Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο «χιτλερίσκος» Γιάννης Πρετεντέρης απειλεί τον Παπανδρέου με εξεταστική

Eίναι τέτοια η ανησυχία του Γιάννη Πρετεντέρη για τυχόν επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική που δε διστάζει να αυτογελοιοποιηθεί πετώντας «δημοσιογραφικά μπουκάλια» από τη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα. Ο «έγκριτος» δημοσιογράφος μάς ανακοινώνει ότι ο Παπανδρέου θα κάνει κόμμα (γελάει ο κόΖμος) και προτείνει να το ονομάσει «το μποστάνι», το οποίο χρησιμοποιεί και ως τίτλο. Μάλιστα, ο Πρετεντέρης χρησιμοποιεί αφειδώς λέξεις που δεν ταιριάζουν στην ιστορία του εκδοτικού ομίλου όπως «αστεία», «θλιβερή», «ενοχλητική», «ανόητη», «απελευθερωτική», για να περιγράψει την πολιτική πράξη ενός πρώην πρωθυπουργού...

Ο Πρετεντέρης, λοιπόν, χαρακτηρίζει θλιβερή την απόφαση του Παπανδρέου να μην πάει στη συνδιάσκεψη της «ελιάς» καθώς έτσι υπονομεύει τη δυσκολότερη μάχη της παράταξής του. Μόνο που, αγαπητέ Γιάννη, υπάρχει μία δυσκολότερη μάχη από αυτή που μαζεύτηκαν τα αποπαίδια του ΠΑΣΟΚ να μετονομάσουν το ΠΑΣΟΚ σε ένα δέντρο. Υπάρχει η μάχη που καλείται να δώσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ιστορία του, αποφεύγοντας την υποκρισία και τον τυχοδιωκτισμό, μία μάχη αρχών και αξιών, αυτή που εσύ δεν καταλαβαίνεις.

Ο Πρετεντέρης χαρακτηρίζει ενοχλητική την απόφαση του Παπανδρέου επειδή ο απών συμβαίνει να είναι και ταυτοχρόνως πρωταγωνιστής των δεινών του τόπου και της παράταξής του. Μόνο που υπήρξαν πιο ανόητοι από τον Παπανδρέου, αγαπητέ Γιάννη, αυτοί που πίστεψαν εσένα και τα άλλα παιδιά, όταν ασκώντας «πληρωμένη» δημοσιογραφία πετύχατε προσωρινά να καταστήσετε υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας τον Παπανδρέου και όχι τον Καραμανλή. Όσο για την παράταξη, ο Παπανδρέου την άφησε στο 20% και ο φίλος σου Βαγγέλης Βενιζέλος την πήγε στο 4% από τις πολλές συγνώμες που ζήτησε. Tώρα μάς τελείωσαν οι ανόητοι, αγαπητέ Γιάννη. Τόσες φορές που φώναξες λύκος, έγιναν οι ανόητοι γνωστικοί και οι φοβισμένοι ελεύθεροι.

Ο Πρετεντέρης χαρακτηρίζει ανόητη την απόφαση του Παπανδρέου επειδή υπονοεί ότι το πρόβλημα είναι ο Βενιζέλος και ρίχνει βέλη προς τα «ορφανά του ΓΑΠ» ότι σκόρπισαν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι το πρόβλημα ο «επίτροπος», αγαπητέ Γιάννη, ο Σαμαράς είναι διότι αυτός είναι ο σημερινός επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα ορφανά, μπορούν να μαζευτούν τόσο γρήγορα που δε θα προλαβαίνεις να κάνεις άρθρα-πορτρέρα.

Ο Πρετεντέρης χαρακτηρίζει απελευρωτική την απόφαση του Παπανδρέου επειδή έστω και έτσι η κεντροαριστερά μπορεί να απελευθερωρεί από τη μαύρη διετία 2009-2011 και να κοιτάξει μπροστά. Πράγματι, η διετία αυτή ήταν μαύρη, αγαπητέ Γιάννη, μαύρη για το κανάλι σου που δεν πήρε ούτε ένα δάνειο, μαύρη για τον όμιλο που έμεινε στεγνός από «συνδιαλλαγές», μαύρη για τους κοριούς σας που δεν τους φυτέψατε στα υπουργεία ως υπεύθυνους τύπου. Είναι η διετία που μαυρίστηκε από τη διαύγεια, το opengov, τον οικονομικό εισαγγελέα και το δικό σας μαύρο δάκρυ για την πάταξη της διαφθοράς και διαπλοκής.

Αφού λοιπόν ολοκληρώνει το πρώτο μέρος του λίβελου ο αγαπητός Γιάννης, απειλεί ευθέως τον Παπανδρέου με εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο!





O Πρετεντέρης μάς απειλεί· όχι τον Παπανδρέου, εμάς απειλεί. Να σιωπήσουμε μία για πάντα και να αφήσουμε το κουμάντο σε κείνον ειδάλλως θα μας στείλει όλους στον εισαγγελέα. Ο αγαπητός Γιάννης έχασε κάθε έλεγχο και, χρησιμοποιώντας την εξουσία που του προσφέρουν τα μέσα ενημέρωσης (άραγε συμφωνούν με την κρίση φασισμού που περνά τα αφεντικά του;), λειτουργεί ως ένας μικρός χιτλερίσκος εν καιρώ δημοκρατίας.


Αγαπητέ Γιάννη, καλά κάνεις και ανησυχείς -ερχόμαστε. Και ίσως τούτη τη φορά να είμαστε λιγότεροι στην αρχή αλλά θα είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο. Να Ανατρέψουμε τη χούντα των συστημικών ΜΜΕ· να αναπνεύσουμε αντικειμενική ενημέρωση· να τελειώσουμε με την αλητεία. Και συ, συνέχισε, γράμμωσέ μας κι άλλο Γιάννη, εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Post to Post.

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.