παρά την συλλογή υπογραφών από την ομάδα «Real Democracy Now Edinburgh» που δημοσίευσε σχετική αίτηση στο Διαδίκτυο για τηναφαίρεση του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού από τον κατάλογο των ομιλητών.

    Όπως αναφέρουν στο μπλογκ τους οι διοργανωτές, ο Γιώργος Παπανδρέου «έχει προσκληθεί να μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα».

     Με όλο τον δέοντα σεβασμό για εκείνους που έχουν υπογράψει την αίτηση, το πρόγραμμα του TEDGlobal δεν θα αλλάξει. H εμπειρία του Παπανδρέου ως πρωθυπουργού της χώρας του κατά τη διάρκεια μιας φάσης πολιτικής και οικονομικής αναταραχής είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική στα ευρύτερα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν την Ευρώπη», αναφέρουν.

    Γι 'αυτό τον καλέσαμε στο TEDGlobal, συνεχίζουν, τονίζοντας ότι όσα έμαθε στη θητεία του, «του δίνουν σπάνια γνώση ανθρώπου που έζησε από τα μέσα μια κρίσιμη στιγμή για την ήπειρο».

    «Για την ιστορία, κάθε πολιτικός που έρχεται στο TED καλείται να δώσει ομιλία γύρω από ιδέες και γνώσεις, πέρα από τις κομματικές ταυτότητες. Όπως όλοι οι ομιλητές μας, ο κ. Παπανδρέου δεν πληρώνεται για να μιλήσει στο TEDGlobal.»

    ‘ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ.
    Του Κώστα Καλλιπολίτη, ΜΔΕ Νομικής ΔΠΘ.

    Το αποκλειστικό ρεπορτάζ έγινε επί τόπου, με πηγές μου διάφορα μέλη της ΚΠΕ και συναδέλφους-δημοσιογράφους, που μου «αποκάλυψαν» και μου «εξομολογήθηκαν».
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ….

    -Η ώρα Πασοκ δεν έλειψε. Η προγραμματισμένη για τις 11.00 συνεδρίαση του οργάνου άρχισε στις 12.20……….
    -Πάνω από το 1/3 του οργάνου έλλειπε.
    Πολλές και ηχηρές απουσίες, με μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες. Ενδεικτικά, Γιώργος Παπανδρέου, Πεταλωτής, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Τζάκρη, Χατζημιχάλης, Παναγιωτακόπουλος, Κορμάς, Σπίρτζης (ΤΕΕ),Τσικρικάς (ΑΔΕΔΥ), Παναγόπουλος (ΓΣΣΕ), Σγουρός (ΕΝ.ΠΕ) Ρέππας, Τσιόκας, Γατσέλης, Γιακαλής , Δάλλα, Ασλανίδης, Τάτσης, Γαρυφαλής,Κρεμαστινος κλπ. ήταν απόντες.
    -Για πρώτη φορά σε σύνοδο ΚΠΕ το προεδρείο ήταν μονοτασικό. Δεν προτάθηκε κανείς, πλην βενιζελικών.
    -Ο Βενιζέλος, μίλησε περίπου μια ώρα και κάτι.Μετά την πρωτομιλία του αποχώρησαν κι άλλα μέλη της ΚΠΕ, με αποτέλεσμα στην αίθουσα να μείνει περίπου η μισή ΚΠΕ.
    Τα κενά καθίσματα τα κάλυπταν επιλεγμένοι υπάλληλοι του κόμματος και αρκετοί δημοσιογράφοι (Ιορδάνης Χασαπόπουλος, Βούλα Κεχαγιά, Διονύσης Μποτώνης, κλπ.)

    Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΩΣ «ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ»
    …Μέσα σε εμφανώς «βαρύ» κλίμα,
    Στην ομιλία του ο Βενι ουσιαστικά επανέλαβε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις ΗΠΑ (κέντρο Γουντρόου Ουίλσον) και υπερασπίστηκε τις διαχρονικές θέσεις του υπέρ της πολιτικής των μνημονίων.
    Ούτε χαραμάδα πιθανής αλλαγής πλεύσης δεν φάνηκε. Επικεντρώθηκε «στα δημοφιλή θέματα» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, της λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης και της γκρίνιας κατά των υπουργών που «μας αιφνιδιάζουν».

    Καμιά ουσιαστική νύξη για τα οικονομικά του κόμματος (το κρατάει για αργότερα),καμιά νύξη για τη δημοσκοπική κατάρευση,ούτε λόγος για τις πρόσφατες αποχωρήσεις και διασπάσεις,με πολιτικά επιχειρήματα και όχι επικοινωνιακά τρικ του τύπου «αυτοταπείνωση σε σπηλιές» για την Αννούλα, «δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα» για το Λοβέρδο, «όχι πόζες-όχι άλλες πόζες» για Πάγκαλο και Αλέκο Παπαδόπουλο.
    Φυσικά, ούτε κουβέντα για το δριμύτατο κατηγορώ του Παναγιωτακόπουλου!
    Στον Βενι ήταν διακριτή η αγωνία και ο προβληματισμός.

    Φαινόταν «σα τερματοφύλακας πριν από το πέναλτι»
    , ήταν χαμένη και η άνεση και η ευφράδεια και η αυτοπεποίθηση.
    Ένα-δυο χειροκροτήματα, λόγος επίπεδος χωρίς εξάρσεις, κούρασε το ακροατήριο, απογοήτεψε τους Ανδρουλάκηδες, ενώ οι «άλλοι βενιζέλοι» (Τώνια Αντωνίου-Σπαθής-Καμάς,κλπ.),παρακολουθούσαν απαθείς.

    Γενικά το κλίμα της πρώτης ουσιαστικά συνόδου της νέας ΚΠΕ,
    που υποτίθεται θα επανακινήσει το κόμμα και θα δώσει πνοή στο ξέπνοο και τραυματισμένο Πασοκ δεν είχε τα χαρακτηριστικά της επιτυχημένης συνόδου και της αναγκαίας νέας πορείας.
    Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία στη δευτερολογία του σήκωσε τόνους, υποσχόμενος να θέσει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης στη συνάντηση της Δευτέρας και δήλωσε ανυποχώρητος για το αντιρατσιστικό!Για να δούμε!

    ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ……

    Η αγωνία των στελεχών αποτυπώθηκε στον αριθμό των ομιλητών, περί τους 50 (άλλο πόσοι μίλησαν-λόγω χρόνου).
    Πρώτος ο Πρόεδρος Κακλαμάνης που σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε στα εξωθεσμικά κέντρα υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ-ασκώντας έμμεσα κριτική στην ηγεσία για την περίεργη σιωπή της στο θέμα αυτό. Στα 25 λεπτά της ομιλίας του υπερασπίστηκε την τιμή και την υπόληψη της παράταξης ζητώντας πολιτικές πρωτοβουλίες ανάκαμψης του ηθικού της.Στο στόχαστρο του Αποστόλη και ο Ανδρουλάκης για το ασύντακτο της συνόδου, την προχειρότητα σύγκλισης του οργάνου, την έλλειψη ημερήσιας διάταξης και ο Παρασκευάς Αυγερινός για το πρόσφατο βιβλίο του.

    Ακολούθησε η μεγαλύτερη σε χρόνο ομιλία του Χρυσοχοίδη
    (32 λεπτά),που αναλώθηκε σε εκτιμήσεις για την παγκοσμιοποίηση, την ευρωπαική ολοκλήρωση, την επιτυχία της τρικομματικής, την αλλαγή κλίματος. Μόνο «ζήτω στο Σαμαρά» δεν μας είπε! Ουσιαστικά, πετώντας τον προσωπικό του χαρταετό δήλωσε παρών στον ανασχηματισμό για μεγάλο υπουργείο-προσφέροντας προσωρινή στήριξη στον Βενι, αλλιώς-όπως λίγοι κατάλαβαν-πάει Σαμαρά……Τέλος, μίλησε για «δειλούς που φεύγουν» (Αννούλα) αφήνοντας αιχμές για τον «ατυχέστατο» χειρισμό του θέματος των οικονομικών του (Ανδρουλάκης).

    Ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του Σκανδαλίδη και του Οικονόμου.
    Ο πρώτος με πολιτική επιχειρηματολογία και υπευθυνότητα και ο δεύτερος σε ψηλούς τόνους, ουσιαστιά άσκησαν κριτική στην πορεία, βάζοντας κόκκινες γραμμές στην συμμετοχή του Πασοκ στην τρικομματική και ζητώντας άμεσα πολιτικές λειτουργίες για τη διαμόρφωση σχεδίου εξόδου από την κρίση.
    Ο Σκανδαλίδης έθεσε ωμά θέμα χρόνου για τη νέα πορεία, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και το αντιρατσιστικό και ήταν λάβρος κατά της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κράτος της Δεξιάς» που ξαναχτίζεται και παράλληλα «σκοτεινά σχέδια αποδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ» στο εσωτερικό του. Όσο για την κυβέρνηση, ζήτησε άμεση επικαιροποίηση της συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που την απαρτίζουν.

    Ο Παντελής μίλησε ευθέως για διαδικασίες πολιτικής και οργανωτικής διάλυσης, θέτοντας ζήτημα μιας μεγάλης συγγνώμης για την κατάντια. Και οι δυο έθεσαν ευθέως θέμα μιας νέας σχέσης με την κυβέρνηση μιλώντας σκληρά για το κράτος της δεξιάς που επανέρχεται.

    Η Φώφη Γεννηματά σε μια ομιλία πάθους υπερασπίστηκε το Πασοκ διαχρονικά, ζήτησε συσπείρωση και πολιτικές πρωτοβουλίες και είχε έμμεσες αποστάσεις από το γνωστό επιχείρημα του Βενι «το Πασοκ θα ανεβαίνει, όσο η χώρα θα ανεβαίνει»

    Η Ασπα Παπαηλιού, επιτέθηκε στη ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζοντάς την δεξιό μόρφωμα, άσκησε κριτική στην ηγεσία για έλλειψη αντανακλαστικών, ζήτησε πολιτικοποίηση και συνθέσεις.,ενώ τόνισε τον κίνδυνο το ΠΑΣΟΚ να γίνει η «Ιφιγένεια της Μεταπολίτευσης» εξυπηρετώντας το διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Για πρώτη φορά ο Καρχιμάκης είχε κάποια κλικ για την αλλαγή πολιτικής, επισημαίνοντας τα αδιέξοδα της τρικομματικής κυβέρνησης. Ζήτησε κεντροαριστερή κατεύθυνση για το κόμμα καλώντας να ανοίξει νέο κύκλο σχέσης με την κοινωνία. «Φτάσαμε στο σημείο ό,τι καλό γίνεται να το χρεώνεται ο Σαμαράς και ό,τι κακό το ΠΑΣΟΚ», είπε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «σκληρό, δεξιό πολιτικό» και παρατηρώντας όμως ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται καύσιμα, χρειάζεται ψυχή και συναίσθημα».

    Μίλησαν ακόμη, ο βουλευτής Ρήγας
    (υπερασπιστής του Βενιζέλου), ο Κεγκέρογλου (με ποιον είναι;) , η Μπατζελή (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…) και αρκετοί άλλοι (Αξαρλής, Παπαστεργίου, Σαουλίδης, κλπ.).

    Η ΕΝΔΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΜΑΣ VS ANΔΡΟΥΛΑΚΗΣΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΙΣ ΕΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ……

    Παλιές καλές εποχές θύμισε η κόντρα Καμά και Ανδρουλάκη.Με αφορμή τα οργανωτικά του κόμματος, από το μητρώο ως τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη περιφερειακών οργάνων, μέχρι τους αποκλεισμούς μη αρεστών στον Ανδρουλάκη στελεχών από τα κλιμάκια, ο Καμάς (κατ΄εντολή της Τώνιας Αντωνίου;) «έσυρε τα εξ αμάξης» στο νέο γραμματέα, ουσιαστικά κατηγορώντας τον ότι ξέμεινε στο παλιό σύνθημα «σεισμός-σεισμός-εκσυγχρονισμός!» θυμίζοντας την παλιά ιδεολογική καταβολή του ως σημιτάνθρωπου»!
    Ο Ανδρουλάκης δεν άντεξε και ξέσπασε! «μιλάς εσύ για αποκλεισμούς, εσύ που έστησες τρία συνέδρια νεολαίας;»
    Ωραία φάση, που μάλλον θα έχει συνέχεια, αφού το διακύβευμα είναι ο έλεγχος των ΝΕ που θα εκλεγούν από τη μια ή την άλλη τάση των Βενιζέλων που δεν μιλιούνται!

    Και ΤΕΛΟΣ (για λίγη αισιοδοξία και για να ξεφύγετε από τη μιζέρια)-ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΠΕ‘ ‘ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ” ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

    Η ανεπανάληπτη-η πρώτη Άντζελα Γκερέκου

    Η Πένυ Δαλαμπούρα

    Η Αγνή Σμπόνια

    Η Κατερίνα Διαμαντοπούλου

    Η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ

    Κι η Θεοδώρα Τζάκρη …που μας έλειψε‘

    http://politikiautonomia.wordpress.com

    Δήλωση Γ. Ραγκούση για την αποψινή παρουσία του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, 28/05/2013

    Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πολιτικό σκάνδαλο της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ηγείται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Ε.Βενιζέλος. Ηταν ο μόνος τρόπος που διέθετα για να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου για όσα αδιανόητα αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν στις πρώην πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

    Ό,τι είχα να καταθέσω για την υπόθεση που διερευνάται ποινικά το κατέθεσα ενώπιον της εισαγγελέως κ. Ράϊκου που εκπροσωπούσε την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.
    Σήμερα και ενόψει της παρουσίας μου στην επιτροπή της Βουλής, υπάρχουν δύο πολύ καθαρές απόψεις που επιθυμώ δημοσίως να διατυπώσω.

    Πρώτον: το πολιτικό σκάνδαλο με τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ δεν ήταν στιγμιαίο - είναι διαρκές. Ούτε σήμερα δεν διεξάγεται μία πραγματική και ουσιαστική προσπάθεια για τον έλεγχο των λιστών "τύπου Λαγκάρντ". Για όσους γνωρίζουν τις πολιτικές και τις μεθόδους που συστηματικά χρησιμοποιούνται από κράτη ανεπτυγμένα - κράτη δηλαδή που λειτουργούν με αίσθημα δικαιοσύνης απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις - όσοι γνωρίζουν λοιπόν τη διεθνή εμπειρία, αμέσως αντιλαμβάνονται πως ό,τι έχει μέχρι τώρα γνωστοποιηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση είναι όχι μόνον για το θεαθήναι, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. ´Ο,τι μέχρι σήμερα έχει γνωστοποιηθεί στοχεύει ουσιαστικά ώστε να προστατευθούν φορολογικά όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό από ενδεχομένως μη φορολογημένα εισοδήματα.

    Δεύτερον: εξίσου μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο με τη διαρκή μη αξιοποίηση της κάθε λίστας Λαγκάρντ είναι και ο νέος φορολογικός νόμος της κυβέρνησης των κ.κ.Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Ο νόμος που μείωσε από το 25% στο 10% τον φορολογικό συντελεστή για τα κέρδη των επιχείρησεων που γίνονται μερίσματα, δηλαδή προσωπικό εισόδημα για κάθε μέτοχο. Με το νόμο αυτόν, όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων τα τρία τελευταία χρόνια μεταφέρονται ευθέως όχι στην δημοσιονομική αποκατάσταση της χώρας, ούτε στις επιχειρήσεις - αφού γι αυτές ο συντελεστής φορολόγησης αυξήθηκε από το 20% στο 26% - αλλά μεταφέρονται ευθέως κατά τρόπο ανήθικο και άδικο στους ατομικούς λογαριασμούς κάποιων λίγων Ελλήνων .

    Στην Ελλάδα σήμερα, δεν λειτουργεί κανένα θεσμικά προβλεπόμενο συλλογικό κυβερνητικό όργανο, σχεδόν ούτε το κοινοβούλιο.
    Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και παλαιοκομματικό τρόπο γιατι έχει τον πλέον καθοδηγούμενο Πρωθυπουργό και μάλιστα από μια νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή.
    Αυτή η Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για την επικίνδυνη ενδυνάμωση των άκρων του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ,εντός και εκτός Βουλής.

    "Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία" .



    "Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία" . Καταπέλτης ο Γ Παπακωνσταντίνου.

    "Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης", αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει "
    πράγματι, η διαφθορά δεν είναι μόνο θέμα ηθικής τάξης, δεν είναι απλώς ζήτημα συμπεριφοράς, είναι και..
    ζήτημα αναπτυξιακό. Όλες οι διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χώρες στις οποίες υπάρχει ατιμωρησία, θα υποφέρει και η ανάπτυξη.

    Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία, δόθηκε η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο προστατεύει τους δικούς του και δεν ενδιαφέρεται να απονέμονται ευθύνες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία".

    *Η ψήφιση όλων εκείνων των νόμων για την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, έδειξε και απέδειξε, ότι το Πασοκ από την επομένη της ανάληψης της ευθύνης για την χώρα, άρχισε σιγά αλλά σταθερά να κτίζει και να οριοθετεί τις κόκκινες γραμμές. Το ένα μετά το άλλο, τα ψηφισμένα νομοσχέδια, άνοιξαν διάπλατα νέους δρόμους στο δάσος της διαπλοκής και της διακίνησης μαύρου χρήματος. Τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών είναι εμφανή σχεδόν κάθε μέρα. *Το βάρος των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων θα αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει στα πλαίσια της ισονομίας, ευνομίας και της σωστής φοροδοτικής ικανότητας του κάθε ενός από εμάς.

    * Η διαπλοκή, είδε για πρώτη φορά οικονομική αστυνομία και οικονομικό εισαγγελέα, και κατάλαβε ότι ‘’κάτι πρωτόγνωρο’’ συμβαίνει και φυσικά ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. [[Ακούς ‘’άρση του τραπεζικού απορρήτου’’ να ψηφίσει ο Παπακωνσταντίνου, έλεγαν και..τραβούσαν τα μάγουλά τους!

    *Είδαν για πρώτη φορά χειροπέδες οι ’’Χρυσοχέρηδες’’ και ανατρίχιασαν.
    *Είδαν αποφάσεις επιτροπών της βουλής, αντίθετες στο κοινό συναίσθημα του λαού,
    να μεταβάλλονται σε λαιμητόμους των καταχραστών του δημοσίου χρήματος, με τους ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!
    *Είδαν και κατάλαβαν ότι κλέφτες και μεσάζοντες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κρυφτούν.
    Ο θόρυβος και οι βρώμικες προσπάθειες για την λίστα Λαγκάρντ , ήταν το μεγάλο λάθος τους. Ξεγυμνώθηκαν οι κλέφτες και οι ..προστάτες τους.
    Τώρα όλοι ΞΕΡΟΥΜΕ, ότι ο πόλεμος λάσπης
    εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου γίνεται από τα βρώμικα κυκλώματα.
    Αντιδρούν με την οργή του πληγωμένου θηρίου που κάποιος το..πάτησε ! Οι ‘’φυλλάδες τους ‘’ και οι νοικιασμένοι δημ(ι)οσιογράφοι έδειξαν τα νύχια τους και τα δόντια τους.
    Αντέδρασαν οι έμποροι όπλων όσο και οι πανίσχυροι ‘’εσωτερικοί λαδωτήρες’’ μεσολάβησης και ..προώθησης. Αντέδρασαν οι έμποροι ναρκωτικών όσοι ξεπλένουν μαύρο βρώμικο χρήμα, αντέδρασαν και αντιδρούν οι επίορκοι του δημοσίου αλλά και οι διαμεσολαβητές της βρώμικης συναλλαγής.
    Η συνέχεια είναι γνωστή..

    Όμως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, που κατέστησαν τον υπουργό της αλλαγής, κόκκινο πανί για τη διαπλοκή και την φασιστική αρτηριοσκλήρυνση.
    ‘’Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια’’ είναι το αλφαβητάρι της ελληνικής δεξιάς. Της διαχρονικής, αναλλοίωτης και εθνοκτόνου απειλής.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε αφήσει εποχή, σαν υπεύθυνος τύπου του Πασόκ, την εποχή ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΩΝ και των ομολόγων. Την εποχή του μεγάλου ΦΑΣΙΣΜΟΥ! του μεγάλου ‘’ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ’’! του μαύρου μανδύα και της μαύρης ψυχής των «επιζητούντων την ευλογία’’ από τα κομποσκοίνια.

    Τότε χωρίς κανένα δισταγμό, αποκάλυπτε και καυτηρίαζε τις παρασπονδίες επωνύμων δικαστών, που είχαν μεταβάλλει τα γραφεία τους σε παραμαγαζα της Ρηγίλλης. Τότε που δεν δίσταζε να ονοματίζει κάθε δικαστή που αντί να δικάζει, υπηρετούσε κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές αθλιότητες. Τότε που το δημόσιο συμφέρον, είχε ταυτιστεί με τους εθνικούς ‘’μεταπράτες’’ της βορείου Ελλάδας.

    Τότε, που οι νεοδημοκράτες υπουργοί, αθωώνονταν από τα κακουργήματα και τις ρεμούλες των ολίγων εκλεκτών , ουσιαστικά, λόγω ..βλακείας !!!
    Ας δούμε λοιπόν μερικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σε όλα όσα ‘’θεσπίζονταν’’ για να απαλλαγεί η Νέα Δημοκρατία , από το πλήθος(των προσοδοφόρων για μερικούς) κακουργημάτων
    [[Σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης
    Μήπως ο Παπακωνσταντίνου "πληρώνει" για τις θέσεις του;]]

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του κ. Σανιδά, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για δικαστικό πραξικόπημα και παραβίαση του Συντάγματος.
    «Με τις πράξεις του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπονομεύει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς» δήλωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου. 

    «Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά.
    * (…) Παρεμπόδισε τρεις φορές να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία της Μονής Βατοπεδίου.
    * Προέβη σε επανειλημμένες εξωθεσμικές συναντήσεις και υποδείξεις προς τον ανακριτή της υπόθεσης Μανούση - Παυλίδη.
    * Αρχειοθέτησε παράνομα τα πορίσματα Ζορμπά σχετικά με τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων.
    * Έδωσε εντολή για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά συνδικαλιστών της ΔΕΗ, διαφωνώντας και αντίθετα με την πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα
    * (…) Μεθόδευσε την αλλαγή της νομολογίας του Αρείου Πάγου σε βάρος των συμβασιούχων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι δεν έχουν δικαίωμα ανώτεροι δικαστικοί να κάνουν πολιτική και ο κ. Σανιδάς κάνει πολιτική" τόνισε.
    "Μετά την προκλητική παρέμβαση του Γ. Σανιδά υπέρ της εταιρείας Τζάμπο, όπου χαρακτήρισε έγκλημα τις εργατικές κινητοποιήσεις κατά των εκβιασμών και των απολύσεων, καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η νέα παρέμβασή του για να μη σταλούν οι δικογραφίες στη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ούτε επίσης μας εκπλήσσει η υποκρισία του δικομματισμού, τόσο για αυτά που λένε για το σκάνδαλο, όσο και για τη δήθεν ανεξάρτητη και δήθεν ακομμάτιστη δικαιοσύνη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

    "O κ. Σανιδάς αποστερώντας από την Βουλή τα προνόμιά της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους, υποπίπτει σε κακούργημα. Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κατηγορούμενος, παρά τις μεθοδεύσεις για να το αποφύγει" τόνισε ο ΛΑΟΣ.
    Σε μια χώρα, που όλοι φέρουν το ‘’στίγμα του παραβάτη’’, δύο κατηγορίες έμειναν..ανέγγιχτες! Οι Δικαστές και οι δασικοί υπάλληλοι.
    Τόση διαφθορά και τόση ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ πως συμβιβάστηκαν;
    Ποιοι επίορκοι πλήγωσαν την Δικαιοσύνη; 

    Μήπως κάποιοι εκδικούνται το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ επί ΟΚΤΩ (8) μήνες που έχουν τη λίστα στα χέρια τους , ‘’βουλιάξανε στα ρηχά;’’
    http://www.inews.gr
    Γράφει ο Ν Βράχος(σχολιασμο)